Skip to main content

Pokémon Go Weather effects en boost: welke invloed hebben weersomstandigheden, en hoe Cacnea en Lotad vangen

Regen of zonneschijn, in Pokémon Go is het altijd fijn.

Pokémon Go Weather effects zijn een toevoeging aan Pokémon waar je rekening mee moet houden wanneer je Pokémon gaat vangen in het wild. Weather effects zijn de weersomstandigheden in de game, en die hebben impact op hoe sterk de Pokémon zijn.

Of het nu regent, zonnig is of bewolkt, er verschijnen verschillende Pokémon gebaseerd op het lokale weer. Bepaalde types Pokémon krijgen namelijk een boost afhankelijk van hoe het weer is. Zo zijn Fire Pokémon een tikje sterker wanneer de zon brandt.

Weather effects, of weersomstandigheden, werden geïntroduceerd in december 2017, samen met de Gen 3 update. We weten niet het volledige effect dat het weer heeft op elke aparte Pokémon, maar we hebben wel een goed beeld van welke voordelen er zijn.

Wat doen de Pokémon Go Weather effects?

Naast de locatie en geografie van waar je je bevindt, maakt nu ook het lokale weer een verschil in welke Pokémon er tevoorschijn komen en hoe ze zich gedragen.

Weather effects, of weersomstandigheden, beïnvloeden de game op de volgende vier manieren:

 • Nieuwe visuele effecten
 • Andere Pokémon types komen tevoorschijn
 • Verhoogt de CP van beïnvloedde Pokémon in het wild en in Raids
 • Sommige Types worden sterker in battles (ongeveer 20 percent sterker)
 • Verhoogt hoeveel stardust je krijgt bij het vangen van sommige types met 25 percent

Er zijn verschillende weather effects. Sommige Pokémon komen plots veel vaker voor, of worden net zeldzamer, al lijkt het er niet op dat er Pokémon zijn die enkel bij een bepaald weer tevoorschijn komen.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Pokémon Go Weather effects boosts en voordelen

Er zijn verschillende weersomstandigheden die effect hebben in Pokémon Go. Elk type weer versterkt bepaalde Pokémon types die dan vaker tevoorschijn komen, effectiever zijn in battles en extra stardust geven wanneer je ze vangt.

WeerVersterkte Pokémon types
Party Cloudy (lichtbewolkt)Normal, Rock
Cloudy (bewolkt)Fairy, Fighting, Poison
Fog (mistig)Dark, Ghost
Rain (regen)Water, Electric, Bug
Snow (sneeuw)Ice, Steel
Sunny (zonnig)Grass, Ground, Fire
Clear (helder weer)Grass, Ground, Fire
Windy (winderig)Dragon, Flying, Psychic

Hoe Cacnea en Lotad vangen

Zoals hierboven vermeld zijn er geen Pokémon die enkel in bepaalde weersomstandigheden te vinden zijn (dat zou ook een te groot nadeel zijn voor bepaalde delen van de wereld), maar er zijn wel Pokémon die een veel grotere kans hebben om zich te laten zien bij het juiste weer.

Erg veel zijn het er echter niet:

 • Cacnea - zoning weer
 • Lotad - regenachtig weer
 • Castform - andere form afhankelijk van het weer

Er wordt vermoed dat Anorith en Lileep vaker verschijnen als het bewolkt is, maar dat staat niet vast.

Alles wat we nog weten over Pokémon Go Weather effects

Dit zijn nog een aantal belangrijke dingen die je moet weten over de weather effects in Pokémon Go:

 • De game duidt het niet echt duidelijk aan, maar één van de grootste voordelen aan het weather effect systeem is de boost die Pokémon krijgen, in het wild maar ook in raids. De boost is gelijk aan maar liefst 5 levels. Dat betekent dat niet alleen hun CP hoger is dan normaal, je hebt ook minder Candy nodig om ze op hun maximum level te krijgen, waardoor je candy, tijd en energie spaart. Het is moeilijk om het weer te coördineren met de Pokémon die je moet gebruiken, maar het loont om het in de gaten te houden, zeker als je meedoet aan Raids.
 • Als je niet zeker bent welke Pokémon er op dit moment onder de huidige weersomstandigheden geboost wordt, zoek dan in je Pokémon lijst met de zoekterm 'weather'. Dan zie je alle Pokémon die hier momenteel voordeel uit halen.
 • Waar Pokémon Go zijn data over het lokale weer haalt is nog onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk is het AccuWeather. Wat het ook moge zijn, het is niet super accuraat. We hebben al hele sneeuwdagen gehad terwijl Pokémon Go gebaarde dat er niets aan de hand was. Hopelijk hebben we zo geen zeldzame Steel of Ice Pokémon gemist...
 • Ook vervelend, de game baseert zich op dezelfde inaccurate data om te waarschuwen voor extreem weer zoals zware stormen. In onze contreien komt dat gelukkig minder vaak voor, maar veel Pokémon Go-spelers krijgen regelmatig waarschuwingen terwijl er geen probleem is. En aangezien de game het onmogelijk maakt om Pokémon te vangen bij extreem weer, leidt dat al eens tot frustratie.
 • Het effect dat bepaalde Pokémon types vaker voorkomen bij weersomstandigheden merken we ook bij Lure Modules, al betekent dit niet dat het énkel Pokémon zijn die positief reageren op het weer.
 • Ook belangrijk om te weten: Niantic heeft bevestigd dat geen enkele Pokémon zwakker wordt bij een bepaald weer. Sommige worden sterker dan normaal, maar Pokémon worden nooit zwakker dan normaal.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next