Skip to main content

Pokémon Go Ultra League team aanraders

De beste Pokémon om mee te nemen naar de Ultra League.

Een sterk team samenstellen voor de Pokémon Go Ultra League is zeker de moeite nu deze deel uitmaakt van de Go Battle League.

Voor een periode van twee weken tijdens elk Go Battle League season, is de Ultra League de focus. Dat betekent dat je het meest effectieve team van Pokémon met CP onder de 2500 moet samenstellen.

De Ultra League is misschien wel de moeilijkste om voor te bereiden, omdat je niet de creativiteit hebt die de lage CP vereisten van de Great League uitlokken, noch de volledige vrijheid van de Master League krijgt waar voornamelijk de algemene beste Pokémon de plak zwaaien (afhankelijk van de meta natuurlijk).

Dat gezegd zijnde, er zijn duidelijk een aantal Pokémon types en aanvallen die het erg goed doen in de Ultra League. Op deze pagina geven we je onze Ultra League aanraders gebaseerd op de huidige Ultra League meta waarmee je je eigen effectieve Ultra League team kunt samenstellen.

Wat je moet weten over een Ultra League team samenstellen in Pokémon Go

Het is niet zo goedkoop om een team voor de Ultra League samen te stellen als voor de Great League, aangezien de max CP van je Pokémon op 2500 ligt, maar tegelijk moet je wel minder Candy en Stardust uitgeven dan om competitief te zijn in de Master League.

Je hebt flink wat meer CP om mee te werken, dus je zal ook meer Legendaries tegenkomen. Hopelijk heb je ze dus kunnen vangen in de Raids of de wekelijkse Research quests doorheen de jaren.

Verwacht je maar aan veel Giratina en Togekiss in de Ultra League...

Maar er zijn nog steeds genoeg veelvoorkomende Pokémon die prima werken als alternatief of die goedkoper zijn. (Een tweede move voor een Legendary is enorm duur).

Net zoals bij de Great League, zijn Community Days een gevierde bron van gemakkelijk te vangen Pokémon met sterkere aanvallen dan normaal, dus als je onze aanraders niet hebt of ze passen niet in je team, dan is dat ook een goede plek om te beginnen.

En vergeet niet dat, los van in welke League je meedoet, je Pokémon nodig hebt met redelijk wat defence zodat je de nodige Charged moves kunt overleven. Daarnaast moet je ook rekening houden met wat de beste counters zijn tegen de Pokémon types die momenteel het meest gebruikt worden in de leagues.

Bekijk op YouTube

Er zijn altijd specifieke Pokémon en Pokémon types die de meta domineren, maar in de Go Battle League (en battles in het algemeen) weet je nooit op voorhand tegen welke Pokémon je het gaat moeten opnemen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je team gebalanceerd is en een breede waaier aan offensieve en defensieve opties heeft.

Maar toch, zelfs met een aantal van de onderstaande Pokémon in je team, zou je het al stukken beter moeten doen dan moest je gewoon de Pokémon in je collectie kiezen die het dichtst bij 2500 CP aanleunen.

Onze Pokémon Go Ultra League aanraders, van Giratina tot Togekiss

Er is niet één 'beste' team dat je kan nemen. Zoals eerder gezegd weet je nooit tegen welke Pokémon je het zal moeten opnemen en niet iedereen heeft toegang tot elke soort Pokémon.

Daarom dat we een algemene lijst van onze Ultra League Pokémon aanraders geven om een team uit te bouwen. De lijst bevat Pokémon die je op verschillende manieren kunt vangen, dus je bent er wat mee of je nu al sinds 2016 speelt of pas net begonnen bent.

Houd in gedachten dat als je je team vormt, je maar één Pokémon van elke soort in de Go Battle League mag gebruiken, en dat je idealiter een team hebt met Pokémon die verschillende sterktes en zwaktes hebben.

Dit zijn onze Pokémon Go Ultra Team aanraders in geen bepaalde volgorde:

Giratina (Altered of Origin)

Type: Ghost / Dragon
Aanbevolen aanvallen: Shadow Claw (Fast), Dragon Claw / Shadow Sneak (Altered, Charged) of Ominous Wind / Shadow Ball (Origin, Charged)
Giratina zwakke plekken: Dark, Dragon, Ghost, Ice, Fairy

Net zoals Altaria in de Great League is Giratina een Pokémon die je eigenlijk wel echt in je Ultra League Team moet hebben.

Giratina is heel sterk binnen de CP-vereisten die de Ultra League heeft, en hij kan de strijd met andere Pokémon gemakkelijk aan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste van onze andere aanraders sterke counters zijn tegen Giratina.

Giratina is een Legendary Pokémon en kan enkel in Raids of via Research gevonden worden. De Altered Forme is de sterkste als je de optie hebt maar de Origin forme is ook erg sterk.

Registeel

Type: Steel
Aanbevolen aanvallen: Lock On (Fast), Flash Cannon (Charged)
Registeel zwakke plekken: Fighting, Ground, Fire

Registeel was al een van onze aanraders voor de Great League en hij is even nuttig in de Ultra League. Dit omdat Fighting Pokémon zelden voorkomen in de Ultra League, hij sterk is tegen Giratina, Cresselia en Togekiss en ook goed wat aanvallen kan weerstaan.

Het is natuurlijk wel opnieuw een Legendary, en dat maakt hem zowel moeilijk te vangen als duur om sterker te maken. Daarom is Steelix een waardig alternatief. Ook Melmetal, als je het geluk hebt om toegang te hebben tot een fijne instroom van Meltan uit Pokémon Let's Go te hebben, is een goede optie.

Swampert

Type: Water / Ground
Aanbevolen aanvallen: Mud Shot (Fast), Hydro Cannon (enkel op Community Day) en Earthquake (Charged)
Swampert zwakke plekken: Grass

Met zowel Hydro Cannon en Earthquake in zijn arsenaal kan Swampert het opnemen tegen veel Pokémon die momenteel relevant zijn in de meta, zoals Charizard en Steel Pokémon als Registeel en Steelix. Hij heeft moeite met Giratina, maar kan zich wel sterk houden in een gevecht tegen hem.

Hij is ook één van de gemakkelijkste Pokémon om te vinden op deze lijst (vooral als je meedeed in een Community Day), en de goedkoopste om sterker te maken, zeker als je die tweede aanval wil.

Snorlax

Type: Normal
Aanbevolen aanvallen: Lick (Fast), Superpower of Earthquake of Outrage (Charged)
Snorlax zwakke plekken: Fighting

Snorlax is een goede defensieve optie voor meerdere reden. Hij is zwak tegen weinig andere Pokémon types en heeft zodanig veel HP dat hij het lang kan uithouden in een gevecht.

Dankzij Outrage kan Snorlax ook Giratina counteren, en met een een tweede aanval kan hij het ook opnemen tegen anderen. Earthquake bijvoorbeeld is sterk tegen Registeel en andere Steel Pokémon, terwijl Superpower een Fighting aanval is die een andere Snorlax effectief is.

Snorlax is relatief gemakkelijk te vinden dus hij is zeker een Pokémon die je zonder veel moeite in je Ultra League team kan zetten als je zoekt naar een goede derde optie.

Togekiss

Type: Fairy / Flying
Aanbevolen aanvallen: Charm (Fast), Ancient Power en Flamethrower (Charged)
Togekiss zwakke plekken: Poison, Steel, Rock, Ice, Electric

Fairy Pokémon doen het goed in de Ultra League. Ze zijn zwak tegen weinig Pokémon van de meer populaire types die je zal tegenkomen, en Togekiss is de beste Fairy Pokémon. We raden deze daarom sterk aan.

Togekiss's Fast Move van het Fairy type 'Charge' kan een Giratina pijn doen en ook Fighting Pokémon zoals Machamp komen erdoor in de problemen. Ancient Power is dan weer slim om in te zetten tegen een andere Togekiss. Flamethrower is nuttig tegen Steel Pokémon, een type waar Togekiss verder zwak tegen is.

Togekiss is ook een populaire keuze omdat Togepi zo vaak te vinden is in Eggs - vergeet gewoon niet de tweede aanval toe te voegen terwijl hij nog zwak is om de kostprijs zo laag mogelijk te houden.

Als je geen Togekiss hebt, kan je nog altijd een andere Fairy Pokémon inzetten zoals Clefable. Zelfs op maximum CP is deze nog inzetbaar in de Ultra League. Gardevoir of een andere Fairy Pokémon met Charm zijn ook opties.

Machamp

Type: Fighting
Aanbevolen aanvallen: Counter (Fast), Cross Chop of Close Combat (Charged)
Machamp zwakke plekken: Flying, Psychic, Fairy

Fighting Pokémon komen niet zo vaak voor in de Ultra League als in de Great League maar ze zijn nog steeds nuttig. En Machamp is sterk genoeg om het overwegen waard te zijn. Zeker als je een aantal Pokémon in deze lijst wil counteren.

Machamp is sterk tegen specifiek Registeel en Snorlax, twee Pokémon die je waarschijnlijk wel zal tegenkomen. Tegen een Togekiss wordt het echter een zwaar gevecht.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Gyarados

Type: Water / Flying
Aanbevolen aanvallen: Dragon Breath (Fast), Crunch of Outrage of Hydro Pump (Charged)
Gyarados zwakke plekken: Electric, Rock

Als je waar voor je geld wil, dan zijn weinig Pokémon beter dan Gyarados. Magikarp blijven erg veel voorkomen in Pokémon Go en dat maakt Gyarados goedkoop om sterk te maken en een extra aanval toe te voegen.

Omdat hij zoveel verschillende Charged Moves kan hebben zoals Crunch (Dark), Outrage (Dark) en Hydro Pump (Water) is hij inzetbaar tegen veel verschillende types Pokémon.

Gyarados is wel erg zwak tegen Electric Pokémon, maar deze komen zelden voor in de Ultra League. Kijk wel uit voor Melmetal die een Electric aanval als tweede aanval hebben.

Alolan Muk

Type: Poison / Dark
Aanbevolen aanvallen: Poison Jab (Fast), Dark Pulse en Acid Spray of Sludge Wave (Charged)
Alolan Muk zwakke plekken: Ground

Misschien moeilijker te vinden dan sommige andere Pokémon in deze lijst aangezien hij enkel te vinden is in 7km Eggs. Als je er eentje kan vinden, dan heeft de Alolan Muk in elk geval wel potentieel om een sterke toevoeging te zijn aan je team.

Hij zal het niet gemakkelijk hebben tegen Togekiss, Swampert en Registeel, maar Alolan Muk kan het wel halen van een aantal andere sterke Pokémon zoals Giratina, Cressela en Snorlax.

Cresselia

Type: Psychic
Aanbevolen aanvallen: Psycho Cut (Fast), Future Sight (Charged)
Cresselia zwakke plekken: Bug, Dark, Ghost

Cresselia is nog zo'n Pokémon die misschien niet goed zou uitkomen tegen andere Legendaries als er geen maximum zat op het toegelaten CP, maar door zijn goede stats komt hij helemaal tot zijn recht in de Ultra League.

Cresselia is een sterke allrounder met een goede fast move en lang lang genoeg overleven in een gevecht om een probleem te vormen voor je tegenstander. Giratina kan een Cresselia wel aan, maar die Giratina zou wel heel wat damage gekregen hebben. Cresselia is ook sterk tegen alle Fighting Pokémon die eventueel zouden verschijnen.

Pas enkel op voor Steel Pokémon zoals Registeel, want daar maakt Cresselia geen kans tegen.

Cresselia is zelfs tussen de Legendaries relatief zeldzaam, dus we geven Mew en Armoured Mewtwo als waardige alternatieven.

Charizard

Type: Fire / Flying
Aanbevolen aanvallen: Fire Spin (Fast), Blast Burn (enkel op Community Day) of Overheat (Charged)
Charizard zwakke plekken: Rock, Electric, Water

Net als alle starters is de kracht van Charizard het feit dat je hem vrij gemakkelijk kan krijgen, goedkoop sterker kan maken, goedkoop een tweede aanval kan geven, en hij ook nog eens gewoon sterk is. Plus, het heeft wel iets om één van de meest iconische Pokémon ooit in je team te hebben.

Nog beter is als je een Charizard hebt kunnen vangen op een Community Day want met de aanval Blast Burn is hij op z'n best. Hoe dan ook, elke Fire aanval is sterk tegen Registeel en andere Steel Pokémon. Charizard is wel zwak tegen Swampart en die komt vaak voor in de Ultra League meta.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next