Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Legends Arceus - Request 66 'The Sea's Legend' en Manaphy vangen uitgelegd

Zo voltooi je deze lange request in Pokémon Legends Arceus.

The Sea's Legend is een van de requests die je in Pokémon Legends: Arceus aanneemt.

Het is Request 66, waarin Professor Laventon je vraagt om een oceaan-Pokémon te vinden waarvan hij denkt dat het verbonden is aan een mysterieuze legende.

Het is één van de langere requests in de game en je moet er ook meer voor doen dan gemiddeld. Zo moet je bijvoorbeeld verschillende Pokémon vangen onderweg. We leggen je uit hoe je deze krijgt, wat je verder nog moet ondernemen en de uiteindelijke The Sea's Legend beloning: Manaphy. (Het is een goede!)

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe start je Request 66 'The Sea's Legend' in Pokémon Legends Arceus

Request 66 verschijnt op het krijtbord wanneer je het verhaal vordert. Zodra je hem hebt geaccepteerd maakt Professor Laventon meteen een praatje met je.

Laventon vertelt je dat hij een mysterieuze Pokémon op Prelude Beach heeft gezien. Hij denkt dat de stroming van de oceaan de Pokémon naar de Cobalt Coastlands heeft gedragen.

Warden Iscan verschijnt vervolgens en zegt dat, hoewel het niet veel informatie is, lang geleden de Cobalt Coastlands het thuis was van een 'prinselijke' Pokémon. Het verhaal van de prinselijke Pokémon is in een boek geschreven, maar niemand weet waar dat boek nu is.

Dat is eigenlijk een easter egg waarmee Pokémon Legends Arceus met Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl verbonden worden. Daarom doet de game er ook zo mysterieus over. Meer informatie zie je in het onderstaande filmpje:

De lore uit de Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl's Canalave LibraryBekijk op YouTube

Met dat in het achterhoofd, wat moeten we dan nu doen?

Hoe krijg je de benodigde Pokémon voor 'The Sea's Legend'

Gebaseerd op de legende uit Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, moet je voor deze request een Buizel, een Mantyke en een Overquil bemachtigen.

Buizel is in de Obsidian Fieldlands te vinden, specifiek in de gebieden Horseshoe Plains, Windswept Ruin en Worn Bridge. Ze zijn ook in de Cobalt Highlands te vinden, in Aipom Hill en in de buurt van Bather's Lagoon.

Ze verschijnen dag en nacht, dus het moet niet moeilijk zijn om er een te vangen.

Mantyke vind je in de Cobalt Coastline, specifiek in Ginkgo Landing en Tranquility Cove.

Ze zijn niet aggressief of schichtig en zijn altijd aanwezig, maar ze verdwijnen wel onder het water terwijl ze zwemmen. Soms springen ze zelfs het water uit, wat een ideaal moment is om een Pokéball te gooien. Je kunt ook met Basculegion springen om de tijd langzamer te laten gaan en het mikken makkelijker te maken.

Overqwil is een nieuwe Pokémon in Pokémon Legends Arceus. Eentje is een alpha die je tijdens de hoofdquest tegenkomt, maar als je die niet vangt kun je er ook een krijgen door een Qwilfish te evolueren.

Qwilfish vind je in de Cobalt Coastlands, in Tranquility Cove, Lunker's Lair, en Islespy Shore. Ze zijn ook in Obsidian Fieldlands te vinden, in het water rondom Ramanas Island. Ze zijn op elk moment van de dag te vinden. Ze zijn agressief, dus je moet waarschijnlijk met ze vechten om er een te vangen.

Zodra je een Qwilfish hebt moet je er zeker van zijn dat het de move Barb Barrage kent. Het kan zijn dat je via het menu deze move moet activeren. Bovendien moet de move gemastered zijn.

Dat kun je doen door de Qwilfish te levelen, maar je kunt ook een Seed of Mastery aan Zizu geven, bij de Training Grounds. Seeds of Mastery krijg je wanneer je bepaalde Pokémon vangt of verslaat, hoewel ze best zeldzaam zijn.

Zodra Barb Barrage is gemastered moet je de move twintig keer in Strong Style gebruiken. Dan is Qwilfish klaar om in een Overqwil te evolueren. Dat doe je vanuit het menu.

Hoe voltooi je Request 66 'The Sea's Legend' en krijg je Manaphy

Zodra je een Buizel, een Mantyke en een Overqwil hebt, stop je ze alledrie in je party en ga je naar Cobalt Coastline. Het moet wel avond zijn, dus slaap desnoods in de tent van je basiskamp. Ga naar de 'middelvinger' van Sand's Ridge, waar twee grote rots spietsen uit de oceaan komen, die een soort poort vormen.

In de avond stap je op Basculegion en zwem je door de poort. Als je het goed hebt gedaan krijg je een kort dialoogvenster waar in staat "You heard something that sounded like a cry and a boulder shifting in the distance" (Je hoorde iets wat op een kreet leek en het schuiven van een rots in de verte).

Dit gaat over de grot in Seaside Hollow die nu open gaat, in het noorden van de map.

Ga de grot in om Manaphy en meerdere Phione te vinden. Ze draaien rond en je moet ze twee keer raken om met ze te vechten. Je start dan een 4 vs. 1 gevecht. De Phione zijn level 35 en de Manaphy is level 50.

Je kunt de Phione verslaan als je wilt, maar je moet de Manaphy vangen zodat je die aan Professor Laventon kunt laten zien. Als al je Pokémon bewusteloos zijn geraakt, kun je de grot verlaten en terugkeren wanneer je er weer bovenop bent. Sommige verslagen Phione zullen ook terugkeren.

Pokémon Legends Arceus The Sea's Legend beloning

Zodra je de Manaphy hebt gevangen, ga je terug naar Professor Laventon, hetzij bij een kamp, hetzij terug in Galaxy Hall.

Hij zal blij zijn dat het mysterie is opgelost en beloont je met drie Comet Shards. Deze worden in je storage geplaatst als je geen ruimte in je inventaris hebt.

Comet Shards zijn enorm kostbare items die je voor 15,000 Pokébucks kunt verkopen.

Dit is hoe je andere requests in Legends: Arceus voltooit:

Read this next