Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go - Zo krijg je Solgaleo en Lunala

In wie evolueer jij Cosmoem?

Solgaleo en Lunala zijn twee Gen 7 legendary Pokémon. Deze generatie maakte zijn debuut in Pokémon Go tijdens het Season of Light.

Solgaleo en Lunala kwamen voor het eerst voor tijdens het Astral Eclipse event in Pokémon Go. Je kan, op het moment dat we dit schrijven, maar één van deze twee Pokémon krijgen en je moet ook al vordering gemaakt hebben in de A Cosmic Companion special research quest.

Het is namelijk deze quest waarin je Cosmog kan vangen. Dat is de Pokémon waar Solgaleo en Lunala uit evolueren. In die quest krijg je ook candy voor Cosmog zodat je deze Pokémon kunt evolueren. Daarbovenop is er echter nog een speciale vereiste waar je aan moet voldoen voordat je Cosmoem kunt evolueren in ofwel Solgaleo ofwel Lunala.

Hieronder leer je meer over Cosmoem evolueren in Solgaleo of Lunala in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Hoe Cosmoem evolueren in Solgaleo in Pokémon Go

Om Cosmoem te evolueren in Solgaleo in Pokémon Go, heb je 100 Cosmog Candy nodig en moet je de evolutie starten tijdens daglicht.

Solgaleo is een psychic en steel Pokémon.

Op het moment van schrijven zijn de enige manieren om Cosmog candy te verzamelen via stap 8 van de A Cosmic Companion special research quest, met Rare Candy of door Cosmog of Cosmoem als je buddy te wandelen.

Maar zelfs als je genoeg candy hebt voor beide evoluties, heb je maar één Cosmoem. Wees dus eerst zeker of Solgaleo wel de Pokémon is die je aan je Pokédex wil toevoegen.

Wat betreft de vereiste om overdag te evolueren, het is belangrijk te onthouden dat het tijdstip in Pokémon Go overeenkomt met de tijdzone waarin je je bevindt in het echt. Dat betekent dat, als het momenteel dag is waar je bent, het ook dag is in Pokémon Go. Kijk dit dus zeker goed na, zeker in donkere winterdagen.

De evolutieknop van Cosmoem duidt gelukkig wel aan waarin hij zal evolueren. Als dit Solgaleo is, dan zie je ook een kleine silhouet van Solgaleo.

Hoe Cosmoem evolueren in Lunala in Pokémon Go

Om Cosmoem in Lunala te evolueren heb je 100 Cosmog Candy nodig en moet het nacht zijn in Pokémon Go.

Lunala is een psychic en ghost Pokémon.

Op het moment van schrijven is de gemakkelijkste manier om genoeg candy te verzamelen om hem te evolueren, het bereiken van stap 8 in de A Cosmic Companion special research quest. Je kan ook extra Cosmog Candy verzamelen door met hem te wandelen als buddy of door rare candy te gebruiken.

Maar toch, al heb je 200 Cosmog candy, je kan momenteel maar één Cosmoem hebben in Pokémon Go, dus denk goed na of je wel een Lunala wil.

Je moet Cosmoem evolueren tijdens de nacht in Pokémon Go om een Lunala te krijgen, dus wacht tot de nacht start. Deze loopt gelijk met de echte wereld in Pokémon dus als het nacht is buiten, dan is dat ook zo in de game. Voor de zekerheid kan je ook nog even kijken naar de kaart op Pokémon Go, want die zal een mooi donkerblauw zijn om de nacht weer te geven.

Gelukkig kan je nog eens extra dubbelchecken, want de knop om Cosmoem te evolueren zal ook een kleine weergave hebben van Lunala.

Is Solgaleo of Lunala beter in Pokémon Go?

Op het moment van schrijven kunnen spelers maar één Cosmoem hebben in Pokémon Go en dat betekent dat je moet kiezen tussen Solgaleo en Lunala. Dit leidt tot de vraag: welke is beter?

Zowel Solgaleo als Lunala zijn niet echt de moeite in raids aangezien hun movesets niet echt toelaten om het volle voordeel te halen uit hun dubbele types. Solgaleo's Metal Claw heeft niet echt de kracht om Metagross' Meteor Smash van de troon te duwen. Lunala doet het een beetje beter, maar ook deze Pokémon heeft een sterkere moveset nodig om vergelijkbare Pokémon te overtreffen.

In de Go Battle League is het niet anders. Solgaleo is een interessante keuze voor de Ultra en Master League maar haalt niet zo'n volle potentieel door z'n zwakke moveset. Lunala daarentegen heeft niets te bieden in de Leagues. Misschien in de toekomst als hij moves zoals Psyshock kan leren, maar daar is geen garantie voor.

Aangezien beide evoluties dus niet zo interessant zijn voor raids en leagues, raden we dus aan om Cosmoem gewoon in de legendary te evolueren die je zelf het leukst vindt.

Veel succes met het toevoegen van Solgaleo of Lunala aan je Pokédex!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties