Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go winstgevender dan ooit

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

Volgens datawebsite Sensor Tower is 2020 nu al het meest winstgevende jaar ooit voor Pokémon Go. Op basis van verkoopcijfers van de iOS App Store and Google Play concludeert Sensor Tower dat de game dit jaar al meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd. Dat komt neer op ongeveer 854 miljoen euro.

Nu al doet Pokémon Go het met dat bedrag 11% beter dan vorig jaar. En aangezien er dit jaar nog twee maanden te gaan zijn, zal de winst alleen maar verder oplopen. Als we de eerste tien maanden van dit jaar vergelijken met de eerste tien maanden van 2019, zien we maar liefst een stijging van 30%

Afbeelding afkomstig van Sensor Tower

De coronamaatregelen die Niantic dit jaar heeft getroffen, blijken dus bijzonder lucratief. Zo begon de ontwikkelaar bij de start van de eerste lockdown met het uitdelen en verkopen van Pokemon Go zorgpakketten. Daarnaast gaven spelers tijdens het volledig digitale Pokemon Go Fest 2020 meer dan 15 miljoen dollar uit.

Ook de introductie van remote raiding was een succes. Dat is intussen zelfs de belangrijkste vorm van raiden, en eveneens een extra bron van inkomsten voor Ninantic.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties