Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go XL Candy uitgelegd - Hoe krijg je XL Candy, en hoe werkt het

Alles wat je moet weten over Level 30+ item.

XL Candy is een item waarmee je je Pokémon nog hoger kan levellen dan voorheen in Pokémon Go.

Dit item werd oorspronkelijk geïntroduceerd samen met de level cap verhoging met de Go Beyond Update en het Season of Celebration. Hiermee kan je de CP van een Pokémon hoger krijgen dan de originele Level 40 cap en helemaal naar Level 50 brengen.

Sinds woensdag 1 juni 2022 10u 's morgens moet je echter nog maar Trainer Level 31 zijn om XL Candy te verdienen in Pokémon Go.

XL Candy vinden is gelijkaardig als normale Candy, maar er zijn een paar kleine verschillen, zoals de mogelijkheid om normale Candy om te zetten in XL Candy. Maar zoals we hieronder gaan beschrijven is dat niet de meest efficiënte methode.

Op deze pagina:

Pokémon Go - Go Beyond Update en Gen 6 teaserBekijk op YouTube

Wat is XL Candy in Pokémon Go en hoe werkt XL Candy?

XL Candy is een item dat beschikbaar is voor trainers die Trainer Level 31 bereiken. Hiermee kunnen ze hun Pokémon op een nog hoger CP level krijgen. Handig als je wil meedoen met de Master League!

Vroeger moest je Trainer Level 40 hebben om XL Candy te krijgen, maar sinds de start van Season of GO in juni 2022 is deze verlaagd naar Trainer Level 31.

Net zoals met Levels 1 tot 40 schaalt dit nieuwe CP level mee met de nieuwe Trainer level cap verhoging - waarmee trainers helemaal tot level 50 kunnen gaan. Met XL Candy kan je, zodra je Level 30 bereikt hebt, een Pokémon nog hoger doen nog sterker maken. Maar daar moet je dan wel XL Candy voor hebben natuurlijk.

Net zoals met Candy en Mega Energy, is XL Candy verbonden aan de evolutieketen van een Pokémon. Dus als je een Charizard voorbij zijn Level 40 CP cap wil krijgen, dan zal je Charmander XL Candy moeten vinden.

Aangezien het een item is dat je pas bereikt tegen het einde van het spel, en het gaat om het sterker maken van al heel sterke Pokémon, is het een stuk moeilijker om in handen te krijgen dan normale Candy. Dat gezegd zijnde, de methodes zijn grotendeels hetzelfde. Je hebt gewoon flink wat geluk nodig.

Hoe XL Candy krijgen in Pokémon Go

Er zijn verschillende bevestigde methodes om XL Candy te vinden in Pokémon Go:

 • Niet-geëvolueerde Pokémon vangen geeft je een kans om één tot drie XL Candy te krijgen.
 • Geëvolueerde Pokémon, Legendary of Mythical Pokémon vangen geeft je dubbel zoveel XL Candy voor geëvolueerde Pokémon dan als je een ongeëvolueerde Pokémon zou vangen. Bij Legendary en Mythical Pokémon is dit zelfs minimum drie keer zoveel XL Candy.
 • Een raid baas verslaan kan XL Candy opleveren
 • Pokémon Trades doen geeft je een willekeurige kans dat één van de twee spelers, of zelfs beide XL Candy krijgen. Hoe groter de afstand tussen de twee spelers, hoe meer XL Candy je kan krijgen
 • Eggs uitbroeden geeft je een kans om XL Candy te krijgen. Hoe groter de afstand je moet afleggen om uit te broeden, hoe meer XL Candy je kan krijgen
 • Transfer Pokémon naar Professor Willow om een kans te hebben om 1 XL Candy te krijgen
 • Je kan je normale Candy naar XL Candy omzetten. Je krijgt 1 XL Candy voor 100 Candy. Niet erg efficiënt maar een handige optie als je echt veel te veel in voorraad hebt

Vergeet niet dat je pas XL Candy kan ontvangen van zodra je Trainer Level 31 bent.

Als laatste is er ook nog Rare XL Candy, en dat werkt op dezelfde manier als Rare Candy waarbij je dit item kan omzetten naar XL Candy voor een gekozen Pokémon. Bij de launch van XL Candy is de enige methode om Rare XL Candy te krijgen enkel om in level te stijgen. Je krijgt er één à twee per level dat je stijgt boven Level 40.

Wat is de snelste manier om XL Candy te krijgen in Pokémon Go?

De bovenstaande methodes in acht genomen is de snelste manier om XL Candy in Pokémon Go te krijgen door Pokémon te vangen.

De eerste tests wijzen uit dat elke Pokémon vangst je één tot drie XL Candy voor die Pokémon zal geven. Dat gecombineerd met de snelheid waaraan je Pokémon kan vangen, maakt het veruit de snelste manier om XL Candy te krijgen.

Natuurlijk is dat niet ideaal voor elke Pokémon, zoals de Legendary Pokémon die je maar zelden te zien krijgt. Voor die Pokémon is transferen of Rare XL Candy meer aangewezen.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat Candy omzetten naar XL Candy een heel dure manier is om een Pokémon naar een level hoger dan 40 te krijgen. Dat zou je zo'n 29.600 Candy kosten in total. Het is beter om die Candy te gebruiken om een andere Pokémon te trainen tot Level 40 in de plaats.

Maar als je een kleine selecte groep Pokémon hebt die je wil evolueren met XL Candy, zoals tijdens een Community Day, seasonal event, of zoals in het geval van Meltan, met een Mystery Box, dan kan de XL Candy zoektocht zo wel aanzienlijk korter gemaakt worden.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoeveel XL Candy heb ik nog om een Pokémon volledig te levelen in Pokémon Go?

Om een Pokémon van Level 40 naar Level 50 te brengen heb je in total 296 XL Candy nodig en 250.000 Stardust.

Op elk level is de hoeveel XL Candy die je nodig hebt om een Pokémon hoger dan 40 te brengen als volgt:

 • Level 41 (10 XL Candy nodig)
 • Level 42 (10 XL Candy nodig)
 • Level 43 (12 XL Candy nodig)
 • Level 44 (12 XL Candy nodig)
 • Level 45 (15 XL Candy nodig)
 • Level 46 (15 XL Candy nodig)
 • Level 47 (17 XL Candy nodig)
 • Level 48 (17 XL Candy nodig)
 • Level 49 (20 XL Candy nodig)
 • Level 50 (20 XL Candy nodig)

De hoeveelheid XL Candy die je nodig hebt is hetzelfde voor elke Pokémon, met uitzondering van Shadow Pokémon (verhoogt naar 360 XL Candy) en Purified Pokémon (verlaagd naar 272 XL Candy).

Zoals eerder gezegd is het omzetten van Candy naar XL Candy een erg dure onderneming, en kost het 29.600 Candy in total. Daarom is het het beste om zoveel mogelijk XL Candy te verdienen door Pokémon te vangen of met Pokémon Trades en transfers.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties