Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Valentine's Day Collection Challenge: zo voltooi je de Collection Challenge en Valentine's Day event field research opdrachten

Zo voltooi je de Collection Challenge met het Valentijns-thema.

De Valentine's Day Collection Challenge is beschikbaar tijdens het Valentine's Day event in Pokémon Go. Zoals de naam al doet vermoeden staat het event volledig in teken van Valentijn!

Om de Collection Challenge te voltooien moet je specifieke Pokémon vangen tijdens het event. Voor de Valentine's Day Collection Challenge zijn dat Pokémon uit verschillende generaties en twee Legendary Pokémon.

Je kan deze Pokémon vangen door ze te verslaan in raids, ze te vangen in het wild en door Valentine's Day field research te doen. Tijdens dit event zijn ook voor het eerst de Gen 6 Pokémon Munna en Musharna te vangen in Pokémon Go!

Op deze pagina:

Pokémon Go - Go Beyond Update en Gen 6 teaserBekijk op YouTube

Lijst van Pokémon en beloningen voor de Valentine's Day Collection Challenge in Pokémon Go uitgelegd

De Valentin's Day Collection Challenge in Pokémon Go vraagt van je dat je 12 Pokémon vangt, en dat uit Gen 1, Gen 2, Gen 3 en Gen 5. Het is de moeilijkste Collection Challenge die we al gezien hebben tot hier toe, want veel van de Pokémon kan je enkel vangen na ze te verslaan in een raid.

Dit zijn de Pokémon die je moet vangen voor de Valentine's Day Collection Challenge:

Umbreon.
 • Nidoran - Vrouwelijk (in het wild)
 • Nidoran - Mannelijk (in het wild)
 • Espeon (drie-sterren raids)
 • Umbreon (drie-sterren raids)
 • Plusle (in het wild)
 • Minum (in het wild)
 • Volbeat (in het wild, één-ster raids en field research opdrachten)
 • Illumise (in het wild, één-ster raids en field research opdrachten)
 • Luvdisc (in het wild en 5km eggs)
 • Latias (vijf-sterren raids)
 • Latios (vijf-sterren raids)
 • Alomomola (drie-sterren raids en field research opdrachten)

Niet vergeten: deze Pokémon moeten gevangen worden voordat ze tellen voor de Valentin's Day Collection Challenge. Dat betekent dat een Eevee evolueren in een Espeon of Umbreon niet telt voor de Collection Challenge!

Als je de Valentin's Day Collection Challenge succesvol beëindigd, dan krijg je als beloning vijf Silver Pinap Berries, een Lucky Egg en een Egg Incubator.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Tips voor de Valentine's Day Collection Challenge in Pokémon Go

Hier zijn een aantal tips die je zullen helpen om alle Pokémon te vangen voor de Valentin's Day Collection Challenge:

 • Aangezien de meerderheid van de Pokémon voor de Valentine's Day Collection Challenge in het wild gevonden kunnen worden, is het een goed idee om Incense te gebruiken. Zo verhoog je je kansen om deze Pokémon tegen te komen.
 • Je kan ook een Lure Module gebruiken om Pokémon naar een PokéStop te lokken. Gebruik de Magnetic Lure om je kansen te verhogen om een Minum of Plusle te zien of de Mossy Lure om de verschillende Poison en Bug Pokémon te lokken.
 • Er zijn echter ook verschillende Pokémon die je enkel kan vangen door ze te verslaan in een raids, dus als je nog wat Remote Raid Passes hebt liggen, is het nu het moment om ze te gebruiken.
 • Om zowel Latias als Latios te vangen voor de Collection Challenge zal je speciale teams willen bouwen om ze te verslaan in raids. Probeer ervoor te zorgen dat geen enkele van de Pokémon in je team bewusteloos valt in het gevecht, want dan krijg je minder Premier Balls.
 • Als je het lastig hebt met het vinden van Luvdisc in het wild, probeer dan eens wat 5km eggs uit te broeden. Je kan deze regelmatig vinden tijdens het Valentine's Day Event.
 • Tijdens het Valentin's Day event zullen er verschillende field research opdrachten te vinden zijn. Deze belonen je met een aantal Pokémon uit de Collection Challenge lijst. Het kan echter wel zijn dat je verschillende PokéStops moet bezoeken voordat je de research opdracht vindt die je wil.

Field research voor het Valentine's Day event in Pokémon Go

Tijdens het Valentine's Day event in Pokémon Go zal je verschillende field research opdrachten kunnen verzamelen. Je moet deze opdrachten krijgen tijdens het event maar er staat geen tijdslimiet op het uitvoeren ervan. Maar aangezien je vaak beloond wordt met een Pokémon die je nodig hebt voor de Collection Challenge raden we toch aan om de opdrachten nog tijdens het Valentine's Day event uit te voeren.

Hier zijn de Valentine's Day event field research opdrachten en de beloningen die je ervoor krijgt:

 • Stuur 3 Gifts naar friends beloning - kans om Illumise of Volbeat te vangen
 • Gebruik 5 Berries om Pokémon te vangen beloning - kans om Ralts te vangen
 • Win 2 raids beloning - kans om Alomomola te vangen
 • Vang 20 Luvdisc beloning - kans om Alomomola te vangen
Volbeat, Illumise en Alomomola kunnen gevangen worden door de Valentine's Day field research opdrachten te voltooien.

Hoe de Valentine's Day Collection Challenge werkt in Pokémon Go

Collection Challenges in Pokémon Go werden voor het eerst toegevoegd in januari 2021 en lopen samen met bepaalde in-game events. Elke Collection Challenge vraagt dat je bepaalde Pokémon vangt die dankzij dat event vaker voorkomen dan normaal.

Wanneer je de Collection Challenge hebt uitgevoerd door alle Pokémon te vangen, krijg je verschillende items als beloning en maak je vooruitgang voor je Elite Collectors medal.

De Valentine's Day Collection Challenge loopt samen met het Valentine's Day event en is dus beschikbaar vanaf zondag 14 februari 13u 's middags tot donderdag 18 februari 20u 's avonds.

Collection Challenges kunnen gevonden worden onder 'Today View', het scherm dat je kan bereiken door op de field reseach knop (de kleine verrekijker) te tikken rechtsonder aan het scherm. Afhankelijk van wat je laatst had bekeken (field research of special research), moet je misschien wat naar links scrollen.

In Today's View vind je een lijst van alle Pokémon die je moet vangen voor de Collection Challenge. Als je een Pokémon uit de Challenge vangt, dan zal deze afgevinkt worden van de lijst hier zodat je gemakkelijk kan bijhouden welke Pokémon je nog te gaan hebt.

Als je een Pokémon voor de Challenge vangt, dan zal deze afgevinkt worden in het overzicht.

Het is belangrijk om te onthouden dat een Pokémon evolueren niet telt voor de Collection Challenge. Je kan Eevee dus niet in een Espeon of Umbreon evolueren en hopen dat het in orde is. Je moet ze echt vangen.

En ook niet te vergeten: de Collection Challenge moet voltooid worden voordat het event eindigd! Daarna is de Challenge voor altijd weg.

Veel succes met het uitvoeren van deze Valentine's Day Collection Challenge!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties