Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Legends Arceus Effort Levels: Hoe Effort Levels verhogen en Grit items uitgelegd

Zo maak je je Pokémon zo sterk mogelijk!

In Pokémon Legends: Arceus heeft elke Pokémon een eigen set Effort Levels, of EL's afgekort.

Naast het normale trainen en levelen zijn Effort Levels één van de vele systemen die gebruikt worden om de stats van je Pokémon te doen stijgen. EL's werken anders dan in vorige games echter, en ze zijn vrij belangrijk als je bepaalde uitdagingen wil aangaan zoals Alpha Pokémon verslaan.

Om Effort Levels te verhogen, moet je alles weten over Grit items.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPOKEMON LEGENDS ARCEUS - een EVOLUTIE voor de games?!
Pokémon Legends Arceus heeft veel nieuwe dingen te bieden in Pokémon!

Als je meer wil leren over de game, bezoek dan eens onze Pokémon Legends: Arceus walkthrough met gids en tips.

Wat zijn EVs (Effort Values) en IVs (Individual Values) in Pokémon Legends: Arceus?

Verborgen statistieken werken verschillend in Pokémon Legends Arceus in vergelijking met vorige games. EV's zijn vervangen door Effort Levels en verkrijg je niet langer door te vechten tegen wilde Pokémon zoals bij EV's het geval was. De enige manier om je Effort Levels nu nog te verhogen is met het Grit item systeem.

Pokémon Legends Arceus heeft ook het IV systeem verwijderd, dus IV's hebben niet langer een impact op de statistieken van je Pokémon. Sommige wilde Pokémon kunnen echter al wat EL's hebben wanneer je ze vangt. Dit kan nog een overblijvende invloed zijn van IV's in de game, maar je kan de EL's sowieso nog steeds verhogen. Het belang van IV's is daardoor zo goed als onbestaande in deze game.

Waar zie je de Effort Levels van een Pokémon in Pokémon Legends Arceus

Gelukkig zijn de EL's van je Pokémon niet zo verborgen nu als in vorige Pokémon-games. Pokémon Legends Arceus wijst je niet meteen de weg, maar er zijn wel verschillende manieren om de Effort Levels van je Pokémon te bekijken.

Eerst en vooral, als je een Pokémon in je party hebt, dan kan je de samenvatting (summary) van die Pokémon bekijken. Het gedeelte in dit menu dat eruit ziet als een deels opgevulde vijfhoek geeft je details over de huidige stats van je Pokémon. Het nummer in de cirkel naast de naam van de statistiek is je Pokémon's huidige Effort Level voor die statistiek. Als je Pokémon al enkele EL's heeft voor die stat, dan zal de cirkel al deels opgevuld zijn.

Je kan de EL's van een Pokémon in de 'pasture' zien op een gelijkaardige manier. Ga met je cursor over de Pokémon en hun stats zullen getoond worden aan de rechterkant van het scherm, samen met dezelfde deels opgevulde cirkels die hun EL aanduiden.

En als laatste, als je een Grit item gebruikt om de Effort Levels van je Pokémon te verhogen, dan zal het huidige level voor elke stat ook getoond worden in het menu wanneer je kiest welke stat je gaat verhogen.

Hoe krijg je Grit Dust, Grit Gravel, Grit Pebbles, Grit Rocks in Pokémon Legends: Arceus

Om de EL's van je Pokémon te verhogen moet je Grit items gebruiken. Deze items zijn Grit Dust, Grit Gravel, Grit Pebbles, en Grit Rocks. Je zal al deze items nodig hebben om de Effort Levels van je Pokémon op het maximum te krijgen.

Grit items kan je krijgen op twee verschillende manieren. Wanneer je Pokémon verslaat in een gevecht kunnen ze deze laten vallen. Hoe hoger het level van de Pokémon, hoe meer kans je hebt dat ze een Grit item laten vallen, en ook hoe waarschijnlijker het is dat het een beter Grit item is. Een level 50 Pokémon heeft bijvoorbeeld een hoge kans om een Grit item te laten vallen, en er is een redelijke kans dat het Grit Gravel of Grit Pebbles zijn. Aan de andere kant heeft een Pokémon met een laag level maar een kleine kans om wat Grit Dust achter te laten.

Aangezien de drop rates voor Grit items na het verslaan van een Pokémon willekeurig zijn, is de meest betrouwbare manier om Grit items te krijgen door Pokémon vrij te laten gaan uit de pastures.

De pastures zijn een gebied in Jubilife Village waar je al je gevangen Pokémon kan bekijken. Als je Pokémon meerdere keren hebt gevangen, of je wil gewoon niet langer een bepaalde Pokémon hebben, dan kan je deze bevrijden door tegen Marie te praten. Wanneer je een Pokémon vrij laat zal deze altijd een Grit item achterlaten. Ook hier geldt de regel dat een Pokémon van een hoger level een beter Grit item zal achterlaten.

Het is ook goed om te weten dat je de optie vrijspeelt om meerdere Pokémon in één keer vrij te laten zodra je verschillende boxes opgevuld hebt. Het is dus efficiënter om even te wachten met Pokémon vrijlaten tot je deze optie hebt.

Je kan Grit items overigens niet kopen in de winkels van Pokémon Legends Arceus.

Hoe verhoog je Effort Levels in Pokémon Legends: Arceus

Wanneer je Grit items hebt, kan je deze gebruiken om de Effort Levels van je Pokémon te verhogen. Je moet hiervoor Grit items in je zakken hebben zitten en de desbetreffende Pokémon in je party. Kies simpelweg het Grit item en vervolgens de Pokémon. Selecteer de statistiek die je wil verhogen uit de zes beschikbare opties: HP, Attack, Defense, Sp. Atk, Sp. Def, en Speed.

Elk Grit item zal enkel statistieken verhogen zolang ze binnen bepaalde levels blijven:

  • Grit Dust - Level 0 tot 3
  • Grit Gravel - Level 3 tot 6
  • Grit Pebbles - Level 6 tot 9
  • Grit Rocks - Level 9 tot 10

Level 10 is het maximum level voor alle ELs.

Om één statistiek van een Pokémon te verhogen naar het maximum heb je dus 3 Grit Dust, drie Grit Gravel, drie Grit Pebbles en één Grit Rock nodig. Dit moet je vervolgens zes keer herhalen om alle stats naar het maximum te brengen.

EL's kunnen niet langer verbeterd worden door tegen specifieke wilde Pokémon te vechten zoals in vorige games. Grit items gebruiken is de enige manier om Effort Levels te verhogen.

Hoe krijg je de sterkste Pokémon in Pokémon Legends: Arceus

Wanneer je dit allemaal samenzet, betekent dit dat sterke Pokémon gemakkelijker is in Pokémon Legends Arceus dan in voorgaande games. Er is niet langer de nood om Pokémon te broeden om bepaalde IV's te krijgen (en het is overigens ook niet mogelijk om Pokémon te broeden in de game).

in de plaats daarvan moet je dus naast het levelen van je Pokémon via de gebruikelijke methodes gewoon aandacht besteden aan de Effort Levels. Versla Pokémon of laat gevangen Pokémon vrij van de pastures om Grit items te krijgen, en gebruik deze vervolgens om de stats te verhogen die belangrijk zijn voor jou.

Je kan ook aandacht besteden aan Natures, die terugkeren uit vorige games. Deze kunnen een boost geven van 10 procent aan een statistiek terwijl ze ook een andere statistiek 10 procent zwakker maken. Je kan de nature van een Pokémon weten door naar de rechterkant van de summary te kijken. Maar aangezien het door de game aangemoedigd wordt om veel Pokémon van dezelfde soort te vangen zodat je de Pokédex kunt vervolledigen, zal een Pokémon met de juiste nature niet moeilijk zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Legends: Arceus

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties