Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Valentine's Day 2022 event: Collection Challenges, field research opdrachten, event spawns en bonussen uitgelegd

Er hangt wat in de lucht!

Valentine's Day 2022 is een drukbezocht evenement in Pokémon Go!

Tijdens dit evemenent worden niet alleen drie nieuwe Pokémon uitgebracht, namelijk Flabébé, Floette and Florges - maar er zijn ook twee Valentine's Day Collection Challenges om te voltooien.

Je kunt ook Valentine's Day event field research tasks verzamelen, je kunt genieten van de event bonussen en Pokémon vangen zoals Furfrou die nu vaker in het wild verschijnen.

Op deze pagina:

Valentine's Day Collection Challenge 1 lijst in Pokémon Go

De Valentine's Day Collection Challenge 1 geeft je de taak om vier Pokémon tijdens het Pokémon Go evenement te vangen.

Onthoud - je moet deze challenge voor maandag, 14 februari om 20:00 uur voltooien als je de beloningen wilt ontvangen.

Dit zijn de Pokémon voor de Valentine's Day Collection Challenge 1:

 • Luvdisc (in het wild)
 • Woobat (in het wild)
 • Plusle (in het wild)
 • Volbeat (in het wild)

Voor het voltooien van deze Collection Challenge krijg je 2000 XP, 2000 Stardust en de kans om een een mannelijke Frillish te vangen.

Valentine's Day Collection Challenge 2 lijst in Pokémon Go

Voor de Valentine's Day Collection Challenge 2, moet je vier verschillende Pokémon voor maandag 14 februari om 20:00 uur vangen. Als je deze taak niet voor de deadline hebt voltooid, zijn de beloningen niet meer te bemachtigen.

Hieronder vind je de pokémon voor de Valentine's Day Collection Challenge 2:

 • Luvdisc (In het wild en van field research task - Vang 5 Pokémon)
 • Furfrou - Natural Form (In het wild en één-ster raids)
 • Minum (In het wild)
 • Illumise (In het wild)

Voor het voltooien van deze Collection Challenge krijg je 2000 XP, 2000 Stardust en een kans om een vrouwelijke Frillish te vangen.

Field research tasks voor het Valentine's Day event in Pokémon Go

Tijdens het Valentine's Day event in 2022 kun je een aantal event field research opdrachten in Pokémon Go bemachtigen door aan Pokéstops te draaien. Deze taken worden opgeslagen en kun je ook nog na het einde van het evenement voltooien.

Echter, aangezien sommige Pokémon encounters nuttig zijn voor de bovenstaande Collection Challenges, raden we je wel aan om deze taken tijdens het evenement af te ronden.

Dit zijn de Valentine's Day 2022 event field research opdrachten:

 • Vang 5 Pokémon beloning - kans om Luvdisc te vangen
 • Vang 20 Luvdisc beloning - kans om Alomomola te vangen
 • Gebruik 5 Berries om Pokémon te vangen beloning - kans om Ralts te vangen
 • Gooi 5 Great Curveball Throws op een rij beloning - kans om Spinda (Heart Pattern) te vangen
 • Verdien 3 hearts met je buddy beloning - kans om Pikachu of Eevee te vangen
 • Win een raid beloning - kans om ene mannelijke of vrouwelijke Frillish te vangen

Valentine's Day 2022 event spawns en bonuses in Pokémon Go

Er zijn drie bonussen die je tijdens het Valentine's Day 2022 event in Pokémon Go kunt verdienen, waaronder dat je buddy Pokémon je meer items brengt en dat de lengte van Lure Modules verdubbeld is.

De beste bonus is nog wel dat je dubbel zoveel candy ontvangt tijdens het event. Dit is vooral nuttig als je één van de vaker voorkomende Pokémon wilt evolueren, of als je extra candy van de Gen 2 Pokémon verzamelt ter voorbereiding voor de Go Tour: Johto.

Naast de bonussen is het ook belangrijk om te weten dat tijdens het Valentine's Day 2022 event de Pokémon Flabébé en diens evoluties verschijnen - Floette en Florges. Deze fairy-type pokémon komen uit Gen 6 en je moet aan een speciale voorwaarde voldoen om Floette in Florges te evolueren.

Flabébé, Floette en Florges zijn nu in Pokémon Go te vangen.

Flabébé heeft vijf verschillende bloemkleuren om te verzamelen en sommige zijn exclusief per regio. Ze verschijnen ook vaker in het wild, samen met de volgende Pokémon:

 • Chansey
 • Miltank
 • Plusle
 • Minun
 • Volbeat
 • Illumise
 • Luvdisc
 • Woobat
 • Audino
 • Alomomola
 • Furfrou - Natural Form
Natural Form Furfrou.

De Heart Trim voor Furfuro is ook voor het eerst beschikbaar tijdens het Valentine's Day 2022 event en als je de juiste field research opdrachten vindt, krijg je ook de kans om Heart Pattern Spinda te vangen.

Zowel Gardevoir als Gallade ook hebben een speciale bonus tijdens het Valentine's Day event! Als je een Kirlia tijdens het evenement in één van deze Pokémon evolueert, leert de Pokémon de Charged Attack Synchronoise.

Gardevoir en Gallade verschijnen ook in drie sterren raids gedurende het evenement, samen met Nidoqueen, Nidoking en Lickitung. In één ster raids, vind je Miltank, Roselia, Audino en Natural Form Furfrou. Registeel is momenteel de regerende vijf sterren raid Pokémon en Mega Houndoom is te bevechten in Mega Raids.

Tot slot is er een Global Valentines Challenge die tot dinsdag 15 februari om 09:00 uur lokale tijd loopt:

Als Pokémon Go spelers collectief 70,000,000 Gifts naar anderen versturen, krijgt iedereen tot de bovenstaande deadline een driedubbele transfer candy bonus.

Hoe de Valentine's Day Collection Challenges in Pokémon Go werken

De Valentine's Day 2022 event Collection Challenges, samen met andere bonussen, zijn alleen beschikbaar van donderdag 10 februari tot maandag 14 februari om 20:00 uur.

Net als met andere Collection Challenges moet je een specifieke lijst van Pokémon bemachtigen, door ze in het wild te vangen of door ze via evoluties of ruilen te bemachtigen. Zodra de Collection Challenge is voltooid, ontvang je een beloning en wordt die aan je Elite Collector medal toegevoegd.

Collection Challenges zijn te vinden in het 'Today View' scherm die je kunt vinden door op de field research knop (de verrekijker) te drukken, rechts onder in het scherm. Het kan zijn dat je naar links moet scrollen als je naar de field of special research schermen hebt gekeken.

Als je een Pokémon van de Collection Challenge lijst vangt komt er een vinkje bij te staan, zodat je kunt zien welke je nog mist.

Er komen vinkjes bij de Pokémon op de Collection Challenge lijst te staan als je ze vangt.

Onthoud, je hebt maar tot 20:00 uur op maandag 14 februari om de twee Valentine's Day 2022 Collection Challenges te voltooien.

Veel plezier met het Valentine's Day event en het vinden van een Flabébé!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties