Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go zeldzame Pokémon: lijst van alle zeldzame Pokémon en hoe je kansen verhogen om zeldzame Pokémon te vinden

Wie is zeldzamer: Abra, Charmander of Dratini?

In Pokémon Go heb je maar dan één doel maar Pokémon is Pokémon niet zonder zeldzame Pokémon. Maar zoals zoveel dingen in Pokémon Go is de zeldzaamheid van Pokémon geen exacte wetenschap. Veel van wat we weten is een combinatie van anekdotes en ontdekkingen van de community.

Dat gezegd zijnde, er is nog steeds een systeem dat we kunnen zien, en daarom hebben we alle informatie die we weten over de zeldzaamheid van Pokémon in de zeldzame Pokémon lijst hieronder gezet.

Dit, samen met onze andere gidsen, zou je moeten helpen bij de andere doelen zoals je Trainer level zo hoog mogelijk krijgen, Pokémon evolueren en sterker maken tot Gyms aanvallen en verdedigen, terwijl je je Pokédex vult.

 • Belangrijk: Deze pagina gaat over de eerste twee generaties van Pokémon. Als je meer wil weten over de Pokémon uit Ruby en Sapphire's Hoenn-regio, dan kan je terecht in ons artikel over de Gen 3 Pokémon. Voor de Pokémon uit Pokémon Diamond en Pearl, kan je naar onze pagina over de Gen 4 Pokémon gaan.
Gen 2 voegde veel zeldzame Pokémon toe om te vangen.

Over Trainer Level, Pokémon vangen en Gyms gesproken, je zal ontdekken dat ze alle drie met elkaar verbonden zijn. Hoe hoger je Trainer Level, hoe hoger je kans om een zeldzame Pokémon te vangen, en in veel gevallen zijn zeldzame Pokémon de beste Pokémon in Pokémon Go dankzij hun hogere stats die hen een voordeel geven. (Al mag je niet vergeten dat zeldzaamheid ook niet automatisch een Pokémon sterker maken. Je moet ook rekening houden met CP waarden en de verborgen IV statistieken.)

Of je nu werkt aan het maken van een sterk team, of nieuwsgierig bent hoe zeldzaam die Pokémon die je net gevangen nu eigenlijk is, het loont om te weten welke Pokémon zeldzaam zijn en hoe je je kansen verhoogt om ze te vangen.

Zeldzame Pokémon lijst: wat zijn de meest zeldzame Pokémon in Pokémon Go?

Terwijl dit geen onveranderlijke lijst is, is het duidelijk dat sommige Pokémon meer in bepaalde gebieden verschijnen dan andere. Daar kan je meer over lezen in ons gedeelte over hoe je zeldzame Pokémon kunt vinden. De lijst hieronder moet je alvast een idee geven van voor welke Pokémon je die Ultra Balls moet opsparen.

Speciale seizoensevents, zoals de roze Pokémon voor Valentijnsdag en de Pikachu met hoedjes, veranderen overigens de zeldzaamheid van Pokémon tot het einde van dat event.

Onderstaande lijst bevat enkel de eerste evolutie van elke Pokémon. Als de Pokémon kan evolueren, dan is die evolutie meestal nog zeldzamer.

Overal te vinden:

 • Gen 1: Rattata, Pidgey, Weedle, Caterpie, Zubat
 • Gen 2: Sentret, Swinub, Hoothoot, Ledyba
Pidgey en Swinbu komen heel veel voor.

Komen vaak voor:

 • Gen 1: Eevee, Venonat, Oddish, Magikarp, Drowzee, Meowth, Spearow, Bellsprout, Paras, Krabby, Horsea
 • Gen 2: Spinarak, Murkrow, Wooper, Natu, Marill, Hoppip, Remoraid, Sneasel

Komen niet vaak voor:

 • Gen 1: Clefairy, Nidoran (M), Nidoran (F), Ekans, Cubone, Goldeen, Poliwag, Shellder, Jigglypuff, Magnemite, Gastly, Exeggcute, Slowpoke, Slyduck, Jynx, Staryu, Tentacool, Ditto
 • Gen 2: Chinchou, Sunkern, Aipom, Snubbull, Dunsparce, Teddiursa

Zeldzaam

 • Gen 1: Dratini, Growlithe, Geodude, Onix, Ponyta, Vulpix, Koffing, Sandshrew, Magmar, Abra
 • Gen 2: Slugma, Mantine, Sudowoodo, Pineco, Gligar, Shuckle, Phanpy, Skarmory, Qwilfish
Verwacht niet vaak Onix of Sudowoodo tegen te komen.

Zeer zeldzaam

 • Gen 1: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Pikachu, Electabuzz, Machop, Grimer, Rhyhorn, Voltorb, Lickitung, Scyther, Pinsir, Tangela, Omanyte, Kabuto, Girafarig, Stantler
 • Gen 2: Yanma, Chikorita, Cyndaquill, Totodile, Misdreavus, Houndour, Larvitar

Bijna Mythical Pokémon

 • Gen 1: Lapras, Snorlax, Porygon, Hitmonlee, Hitmonchan, Chansey, Aerodactyl
 • Gen 2: Miltank, Mareep, Togetic, Hitmontop, Unown

Enkel in eggs

Evolueren enkel met speciaal item

Enkel via Raids en Research Quests

Regionaal-exclusieve Pokémon

Gen 2's Smeargle en Delibird.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe verhoog je je kansen om zeldzame Pokémon te vinden in Pokémon Go

 • Eggs zijn waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest effectieve manier om de meer zeldzame Pokémon op bovenstaande lijst te krijgen, aangezien je zo Pokémon kunt krijgen die niet vanzelf tevoorschijn komen. Zoals je waarschijnlijk wel al kon raden bevatten 10km Eggs Pokémon die meer zeldzaam zijn dan 5km en 2km Eggs. Gebruik ze dus wanneer je kan.
 • Bepaalde Pokémon types, zoals Steel en Fire, kunnen gemakkelijker in bepaalde gebieden gevonden worden. Gebieden met monumenten en musea lijken meer zeldzame Pokémon aan te trekken, maar algemeen gesproken loont het dus om nieuwe plekken te verkennen in Pokémon Go.
 • Soms heb je groepen van specifieke zeldzame Pokémon die verschijnen op een specifieke plek. Dan word je ineens omgeven door dezelfde Pokémon. In een nabijgelegen park bijvoorbeeld kunnen we vaak niet ontsnappen aan alle Machamp. Houd je omgeving dus in de gaten, want de Pokémon die zo verschijnen veranderen regelmatig.
 • Betere Pokémon Go Medals geven je een Catch Bonus voor specifieke Pokémon types. Bijvoorbeeld: als je 10 Fire Pokémon vangt, krijg je de Kindler Medal. Met die Kindler Medal krijg je vanaf nu een bonus als je Fire Pokémon probeert te vangen. Dit betekent in de essentie dat door gemakkelijke Pokémon te vangen, je ook betere kansen krijgt om zeldzame Pokémon te vangen op een later moment. Het loont dus om alle Pokémon die je tegenkomt te vangen.
 • Geëvolueerde Pokémon zijn zeldzamer dan hun niet-geëvolueerde tegenhangers, maar kunnen nog steeds in het wild gevangen worden. Sommige van de sterkste Pokémon in de game, zoals een Dragonite, zijn al in het wild gevangen door onze redactie. Het voordeel van een volledig geëvolueerde Pokémon vangen is dat je veel Candy uitspaart dat je in de plaats kan besteden aan Power Ups.
 • Het is ook belangrijk te onthouden dat het niet zo is dat, omdat een Pokémon gemakkelijk te vinden is, deze niet nuttig kan zijn. Zo zijn de veelvoorkomende Pokémon zoals Pidgey, Weedle en Caterpie uitstekend om snel en gemakkelijk XP te krijgen waarmee je op zijn beurt meer zeldzame Pokémon kunt vinden.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties