Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Tyrogue: evolueren naar Hitmontop, Hitmonlee en Hitmonchan

De juiste Stats voor elke evolutie.

Pokémon Go's Tyrogue is een van de vele nieuwe baby Pokémon die zijn toegevoegd in de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Johto update.

Zoals Magby, Pichu, Smoochum en de andere baby's, evolueert Tyrogue in een andere, meer gekende Pokémon - maar in Tyrogue's geval is dit niet lineair, maar zijn er drie verschillende evoluties mogelijk. Eentje daarvan is nog zo een nieuwe Gen 2 Pokémon: Hitmontop.

Op het eerste gezicht klinkt het misschien sterk als de verschillende Pokémon Go Eevee evoluties, maar hoe je van Tyrogue naar Hitmonchan, Hitmonlee of Hitmontop gaat, werkt toch een beetje anders. Je hebt er ook een stevige dosis geluk voor nodig.

Eerst moet je een Tyrogue bemachtigen door een 5km egg uit te broeden. Vergeet niet dat Gen 2 Pokémon enkel kunnen verschijnen uit Pokémon Go Eggs die je verzameld hebt nadat de Gen 2 Johto update al live was.

Hoe Tyrogue naar Hitmontop, Hitmonlee en Hitmonchan evolueren

Eenmaal je een Tyrogue hebt, hangt zijn evolutie af van zijn stats:

 • Als Attack hoger is dan alle andere stats, dan evolueert Tyrogue in Hitmonlee
 • Als Defense hoger is dan alle andere stats, dan evolueert Tyrogue in Hitmonchan
 • Als Stamina / HP hoger is dan alle andere stats, dan evolueert Tyrogue in Hitmontop

Als er stats een gedeelde eerste plaats hebben, dan zal de evolutie willekeurig zijn. Dus als Attack en Defense beide 11 zijn, dan kiest de game willekeurig uit Hitmonlee of Hitmonchan.

Waar Tyrogue's stats vinden

Je kunt op twee verschillende manieren te weten komen wat de verborgen stats (of IV's) van je Tyrogue zijn. De eerste manier is de in-game Appraisal tool gebruiken. Die gebruik je door je Pokémon te bekijken en het menu-icoontje rechts te selecteren. Je teamleader zal je meer vertellen over het potentieel van de Pokémon in kwestie en of zijn Attack, Defense of Stamina stat het meest indrukwekkend is. Die stat is de hoogste.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Wat je nog over Tyrogue, Hitmontop, Hitmonlee en Hitmonchan moet weten

 • Helaas lijkt het er sterk op dat de stats van je Tyrogue puur afhangen van het lot. Pokémon die uit eggs komen hebben meer kans op sterke stats / IVs dan de Pokémon die je in het wild vangt, maar welke stat het sterkste is (Attack, Defence of Stamina) is volledig willekeurig. Het is dus een kwestie van blijven Tyrogues verzamelen tot je de evolutie hebt die je graag wilt.
 • Als je moeite hebt met die methode, vergeet dan niet dat je Hitmontop, Hitmonlee en Hitmonchan ook allemaal in het wild kunt vangen volgens Reddit. Ze zijn wel erg zeldzaam, dus als je genoeg geluk hebt om een Tyrogue met de juiste stats uit te broeden, moet je het zeker niet laten.
 • Sinds de Gen 2 Johto update heet Hitmontop, Hitmonlee en Hitmonchan Candy nu Tyrogue Candy. Daarmee heeft de Candy nu net als alle andere Candy de naam van de eerste evolutiestap.
 • Je hebt 25 Candy nodig om Tyrogue te evolueren.
 • Als je een van die Pokémon zet als je Buddy Pokémon, krijg je elke 5km Candy.
 • Als je denkt dat die Fighting Pokémon geweldig zijn om een gym over te nemen, dan zit je er helaas naast. Op het moment van schrijven is Hitmonlee's attack de 25ste hoogste in de game. Hitmontop staat op plaats 22 voor Defense en Hitmonchan staat op plaats 24 voor Defense.
 • Als je toch met die Pokémon naar de Gym gaat, vergeet dan niet dat ze zwak zijn tegen Flying, Psychic en Fairy Pokémon.
 • De manier waarop die drie Pokémon van Tyrogue evolueren is niet helemaal anders dan in de normale Pokémon-games. Om te evolueren in Hitmonlee moet Attack hoger zijn dan Defense. Voor Hitmonchan moet Defense hoger zijn dan Attack. En voor Hitmontop moeten beide stats hetzelfde zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties