Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go-verbanning bij bepaalde spelers opgeheven

Dus toch niet zo permanent?

Sommige verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang tot hun account. Dat meldt ontwikkelaar Niantic.

s Spelers die gebruikmaken van tracking-apps worden sinds begin deze maand verbannen. Die verbanning wordt nu dus in bepaalde gevallen opgeheven. De verbanning blijft echter als je de tracking-software blijft gebruiken.

"Sommige spelers hebben wellicht niet in de gaten dat deze tracking-apps meer kunnen doen dan alleen dichtstbijzijnde Pokémon weergeven," aldus Niantic. "De apps kunnen worden misbruikt door de makers. Zo stelen deze informatie van de gebruiker zonder dat deze het opmerkt."

"Deze tracking-apps kunnen een vergelijkbaar effect op onze servers hebben als een DDoS-aanval. Daarom hebben we accounts die geassocieerd werden met deze apps preventief verbannen. Dit is echter maar een klein deel van de verbannen accounts," aldus Niantic.

Spelers die de tracking-apps of -websites gebruiken om op afstand Pokémon te vangen, gevechten aan te gaan of een bezoek aan PokéStops te brengen blijven verbannen.

"Onze hoogste prioriteit is het leveren van een leuke en eerlijke ervaring voor alle spelers. We blijven spelers die aan dit soort activiteiten deelnemen verbannen," aldus Niantic. Legale Pokémon Go tricks en tips vind je op de website.

Over de auteur

Dave Rapmund avatar

Dave Rapmund

Redacteur

Dave schrijft en speelt games. Verder doet hij ook nog iets met websites. Nintendo-fanboy van het eerste uur.

Reacties