Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Xerneas vangen: counters, zwakke plekken en moveset uitgelegd

Je kan dit legendarische hert nu tegenkomen in Pokémon Go!

Xerneas, ook bekend als de 'life Pokémon', is de eerste Gen 6 legendary Pokémon die arriveert in Pokémon Go.

Als je dit magische, en vooral legendarische, hert aan je collectie wil toevoegen zal je de zwakke plekken en counters van Xerneas goed moeten begrijpen voordat je er oog in oog mee komt te staan. Je kunt nu ook een shiny Xerneas vangen in Pokémon Go!

Net als alle andere legendarische Pokémon, verschijnt Xerneas in vijf sterren raids. Om je overwinning te verzekeren zal je moeten samenwerken met andere trainers. Gelukkig kan dat dankzij de Remote Raid Pass nu ook van thuis uit.

Op deze pagina:

Zo vecht je tegen Xerneas en vang je hem in Pokémon Go.Bekijk op YouTube

Xerneas counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Hieronder kan je Xerneas' zwakke plekken en counters vinden om je te helpen hem te verslaan in Pokémon Go:

 • Xerneas type - Fairy
 • Xerneas is zwak tegen - Poison en Steel
 • Xerneas counters - Beedrill, Toxicroak, Roserade en Victreebel voor de poison-types, . For steel-types, Scizor, Metagross, Dialga en Excadrill.
 • Andere Xerneas counters - Xerneas is een pure Fairy Pokémon. Het tegen hem opnemen kan dus vrij gemakkelijk zijn als je al een gevarieerd team Pokémon hebt. Focus op je sterkste Poison en Steel Pokémon, die tevens aanvallen hebben die Xerneas's zwakke plekken raken. Dit hert gaat zo neer.

Xerneas CP levels in Pokémon Go

Dit zijn de CP waarden die je kan verwachten wanneer je vecht tegen Xerneas of hem probeert te vangen in Pokémon Go:

 • Raid baas CP - 45.899 CP
 • CP wanneer je hem probeert te vangen - 2073 tot 2160 CP
 • CP met Weather boost (Cloudy) bij het proberen te vangen - 2591 tot 2701 CP

Beste Xerneas Moveset in Pokémon Go

De beste moveset van Xerneas in Pokémon Go is ongetwijfeld Tackle (Fast Move) en Giga Impact (Charged Move). Aangezien dit allebei Normal-type aanvallen zijn, raden we Moonblast als tweede Charged attack van Xerneas, als je deze aanval kunt ontgrendelen.

Xerneas kan verschillende Fast en Charged moves gebruiken in Pokémon Go, waaronder:

Mogelijke Fast Moves:

 • Tackle (Normal)
 • Zen Headbutt (Psychic)

Mogelijke Charged Moves:

 • Close Combat (Fighting)
 • Giga Impact (Normal)
 • Megahorn (Grass)
 • Moonblast (Fairy)
 • Thunder (Electric)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Alles wat je moet weten over Xerneas

Xerneas was de mascotte voor Pokémon X, en was samen met Yveltal en Zygarde deel van het Aura Trio uit de Kalos-regio.

Dit is Yveltal, de tegenhanger van Xerneas.

Xerneas en Yveltal zijn elkaars tegenhanger. Xerneas vertegenwoordigt leven, terwijl Yveltal de dood vertegenwoordigt.

Xerneas, the Life Pokémon, schenkt het eeuwige leven aan individuen die hij waardig acht. Je weet dat hij dit cadeau aan iemand geeft als zijn gewei gloeit in zeven verschillende kleuren. Wanneer de Pokémon zijn einde voelt naderen, laat hij al zijn overige levenskracht vloeien in de wezens rondom hem en transformeert hij in een boom. Na een dutje van duizend jaar verandert Xerneas weer in een Pokémon. Tenslotte heeft hij ook nog de kracht om bossen uit het niets op te trekken.

Samen met zijn tegenhanger Yveltal is Xerneas de eerste legendarische Pokémon die niet volledig door Ken Sugimori ontworpen werd. De man had tijdens de ontwikkeling van Pokémon X en Y last van writer's block en gaf zijn werk tijdelijk door aan Yusuke Ohmura. Die werkte de concepten rond deze twee Pokémon verder uit. Na het overwinnen van zijn creatieve blokkade deed Sugimori wel nog de afwerking.

De inspiratie van Xerneas is duidelijk het hert. Het gewei is overduidelijk afgeleid van de letter X en werd mogelijk ook geïnspireerd door de Eucaldoceros. Dit is een lang uitgestorven soort hert waar fossielen van zijn gevonden in Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Aan de hand van deze fossielen weten we dat de een heel indrukwekkend gewei had dat op verschillende plekken splitste. Een ideale gelegenheid om een X in te verwerken!

Veel succes met het vangen van Xerneas in Pokémon Go!

Read this next