Skip to main content

Pokémon Go viert vierde verjaardag met nieuwe Pokémon en events

Flying Pikachu komt aangevlogen.

Pokémon Go viert binnenkort zijn vierde verjaardag, en dat viert ontwikkelaar Niantic met gratis wekelijkse challenges en nieuwe Pokémon.

Ducklett en Petilil, twee Pokémon uit Unova, worden voor het eerst beschikbaar. Daarnaast komt ook de Flying Pikachu variant naar de game. Flying Pikachu is een Pikachu die door de lucht zweeft met balonnen, en werd voor het eerst opgemerkt in de eerste Pokémon Trading Card Game-kaarten.

Er worden ook shiny versies van Pidove en Bellsprout geïntroduceerd.

Wie een ticket koopt voor Go Fest 2020 kan ook meedoen aan Timed Research Challenges, die allerhande bonussen geven. Go Fest is normaal een jaarlijks event in verschillende wereldsteden, maar door COVID-19 kan iedereen nu meedoen vanuit zijn of haar thuisstad.

De eerste Timed Research Challenge start volgende week vrijdag 3 juli. Ducklett en Flying Pikachu zullen dan te krijgen zijn door opdrachten uit te voeren. Flying Pokémon zullen vaker in het wild te vangen zijn, waaronder dus de Shiny Pidove, en verschillende Pokémon zullen speciale feesthoedjes dragen.

In het weekend van dat event zal Ho-oh in Raids verschijnen en ook de Jump-Start Special Research zal terug activeren voor spelers die deze nog niet afgewerkt hebben.

De Timed Research van die week duurt tot de daaropvolgende woensdag. Als één miljoen spelers van jouw Pokémon Go team de Research quest voltooien krijg je een Pokémon als beloning. Deze is voor elk team anders: Chimecho (Instinct), Alomomola (Mystic) of Chansey (Valor).

Vrijdag 10 juli begint het tweede event, met nieuwe Timed Research quests en een gratis Super Rocket Radar zodat je tegen Giovanni kunt vechten, de grote baas van Team Rocket. Op zondag 12 juli vindt er ook een speciaal Go Battle League mini-event plaats.

Ook hier krijg je een Pokémon als beloning afhankelijk van bij welk team je hoort als 1 miljoen spelers de challenges voltooien. Deze zijn Ferroseed voor Instinct, Alolan Grimer voor Mystic en Alolan Marowak voor Valor. Alolan Marowak is ook een nieuwe toevoeging aan Pokémon Go.

Pokémon Go teaset al een tijdje een bekende ballon op social media...

Het derde en laatste event start op vrijdag 17 juli. Tijdens dit event zal Petilil beschikbaar worden ia research, Shiny Bellsprout zal te vangen zijn en Summer Pikachu keert ook terug.

Tijdens de derde week zijn het Togetic, Dratini en Litwick die uitgedeeld worden als 1 miljoen spelers van respectievelijk Team Instinct, Mystic en Valor ze voltooien.

Als klap op de vuurpijl unlock je bij het voltooien van elke wekelijkse Research quest ook een Elite versie ervan, maar daar zijn verder nog geen details over bekend. Ook gaat het gerucht dat de mythical Pokémon Shaymin uitgebracht zal worden op Go Fest 2020.

Spannende tijden dus voor Pokémon Go-spelers! Zin om er terug in te springen? Bekijk dan zeker eens onze Pokémon Go gids met tips!

Read this next