Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go - Unown vangen: hoe vind je deze zeldzame Alfabet Pokémon?

Ze zijn daar ergens!

Pokémon Go's Unown is één van de moeilijkste Pokémon om te vangen. Deze Pokémon uit Gen 2 heeft dan ook een bijna mythische status onder de spelers.

Naast het feit dat Unown gewoon ontzettend zeldzaam is, verschijnt Unown ook vaak tijdens speciale events. Tijdens dergelijke events zit Unown dan ook in Eggs zoals je tijdens het Ultrra Bonus event in september 2019 met Unown U, L, T, R, A kon spellen om extra bonussen te krijgen.

Maar wat als je zo'n event gemist hebt? Er zijn nog geen manieren waarmee je met zekerheid een Unown kan vangen, maar er zijn een aantal manieren waarop je je kansen wel sterk kan verhogen.

Wat is Unown?

Unown komt uit de tweede generatie Pokémon. Al vanaf Pokémon Gold, Silver en Crystal konden ambitieuze Trainers alle 28 Unown in de Alphruïnes vangen.

In Pokémon Go hoef je gelukkig niet door vervallen gebouwen te kruipen. De kans dat je echter een volledige collectie Unown vangt is significant lager dan 15 jaar geleden op de Game Boy Color.

Unown kan het best samengevat worden als de 'alfabet Pokémon' omdat hij 28 verschillende forms heeft die allemaal gebaseerd zijn op de letters van het alfabet (en een vraagteken en uitroepteken).

Alle 28 forms van Unown zijn te vangen in Pokémon Go.

Als je je eerste drie Unown gevangen hebt, unlock je ook een Medal. Als je tien unieke forms gevangen hebt, krijg je Silver, en als je ze allemaal hebt krijg je de Gold Medal.

Net zoals andere Pokémon met meerdere forms, denk maar aan Castform, neemt Unown maar één plaats in in de Pokédex. Wel wordt weergegeven welke forms je al allemaal gevangen hebt. Elke Unown wordt weergegeven in een zwevende bubbel.

Andere belangrijke dingen over Unown:

  • Unown evolueert niet.
  • Unown is een Psychic Pokémon en is dus zwak tegen Bug, Dark en Ghost Pokémon
  • Unown heeft geen gender
  • In Pokémon Go heeft Unown de moves Hidden Power en Struggle

Wat we nog meer weten over Unown in Pokémon Go

Unown zit sinds de Gen 2 Johto Update in februari 2017 in de game:

Cover image for YouTube video

Algemeen is iedereen het erover eens dat buiten events om, Unown willekeurig tevoorschijn komen. Er is nog steeds regelmatig discussie of er bepaalde plekken zijn waar Unown vaker verschijnt of niet, en spelers hebben nog geen conclusies kunnen trekken. Unown kan op veel plekken te vinden zijn of op heel weinig, de Pokémon is zo zeldzaam dat we het niet weten.

Dus hoe verhoog je je kansen om een Unown te vangen? Houd de Nearby radar in het oog en gebruik indien mogelijk online fan radars in de gaten die Unown-verschijningen bijhouden.

Als er geen event gaande is, dan is Unown vangen een kwestie van veel geduld en geluk. Maar dat is iets waar elke Pokémon Go speler ondertussen wel aan gewend is.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Er zijn nog een paar weetjes over Unown:

  • Bepaalde Unown forms (of letters) verschijnen tijdens special events. Tijdens Chicago's Pokémon Go Fest verschenen de letters C-H-I-A-G-O, E-U-R-O-P verscheen tijdens het Unusual Sightings event en G-D-C tijdens de 2018 Game Developers Conference.
  • Unown kan uit egg komen maar zit niet vast in een kilometer categorie. Verwacht dus niet dat je meer kans hebt om een Unown te krijgen uit een 10 km Egg. Uitgezonderd natuurlijk wanneer er een speciaal event is.
  • Net zoals met andere zeldzame Pokémon, is Unown nooit deel van een Nest.
  • Genoeg Unown forms vangen en zo de medal upgraden naar Silver of Gold zal je geen Catch Bonus geven.
  • Unown verschijnt volledig willekeurig, maar hij is wel vatbaar voor Lures. Het is nog steeds ontzettend zeldzaam, dus hoop niet te hard. Weet gewoon dat het mogelijk is!
  • Wanneer een Unown tevoor schijnt komt, zal zijn form hetzelfde zijn voor alle spelers in de buurt, maar CP en andere factoren zullen willekeurig zijn voor elke speler.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties