Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Legends Arceus Friendship - Wat Friendship betekent, hoe je dit verhoogt en hoe kom je Friendship Level te weten

Zo word je beste vrienden met je Pokémon!

Friendship in Pokémon Legends: Arceus bepaalt hoe gelukkig je Pokémon dankzij jou zijn.

Er zijn verschillende manieren om je Friendship level van je Pokémon te verhogen, en sommige Pokémon evolueren alleen als ze een hoog genoeg Friendship level hebben.

Je kunt zien hoe bevriend je Pokémon met jou zijn door een bezoekje aan de Friendship Checker te plegen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wil leren over deze game, lees dan zeker ook onze Pokémon Legends: Arceus walkthrough met gids en tips.

Wat is Friendship in Pokémon Legends Arceus?

Friendship is een statistiek dat elke Pokémon in Pokémon Legends: Arceus heeft. Je Pokémon zullen vriendelijker (of juist niet) met je worden afhankelijk van jouw gedrag en acties.

Sommige Pokémon evolueren alleen maar wanneer hun Friendship level hoog genoeg is.

De enige manier om het Friendship level te controleren is door met Belamy in Jubilife Village te praten, maar dan moet je wel eerst zijn Request voltooien.

Hoe verhoog je het Friendship level in Pokémon Legends Arceus

Er zijn verschillende manieren om je Friendship level in Pokémon Legends: Arceus te verhogen. Hou ze in je party terwijl je door Hisui rent en richt je op de volgende activiteiten:

Materialen verzamelen

Dit is de meest betrouwbare manier om je Pokémons Friendship Level te verhogen. Door je Pokémon bessen, erts, planten enzovoorts te laten verzamelen raken ze gehecht aan je..

Deze materialen vind je overal in Hisui, dus kun je je het Friendship level snel verhogen door alle mogelijke materialen te verzamelen die je ziet.

Level verhogen

Dit is nog een betrouwbare manier om de Friendship levels te verhogen. Het is vooral effectief op Pokémon van een laag level.

Omdat Pokémon automatisch EXP delen wanneer je een wilde Pokémon verslaat of vangt, is het verstandig om een Pokémon van een laag level in je party te houden. Zelfs als je hem niet gebruikt zal hij als snel in level groeien. Als je Pokémon al een hoog level is, duurt dit wel een stuk langer.

Je kunt je Pokémon ook Exp. Candies en Rare Candies geven, waardoor ze nog meer EXP punten krijgen en dus nog sneller levelen. Deze krijg je van het verslaan van sommige Pokémon of van een aantal Requests.

Exp. Candies Rare Candies zijn ook te bij Bonn te koop, die zijn kraampje vlakbij de ingang van Galaxy Hall heeft opgezet. Zoek naar de felblauwe snoepjes.

Deze zijn echter wel duur. Een Exp. Candy S kost al 1600 Pokébucks, en de Exp. Candy XL kost maar liefst 50,000 Pokébucks.

Je kunt ook 1000 Merit Points inleveren bij Simona's Item Exchange in ruil voor een Rare Candy, in de buurt van de Training Grounds.

Het lijkt er op dat Pokémon een extra boost van Friendship krijgen wanneer je ze deze snoepjes geeft.

Vechten

Door je Pokémon in een gevecht te gebruiken verhoog je ook hun Friendship level. Kijk wel uit, want als je Pokémon wordt uitgeschakeld daalt het Friendship level juist

Daardoor kan deze methode een beetje traag zijn. Maar als je lekker ontspannen speelt worden al je Pokémon binnen de kortste keren je beste vrienden.

Hoe ontgrendel je de Friendship Checker - Request 28 Measuring Your Compatibility in Pokemon Legends Arceus

De Friendship Checker is een persoon genaamd Belamy die in de buurt van de Pastures in Jubilife Village staat.

Om de Friendship van je Pokémon te controleren, moet je eerst Request 28, 'Measuring Your Compatibility' voltooien. Belamy wil een Pokémon zien waarmee je bevriend bent. Volg de bovenstaande stappen als je nog geen hechte Pokémon hebt, maar de kans is groot dat je starter Pokémon al een hoog Friendship level heeft.

Als je de Pokémon aan hem laat zien, is hij tevreden en biedt hij aan om vanaf nu te kijken hoe gelukkig je Pokémon is. Hij geeft je daarnaast ook een Rare Candy.

Hieronder vind je de zinnen die Belamy zegt wanneer hij je Pokémon controleert, en hoe die zich tot het Friendship level verhouden:

 • Normaliter wanneer je een pas gevangen Pokémon laat zien, zegt Belamy "I suppose [Pokémon] has become a bit friendly toward you, but you've a ways to go..."
 • Het kan dat het Friendship level nog lager is. Dan zegt hij "[Pokémon] seems leery of you yet. New to the team, perhaps?"
 • Bij een gemiddeld Friendship level, zegt Belamy "[Pokémon] seems to get on well with you. But I'm sure it could get on better!"
 • Wanneer het Friendship level hoog genoeg voor evolutie is zegt Belamy "You and [Pokémon] seem to be fast friends. You must be quite good companions!"

Er is nog één niveau hoger. Dan zegt Belamy "What an excellent pair of friends you and [Pokémon] make. You must mean a lot to each other!" Hier krijg je geen extra bonussen voor, maar wie wil er nou niet uitstekende vrienden met alle Pokémon worden?

Pokémon Legends Arceus Friendship evoluties lijst

Sommige Pokémon in Pokémon Legends: Arceus evolueren alleen wanneer het Friendship level hoog genoeg is.

Dit is de volledige lijst:

 • Golbat (evolueert in Crobat)
 • Munchlax (evolueert in Snorlax)
 • Pichu (evolueert in Pikachu)
 • Buneary (evolueert in Lopunny)
 • Chansey (evolueert in Blissey)
 • Budew (evolueert in Rosalia)
 • Togepi (evolueert in Togetic)
 • Cleffa (evolueert in Clefairy)
 • Chingling (evolueert in Chimecho)
 • Riolu (evolueert in Lucario)

Eevee heeft ook drie Friendship evoluties. Als het Friendship level van een Eevee hoog genoeg is, krijg je de kans om te evolueren.

Of je nu een Sylveon, Espeon, of Umbreon krijgt hangt af van de tijd van de dag en de moves van je Eevee:

 • Als je Eevee een Fairy type move kent, krijg je een Sylveon.
 • Als je Eevee geen Fairy type move kent, en je overdag evolueert, krijg je een Espeon.
 • Als je Eevee geen Fairy type move kent, en je 's nachts evolueert, krijg je een Umbreon.

Veel succes met het bevriend raken met al je Pokémon!

Read this next