Skip to main content

Pokémon Legends Arceus - Request 10 'Wurmple's Evolved!' and evolve Wurmple uitgelegd

Help hem door hem een Silcoon te tonen.

Wurmple's Evolved! is een van de vele Requests in Pokémon Legends: Arceus.

Volgend op Request 1, heeft Request 10: Wurmple's Evolved! enkele verborgen voorwaarden om hem beschikbaar te maken - daar gaan we dieper op in alvorens we uitleggen hoe je Wurmple laat evolueren als onderdeel van de quest zelf.

In het kort - de Wurmple die je kreeg in eerdere opdrachten voor Beauregard is geëvolueerd en er is verwarring ontstaan over wat voor soort het nu is geworden.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Wie graag meer ontdekt over deze game, leest best eens onze Pokémon Legends Arceus walkthrough en gids met tips.

Wurmple evoluties: Zo laat je Wurmple evolueren in Silcoon of Cascoon

Omdat Wurmple laten evolueren een belangrijk onderdeel is van deze quest, is het misschien handig om eerst uit te leggen hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Als je Wurmple wilt laten evolueren in Pokémon Legends: Arceus, dan moet je ze eerst level 8 laten bereiken. Wanneer je het laat evolueren, dan zal hij willekeurig veranderen in een Silcoon of Cascoon.

Dit is niet nieuw in Arceus - andere Pokémon hanteren ook deze willekeurige uitkomst. Als je een specifieke evolutie wilt, dan zal je ze moeten vangen en laten evolueren tot je het gewenste resultaat krijgt.

Vanaf daar hebben zowel Silcoon als Cascoon elks hun eigen unieke laatste evolutie - Beautifly en Dustox.

Zo ontgrendel je Request 10 Wurmple's Evolved! in Pokémon Legends: Arceus

Als eerste moet je Request 1, Wurmple Can Evolve voltooien. Die request krijg je als je met Beauregard gaat praten. Je zal Beauregard zien staan voor de Galaxy Hall. Als je die request kunt doen, moet je gewoon een Wurmple vangen en die aan hem geven.

Nadienzal je enkele zaken moeten afvinken om Request 10 te ontgrendelen. Als eerste zal je twee extra Wurmple moeten vangen voor jezelf. Je kunt Wurmple op elk moment van de dag vinden in Obisidian Field, meer bepaald in Horseshoe Plains, Floaro Gardens en The Heartwood.

Laat die Wurmples op level 8 evolueren. Het maakt blijkbaar niet uit of ze veranderen in Silcoon of Cascoon - de onze veranderde in een Cascoon.

Je zal ook de Pokédex-pagina van Cascoon willen aanvullen - dat is vanwege Request 10 een erg logische stap.

Praat daarna met Beauregard voor de Galaxy Hall. Tijdens dat gesprek zal zijn Wurmple, volgens Beauregard, evolueren in een Silcoon.

Je zal even moeten wachten als je het volgende onderdeel wilt doen. We kunnen je niet exact zeggen hoe je Request 10 moet ontgrendelen, maar we vermoeden dat er wat in-game tijd moet verstrijken.

Een van ons bleef enkele dagen weg uit het dorp en voltooide een niet-gerelateerde request en een andere hing gewoon ergens rond (20 minuten in Obsidian Fieldlands) en daarmee lukte het ook.

Je weet dat je de request krijgt als je met Beauregard praat en hij het volgende zegt: "Haaah... Why would the professor say that?".

Om alle stappen die je moest maken om Request 10 te krijgen nog eens te herhalen.

  • Voltooi Request 1
  • Vang twee Wurmple en laat die evolueren en / of vul de Pokédex-pagina van Cascoon aan
  • Kijk naar de evolutie van Beauregard zijn Wurmple (dit kun je ook al zien gebeuren voor dat je zelf een Wurmple vangt, maar is toch een van de vereisten)
  • Laat wat in-game tijd verstrijken

Wanneer Beauregard iets anders zegt, dan kun je de Galaxy Hall binnengaan en de request krijgen via het schoolbord.

Waar je Cascoon kunt vinden in Pokémon Legends: Arceus

Nadat je de request hebt gekozen op het schoolbord, ga dan opnieuw naar buiten bij de Galaxy Hall en praat met Beauregard. Hij zal je dan zeggen dat hij een meningsverschil met Professor Laventon heeft, die laatste denkt dat zijn Wurmple in een Silcoon en niet in een Cascoon is veranderd. Om beide Pokémon te kunnen vergelijken, schakelt hij je hulp in om een Silcoon te vangen.

Je kunt Silcoon vinden in de Obsidian Fieldlands, meer specifiek in Floaro Gardens en The Heartwood. Je kunt ze alleen overdag vangen. Maar denk eraan, het zijn die witte Pokémon! Daarnaast zal het in de dezelfde gebieden ook mogelijk zijn om Cascoon te vangen, oftewel de roze variant.

Wanneer je een Silcoon hebt gevangen, ga dan naar Beauregard.

De beloning van Wurmple's Evolved! uitgelegd

Let op: dit stuk bevat spoilers over de ontknoping van Request 10: Wurmple's Evolved!

Wanneer je Silcoon aan hem laat zien, dan zal Beauregard eindelijk beseffen dat dit twee verschillende Pokémon zijn en zal hij zich verontschuldigen bij zijn Cascoon.

Gelukkig trekt Cascoon zich van deze verwarring niet al te veel aan.

Als je Wurmple's Evolved voltooid, dan krijg je als beloning een Exp. Candy. Gefeliciteerd!

Read this next