Skip to main content

Pokémon Home uitgelegd: gratis vs premium abonnement vergeleken, en met welke games werkt het

Alles wat je moet weten over Pokémon Home.

Pokémon Home is een cloud service waar je de Pokémon die je vangt in de Pokémon-games (nieuwe én oude!) kan opslaan en overzetten.

Deze service is de laatste in een lange reeks gelijkaardige services die je Pokémon op één plek verzamelden.

Je kon dit voor het eerst doen in Pokémon Gold en Silver met de Time Capsule en dat evolueerde over decennia in de Pokémon Bank.

Pokémon Home zal compatibel zijn met verschillende games, waaronder Pokémon Go en Pokémon Sword en Shield voor de Nintendo Switch. Je hebt zowel gratis als premium features.

Op deze pagina:

Wat is Pokémon Home? Alle Pokémon Home features uitgelegd

Pokémon Home is een service in de cloud die ontwikkeld werd door The Pokémon Company. Deze service laat je toe om Pokémon uit alle games op één plaats op te slaan en te transferen naar andere games. Je kan alle Pokémon die je naar Pokémon Home overzet bekijken op je smartphone en Nintendo Switch.

In essentie is het dus de geëvolueerde vorm (snap je hem) van Pokémon Bank.

Pokémon Home heeft drie belangrijke features: verzamelen, ruilen, en transfers.

Pokémon verzamelen in Pokémon Home

Pokémon Home laat je toe de massa Pokémon die je over alle games reeds verzameld hebt op één plek te zetten en heeft een boel hulpmiddelen om dat overzichtelijk te houden:

 • Een Pokédex houdt alle Pokémon bij, inclusief Mega Evolve en Gigantamax forms.
 • Je kan Mystery Gifts ontvangen voor Sword en Shield en ook extra mystery gifts ontvangen speciaal voor Home
 • Je krijgt nieuws te zien over de games die je verbonden hebt met de service en verzamelt stickers gebaseerd op je profiel als je speciale challenges volbrengt.
 • Je kan Pokémon zoeken op basis van hun abilities of aanvallen, vooruitgang volgen op je Ranked Battles en Online Competitions in Sword en Shield, en de Trainer Battle data bekijken zoals de meest gebruikte aanvallen in wedstrijden.
 • Je kan Pokémon Home Points verzamelen door Pokémon op Home te zetten. Deze Home Points kan je dan weer ruilen voor BP in andere Pokémon-games.

Pokémon ruilen in Pokémon Home

Naast de mogelijkheid om Pokémon te transferen van games naar Home (en soms ook omgekeerd), laat Pokémon Home je ook toe om Pokémon te ruilen met andere Home-gebruikers. Dat kunnen je vrienden zijn, maar evengoed mensen aan de andere kant van de wereld.

Deze features om te ruilen zijn exclusief aan de smartphone-versie van Pokémon Home en werkt op vier manieren:

 • Wonder Box ruilen, zelfs wanneer je Pokémon Home niet gebruikt
 • Ruilen via het Global Trade System (GTS). Hiermee kan je aanduiden welke Pokémon je wil ontvangen en welke je wil versturen in ruil.
 • Room Trade, laat je toe om te ruilen in een privékamer met tot 20 andere gebruikers
 • Friend Trade, laat je toe te ruilen met een vriend

Welke games werken met Pokémon Home?

Pokémon Home is rechtstreeks compatibel met de volgende games:

 • Pokémon Sword - Nintendo Switch
 • Pokémon Shield - Nintendo Switch
 • Pokémon Let's Go Pikachu! - Nintendo Switch
 • Pokémon Let's Go Eevee! - Nintendo Switch
 • Pokémon Bank - Nintendo 3DS
 • Pokémon Go (iOS en Android) - Komt later

Zoals te zien in bovenstaand schema, kan je enkel in Pokémon Sword en Shield zowel Pokémon sturen naar en ontvangen van Pokémon Home. Voor de andere games is het eenrichtingsverkeer.

Daarnaast kan je ook enkel ondersteunde Pokémon verplaatsen naar een game. Je kan bijvoorbeeld Pokémon uit gen 2 (Gold en Silver) niet overzetten naar Let's Go Eevee! Of Let's Go Pikachu! terwijl je in Sword en Shield enkel de Pokémon kan gebruiken die in de Galar Pokédex staan.

Je kan ook Pokémon uit de Pokémon Bank overzetten naar Pokémon Home. Dat betekent dat je dus alle games die je ooit gevangen hebt op de Nintendo 3DS (en alle games daarvoor als je altijd je Pokémon met je hebt meegenomen met dergelijke services), naar Pokémon Home kunt verplaatsen.

Pokémon Home's gratis vs premium features, en de prijs, uitgelegd

In tegenstelling tot Pokémon Bank is Pokémon Home een gratis service, maar krijg je wel extra features als je een betalend abonnement hebt.

Pokémon Home's Premium prijs is als volgt:

AbonnementeShop prijsSmartphone prijs
30 days2.992.99
90 days4.994.99
365 days15.9915.99

Dit is duurder dan Pokémon Bank dat €4.99 per maand kost, maar de basisfeatures van Home blijven natuurlijk wel gratis.

Met een 'Premium' abonnement kan je het volgende doen in Pokémon Home:

 • Transfer Pokémon van Pokémon Bank naar Pokémon Home*
 • Sla meer dan 30 Pokémon op in Pokémon Home (max 6.000)
 • Ruil meer dan drie Pokémon in een Wonder Box tegelijk (max 10)
 • Ruil meer dan 1 Pokémon in de GTS tegelijk (max 3)
 • Creëer Rooms voor de Room Trade feature (een Room joinen kan elke gebruiker)
 • Gebruik de 'Judge' functie om te zien hoe sterk een Pokémon zal worden **

* Pokémon Bank en Poké Transporter waren tot 12 maart 2020 gratis. Zo konden spelers hun Pokémon van de 3DS games toch nog opslaan. Maar ze hebben wel een Premium Home abonnement nodig om die Pokémon vervolgens van Bank naar Pokémon Home over te zetten.

** Niet beschikbaar tijdens de launch (februari 2020)

Een blik op de 'Judge'-feature die Premium-gebruikers krijgen

Wat als je Pokémon Home premium abonnement afloopt?

Pokémon Home kan je gratis gebruiken, maar zoals hierboven beschreven, is wat je gratis krijgt vrij beperkt tegenover de features die je ter beschikking hebt als je een Premium abonnement hebt. Zo kan je als gratis gebruiker maar 30 Pokémon opslaan, terwijl dat er 6.000 zijn als abonnee!

De vraag is nu: wat gebeurt er met al die Pokémon als je stopt met voor Pokémon Home te betalen? Dit is het officiële antwoord van Pokémon Company op die vraag:

"Als je 31 of meer Pokémon in Pokémon Home opslaat terwijl je het Premium Plan hebt, en je gaat vervolgens over naar het gratis Basic Plan, dan zal je geen Pokémon kunnen bekijken of transferren voorbij die dertigste Pokémon die je opsloeg.

Bekijk op YouTube

"Door terug over te schakelen naar het Premium Plan, kan je terug alle extra Pokémon zien, en ze ook uit Pokémon Home verplaatsen."

Je Pokémon zijn dus veilig, al zal je niet aan ze kunnen raken tot je terug betaald voor Pokémon Home. Dat maakt de beslissing om Pokémon te transferren wat ingewikkelder. Kies je ervoor om alles samen te brengen in Pokémon Home met het risico dat je ze niet kan bereiken wanneer je stopt met betalen, of blijven ze in de games waar je ze altijd kan vinden, maar niet kunt overzetten naar nieuwe games?

Het is in elk geval beter dan Pokémon Bank, waar Pokémon verwijderd werden als je een tijd stopte met betalen.

Read this next