Skip to main content

Pokémon Legends Arceus - Hisuian forms en nieuwe Pokémon uitgelegd

Alles wat we weten over de nieuwe Pokémon en Hisuian forms in Arceus!

Pokémon Legends: Arceus voor de Nintendo Switch introduceert verscheidene nieuwe Pokémon in het Pokémon-universum.

De eerste zijn de nieuwe regionale Hisuian forms - Pokémon-varianten van vorige generaties die je enkel in Hisui kunt vinden; die Pokémon zijn, tegenover hun originele tegenhangers, erg verschillend op vlak van uiterlijk en type.

De komst van Pokémon Legends: Arceus zorgt daarnaast ook voor de intrede van compleet nieuwe en originele Pokémon die je kunt vangen.

Op deze pagina:

Pokémon Legends Arceus heeft veel nieuwe dingen te bieden in Pokémon!Bekijk op YouTube

Hisuian forms in Pokémon Legends: Arceus uitgelegd

Hisuian forms zijn de nieuwe soorten Pokémon die worden geïntroduceerd in Pokémon Legends: Arceus. Net zoals Pokémon uit Galar en Alola, zijn die van Hisui op vlak van uiterlijk en type erg verschillend van hun originele tegenhangers.

Momenteel werden er nog maar zes Hisuian forms voorgesteld - Hisuian Growlithe, Voltorb, Zorua, Zoroak en Braviary.

Hisuian Growlithe is een fire en rock-type Pokémon die in de categorie Scout Pokémon thuishoort. Deze nieuwe vorm is gebaseerd op de Chinese tempelleeuwen of foo dogs, dat merk je vooral aan de vacht die lijkt op die van de standbeelden.

Hisuian Growlithes worden omschreven als Pokémon die in paren samenwerken - een andere verwijzing naar dat ze zijn gebaseerd op de Chinese tempelleeuwen - en, omdat ze bijna geen contact met mensen hebben, duurt het erg lang voor ze je vertrouwen. Alle Hisuian Growlithes hebben daarnaast ook een erg breekbare stenen hoorn op hun hoofd en om die reden zijn ze erg beschermend over.

Hisuian Growlithe maakte voor het eerst zijn opwachting in de Pokémon Legends: Arecus trailer, die werd getoond tijdens de Pokémon Presents livestream van woensdag 18 augustus 2021.

Hisuian Voltorb werd op vrijdag 10 december onthult en, ondanks zijn Gen 1 variant, is dit een electric en grass-type Pokémon.

Hisuian Voltorb blijft trouw aan zijn Poké Ball design, maar ziet er nu uit als een van de houten Poké Balls die ze gebruiken in het Hisui-tijdperk waarin Pokémon Legends: Arceus zich afspeelt. Deze vorm heeft zelf een klein gaatje in zijn hoofd waarin zaadjes kiemen!

Hoewel deze Pokémon vriendelijk zijn tegenover mensen, kunnen ze, dankzij hun gewoonte om de opgeslagen elektriciteit uit hun lichaam te ontladen, toch zorgen voor overlast. Dat zorgde er vervolgens voor dat mensen de opening in hun hoofd opvulden en alle Hisuian Voltorb uit hun nederzetting rolden.

Hisuian Voltorbs schockende debuut! ⚡ | Pokémon Legends: ArceusBekijk op YouTube

Hisuian Zorua en Zoroak werden op maandag 19 oktober geteased door middel van gevonden VHS-beeldmateriaal waarin een ontdekkingsreiziger een besneeuwd landschap verkent. Op het einde van het filmpje hoor je de persoon in kwestie ook nog een Pokémon beschrijven die het net had ontdekt. De kwaliteit van het beeldmateriaal is echter zeer slecht en daardoor zie je niet over welke Pokémon hij het heeft.

Zeldzame beelden van Hisui ontdekt! | Pokémon Legends: ArceusBekijk op YouTube

Drie dagen later zag je op het einde van de gerestaureerde versie van het filmpje, dat hier om Hisuian Zorua and Zoroak gaat.

Mysterieus gerestaureerd beeldmateriaal! | Pokémon Legends: ArceusBekijk op YouTube

Hisuian Zorua stamt af van Zoruas die van hun woonplaats werden verdreven en vervolgens naar Hisui trokken. Omdat ze niet in staat zijn om te overleven in een kouder klimaat, stierven ze en werd hun ziel een ghost-type Pokémon. Ze worden sterker door zich te vermommen als exacte kopieën van de mensen of Pokémon die ze tegenkomen en zich te voeden met de angsten van hun doelwitten.

Deze illusies worden enkel maar krachtiger als Hisuian Zorua evolueert in Zoroark. Op die Pokémon zijn gezicht kun je namelijk de haat en boosheid die hij voelt tegenover de wereld aflezen. Niet alles is slecht, want Zoroark is zeer beschermend over Hisuian Zoroa en, door veel moeite te doen, kan Zoroark leren om mensen te vertrouwen. Als hij je niet eerst gek maakt natuurlijk.

Hisuian Braviary is een psychic en flying-type en de geëvolueerde vorm van Rufflet. Dit wezen is onderverdeeld in de categorie Battle Cry Pokémon.

Wanneer de winter begint, dan vliegt deze Pokémon naar het verre noorden en dankzij zijn psychische krachten kan hij zorgen voor krachtige schokgolven. Men gelooft dat hij zijn krachten kan gebruiken om een zesde zintuig te krijgen en daardoor kan hij in trances gaan om zijn psychische vaardigheden te versterken.

Doorheen Pokémon Legends: Arceus kun je Hisuian Braviary gebruiken om over Hisui te vliegen. Vanaf hier is het mogelijk om tijdens je verkenningstochten nieuwe Pokémon en items te ontdekken.

Hisuian Braviary maakte voor het eerst zijn opwachting in de Pokémon Legends: Arecus trailer, die werd getoond tijdens de Pokémon Presents livestream van woensdag 18 augustus 2021.

Nieuwe Pokémon in Pokémon Legends: Arceus uitgelegd

Momenteel weten we dat er drie nieuwe Pokémon hun opwachting maken in Pokémon Legends: Arceus - Wyrdeer, Basculegion en Kleavor.

Wyrdeer is de geëvolueerde vorm van Stantler die je kunt vinden in Hisui, hij is een normal en psychic-type Pokémon en hoort thuis in de categorie Big Horn Pokémon. Hij gebruikt de zwarte bollen aan zijn gewei om psychische energie op te wekken, die zo krachtig is dat hij er zelfs de ruimte mee vervormt. Met dit gewei is hij in staat om veilige gebieden te zoeken voor een kudde Stantler.

In Pokémon Legends: Arceus is het mogelijk om Wyrdeer te berijden doorheen Hisui en door voorwaarts te dashen, kun je met hem over verschillende obstakels springen.

Wyrdeer maakte voor het eerst zijn opwachting in de Pokémon Legends: Arceus trailer, die werd getoond tijdens de Pokémon Presents livestream van woensdag 18 augustus 2021.

Basculegion is de geëvolueerde vorm van de Basculin die je kunt vinden in Hisui. Volgens een legende is Baculegion bezeten door de zielen van alle Basculin die sterven tijdens hun reis stroomopwaarts. Dat laatste ligt dan weer in lijn met zijn water en ghost-type.

Die zielen zorgen er dan weer voor dat Basculegion eindeloos kan doorzwemmen zonder dat hij moe wordt, bijna alsof ze hopen dat ze daarmee hun laatste reis in dit nieuwe lichaam kunnen voltooien.

Door op de rug van Basculegion te zitten in Pokémon Legends: Arceus, is het mogelijk om de vaarwateren van Hisui te doorkruisen. Deze Pokémon kan zelfs over moeilijke obstakels springen.

Basculegion maakte voor het eerst zijn opwachting in de Pokémon Legends: Arceus trailer, die werd getoond tijdens de Pokémon Presents livestream van woensdag 18 augustus 2021.

Kleavor is een bug en rock-type en is wat er gebeurd met Scythers als ze in contact komen met bepaalde stenen.

Deze Pokémon staat bekend om zijn krachtige bijl-zwaard-armen en daarmee hakt hij alle bomen om en verslaat hij alle vijanden die het tegen hem durven opnemen. Delen van Kleavors stenen lichaam kunnen eraf vallen tijdens gevechten, maar dat maakt deze Pokémon alleen maar sterker.

Kleavor werd voor de eerste keer onthult tijdens een Pokémon Legends: Arceus trailer die uitkwam op dinsdag 28 september 2021.

Tijdens deze trailer krijg je ook voor het eerst de Noble Pokémon te zien, met Kleavor in de hoofdrol. Ondanks dat we momenteel erg weinig weten over Noble Pokémon, weten we dat er iets voor zorgt dat ze op hol slaan.

Ontmoet Noble Pokémon in Pokémon Legends: Arceus!Bekijk op YouTube

In deze staat, glanst hun lichaam erg helder en vallen ze je zonder enige vorm van genade aan. De enige manier om hen dan te kunnen verslaan, is door ze te bekogelen met balms die bestaan uit hun favoriete eten.

We hopen dat je uitkijkt naar Pokémon Legends: Arceus!

Read this next