Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go - zo vang je Crabrawler en Crabominable

Zo vang je de boxende krab.

Crabrawler en zijn evolutie Crabominable zijn twee Gen 7 Pokémon die hun debuut in Pokémon Go maakten tijdens het Season of Mythical Wishes.

Ze werden voor het eerst geïntroduceerd tijdens het Mythic Blade event in Pokémon Go. Crabrawler is een fighting-type Pokémon, maar als hij evolueert in Crabominable, dan wordt hij een fighting en ice-type.

Hieronder ontdek je hoe je Crabrawler vangt en hem laat evolueren in Crabominable in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Zo vang je Crabrawler in Pokémon Go

Crabrawler maakte op dinsdag 6 december 2022 zijn eerste opwachting tijdens het Mythic Blade event van Pokémon Go.

Crabrawler komt vaker voor in het wild tijdens het Mythic Blade event.

Aangezien je Crabrawler enkel tijdens het evenement kunt vangen, raden we je aan om er een te gaan vangen voor het evenement eindigt op zondag 11 december om 20:00 uur (lokale tijd).

Momenteel weten we ook niet wat de spawn rates van Crabrawler zijn nadat Mythic Blade gedaan is. Zoals bij alle recent uitgebrachte Pokémon, is de kans erg klein dat je hem na het event in het wild zult vinden.

Zo laat je Crabrawler evolueren in Crabominable in Pokémon Go

Om Crabrawler in Crabominable te laten evolueren in Pokémon Go, heb je 50 Crabrawler Candy en een PokéStop waar een Glacial Lure Module op gebruikt is nodig..

Het fighting-type Crabrawler wordt een fighting en ice-type Pokémon als hij evolueert in Crabominable.

Mythic Blade is een erg kort event en daarom heb je erg weinig tijd om genoeg candy te verzamelen om Crabrawler te laten evolueren. Daarom is het raadzaam om een Pinap Berry te gebruiken zodat je dubbel zoveel candy krijgt als je hem vangt. Je kunt ook extra candy krijgen als je Crabrawler gebruikt als je buddy Pokémon!

Als het aankomt op een Glacial Lure Module, dan kun je er ofwel zelf een gebruiken op een PokéStop of een stop gebruiken waarop die Module is geactiveerd door een andere speler. Wanneer je een van die twee hebt gedaan en bij een PokéStop staat, ga dan naar de te evolueren Crabrawler in je Pokémon Storage en zul je zien dat de optie om hem te laten evolueren nu beschikbaar is.

Voor wie liever zelf een Glacial Lure Module wilt gebruiken, maar er geen heeft in zijn bag, is het belangrijk om te weten dat je er een voor 180 PokéCoin kunt kopen via de in-game shop. Je kunt soms ook Lure Modules krijgen via research quests en dat zal vermoedelijk niet anders zijn tijdens de aankomende Pokémon Go winter holiday events. De kans is dus groot dat je dan een Glacial Lure Module krijgt.

Wie zijn zuurverdiende PokéCoin niet wilt gebruiken voor de evolutie naar Crabominable, kan best eens horen bij zijn of haar lokale Pokémon Go groepen. De kans dat zij weten op welke PokéStop in de buurt er een Glaciale Lure Module is gebruikt, is namelijk erg groot.

Veel succes met het vangen van Crabrawler en Crabominable!

Read this next