Skip to main content

Pokémon Go - Tyrunt vangen en evoluren in Tyrantrum

Zo voeg je deze fossil Pokémon toe aan je Pokédex.

Tyrunt en Tyrantrum, de evolutie, zijn twee Gen 6 Pokémon die hun debuut maken in Pokémon Go tijdens het Season of Go, tegelijk met andere fossil Pokémon Amaura.

Tyrunt en Tyrantrum werden uitgebracht als deel van het Adventure Week event van 2022 in Pokémon Go. Beide Pokémon zijn Rock en Dragon Pokémon.

Hieronder vertellen we je hoe je Tyrunt kunt vangen in Pokémon Go en hoe je deze Pokémon evolueert in Tyrantrum.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Tyrunt vangen in Pokémon Go uitgelegd

Tyrunt verscheen voor het eerst in Pokémon Go tijdens Adventure Week op dinsdag 7 juni 2022.

Tijdens dit event kan je Tyrunt op de volgende manieren vangen:

  • In het wild - Tyrunt zal vaker voorkomen tijdens bepaalde uren op Research Day op zondag 12 juni
  • Adventure Week field research opdrachten - Als beloning voor de 'Wandel 5km' en 'Bezoek 25 PokéStops of Gyms' opdrachten
  • Adventure Challenge beloning - Met de challenge waarbij je 5 Candy moet verdienen door te wandelen met je buddy
  • In 7km eggs - 7km eggs die je krijgt tijdens Adventure Week kunnen Tyrunt bevatten

Zoals je kan zien van de methodes die we hierboven opgelijst hebben, is de gemakkelijkste manier om Tyrunt te vangen ofwel door deze in het wild tegen te komen en meteen te vangen op Research Day, of door field research opdrachten te voltooien. Belangrijk om te weten is wel dat Tyrunt een mogelijke beloning is voor field research opdrachten, maar dat het ook Amaura kan zijn.

Er zijn vele manieren om een Tyrunt te vangen, maar stop niet met zoeken na je eerste. Voor zijn evolutie Tyrantrum zal je veel Tyrunt Candy nodig hebben!

Als je Tyrunt wil vangen door de Adventure Week field research opdracht te voltooien, vergeet dan niet dat PokéStops elke dag een nieuwe opdracht geven. Dat betekent dat deze specifieke opdracht best moeilijk kan zijn om te vinden, aangezien je naast deze event-exclusieve field research, je ook nog de normale maandelijkse opdrachten hebt lopen.

We raden daarom aan om samen te werken met een lokale Pokémon Go groep en informatie over de PokéStops met elkaar te delen.

Op het moment van schrijven weten we nog niet wat Tyrunt's spawn rate zal zijn wanneer Adventure Week gedaan is. De kans bestaat echter dat deze Pokémon vrij zeldzaam zal worden, aangezien dat in het verleden ook vaak gebeurde.

Hoe Tyrunt evolueren in Tyrantrum in Pokémon Go

Om Tyrunt te evolueren in Tyruantrum in Pokémon Go heb je 50 Tyrunt Candy nodig en je kan hem enkel evolueren overdag.

Zowel Tyrunt als Tyrantrum zijn Rock en Dragon Pokémon.

Je kan gemakkelijk Tyrunt Candy verzamelen door Pinap Berries te gebruiken tijdens het vangen, of met Tyrunt als buddy te gaan wandelen.

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Tyrunt en Tyrantrum de moeite zijn om in te zetten tijdens de Go Battle League.

Maar toch, als je de Kalos Pokédex wil vervolledigen, dan moet je genoeg Tyrunt Candy verzamelen om hem te evolueren in Tyrantrum en Adventure Week is het beste moment om dat te doen.

Veel succes met Tyrunt te vangen en evolueren!

Read this next