Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Tour Johto 2022 event schema, beloningen en gratis activiteiten uitgelegd

Alles wat je moet weten over het Pokémon Go Tour: Johto event.

Pokémon Go Tour: Johto volgt in de voetstappen van het Go Tour: Kanto event van vorig jaar. Dit jaar staat echter Gen 2 uit de Johto-regio in de kijker.

Tijdens Go Tour: Johto zal je elke Pokémon uit Gen 2 kunnen vangen, zijn er nieuwe research quests en ook 10 Collection Challenges. Tot welke onderdelen je exact toegang hebt, hangt af van of je betaald voor een ticket of gratis speelt.

Als je besloten hebt een Go Tour: Johto ticket te kopen, dan moet je beslissen of je wil meedoen aan de Gold of Silver versie van het event.

Wat je beslissing ook is, het is in elk geval goed te weten wanneer het Go Tour: Johto event start en wat het tijdschema is.

Op deze pagina:

Pokémon Go Tour: Johto tijdschema uitgelegd: Wanneer begint Tour Johto?

Het grote Pokémon Go Tour: Johto event vindt plaats op zaterdag 26 februari van 9u 's morgens tot 21u 's avonds. Op zondag 27 februari gaat het event verder op specifieke plaatsen wereldwijd.

Go Tour: Johto is opgedeeld in habitats die elk uur veranderen. Elke habitat focust op een specifieke locatie uit de Johto-regio. Tijdens deze blokken van een uur komen de Pokémon die op deze locatie in de oorspronkelijke games te vinden zijn, vaker voor.

Hieronder kan je het schema vinden voor Go Tour: Johto. De tijdstippen zijn altijd in lokale tijd.

 • 9u tot 10u - New Bark Town
 • 10u tot 11u - Violet City
 • 11u tot 12u - National Park
 • 12u tot 13u - Goldenrod City
 • 13u tot 14u - Mt. Silver
 • 14u tot 15u - New Bark Town
 • 15u tot 16u - Violet City
 • 16u tot 17u - National Park
 • 17u tot 18u - Goldenrod City
 • 18u tot 19u - Mt. Silver
 • 19 tot 21u - Alle Pokémon hebben hogere spawn rate

Elke habitat heeft ook een speciale Collection Challenge voor spelers met een ticket. Als je geen Go Tour: Johto ticket hebt, doe je niet mee aan de Collection Challenge maar geniet je wel nog steeds van de hogere Pokémon spawns.

Go Tour: Johto wordt geïnspireerd door Pokémon Gold en Silver voor Game Boy Colour.

Pokémon Go Tour: Johto beloningen uitgelegd

Pokémon Go Tour: Johto heeft vier research quests om te voltooien. Om toegang te krijgen tot alle vier de research quests, moet je echter wel een ticket kopen voor het event.

De eerste twee zijn beschikbaar voor alle spelers en zijn timed research quests. Dit betekent dat je ze moet uitspelen voor een specifieke deadline. Daarna kan je de beloningen niet meer krijgen. De eerste is Go Tour: Johto Battle Challenge en draait volledig rond trainer battles. De tweede leidt tot een ontmoeting met de legendary dogs: Raikou, Entei en Suicune.

Raikou, Entei en Suicune.

Als je een Go Tour: Johto ticket hebt, krijg je verder ook toegang tot een special research quest die je op je eigen tempo kunt uitspelen. Geen deadline dus. Tijdens deze quest heb je een kans om een Celebi te vangen en een shiny Gyarados!

Als je deze research quest hebt voltooid, krijg je ook toegang tot een nieuwe Masterwork research quest: Masterwork Research: Apex. Als je die uitspeelt, kan je zowel Apex Shadow Ho-Oh als Apex Shadow Lugia aan je collectie toevoegen en als je wil, een purify uitvoeren.

Masterwork Research quests zijn zo ontworpen dat het ontzettend lang duurt om deze te voltooien, dus wees niet verrast als het event duurt. De eerste Masterwork ResearchAll-in-One #151 vraagt bijvoorbeeld dat je Level 40 bereikt. Verwacht je dus aan een stevige uitdaging!

Pokémon Go Tour: Johto Collection Challenges uitgelegd

Er zijn 10 Collection Challenges die je kan voltooien tijdens Pokémon Go Tour: Johto, maar je krijgt enkel toegang als je een ticket hebt gekocht voor het event.

Vijf van de Collection Challenges zijn verbonden met de roterende habitats: New Bark Town, Violet City, National Park, Goldenrod City en Mt. Silver. Deze Collection Challenges vragen dat je de Pokémon vangt die op die specifieke uren extra vaak voorkomen.

De overige vijf Collection Challenges zijn een tikje anders en zijn Gold, Silver, Evolution, Special en Raid genoemd.

Net zoals tijdens de Go Tour: Kanto van vorig jaar, vraagt de Evolution Collection Challenge dat je elke evolutie uit Gen 2 doet. Dit betekent ook evoluties met items zoals de Metal Coat om Onix in Steelix te evolueren maar ook de twee Gen 2 Eeveelutions Umbreon en Espeon.

Het zal een stuk gemakkelijker zijn om Espeon en Umbreon te vangen tijdens Go Tour: Johto.

Gelukkig zal je niet moeten wandelen om Eevee te evolueren tussen 9u 's morgens en 23u 's avonds op zaterdag 26 februari.

Voor de Raid Collection Challenge moet je battles doen tegen en Pokémon vangen die beschikbaar zijn via raids tijdens het event, zoals Suicune en Lugia.

Op het moment van schrijven weten we nog niet veel over de Special, Gold en Silver Collection Challenges. Als we terugkijken naar Go Tour: Kanto echter, kunnen we aannemen dat de Gold en Silver Collection Challenges van je zullen vragen om Pokémon die exclusief waren in die versies te vangen of te ruilen. Dat betekent dat als je de Silver-versie speelt, je een trainer moet vinden die Gold speelt en omgekeerd.

Wat is gratis en betalend in Pokémon Go Tour: Johto?

Tot welke Pokémon Go Tour: Johto features je toegang hebt, is afhankelijk van of je een ticket hebt gekocht voor het event of niet.

Trainers zonder ticket kunnen evenveel Gen 2 Pokémon vangen dankzij de raids, 7km eggs gekregen tijdens het event, en uiteraard de roterende habitats. De 2km eggs die je krijgt tijdens het event zullen ook één van de Gen 2 baby Pokémon bevatten, namelijk Pichu, Cleffa, Igglybuff, Togepi, Tyrogue, Smoochum, Elekid en Magby.

De 2km eggs verzameld tijdens Go Tour: Johto geven je een Gen 2 baby Pokémon.
Shiny Smeargle is te vinden tijdens het event.

En niet vergeten: dit event is de perfecte kans om twee regio-exclusive Pokémon aan je Pokédex toe te voegen:, Heracross en Corsola! Je kan ook een Smeargle vangen.

De vereiste om te wandelen om Eevee te evolueren in Umbreon en Espeon wordt ook uitgeschakeld tot 23u 's avonds op zaterdag 26 februari voor alle spelers.

Ook hebben alle Lugia of Ho-Oh die je vangt tijdens Go Tour: Johto een nieuwe special attack - Aeroblast voor Lugia en Sacred Fire voor Ho-Oh. De aanvallen voor Meganium, Typhlosion, Feraligatr, Tyranitar, Espeon, Umbreon en Mamoswine uit de Community Day zullen ook beschikbaar zijn tijdens dit event als je ze eerder gemist hebt.

En ten laatste: elke speler, of je nu een ticket gekocht hebt of niet, kan twee timed research quests en zes Special Trades voltooien tijdens dit event.

Als je echter besluit een Go Tour: Johto ticket te kopen, dan kan je kiezen tussen de Gold of Silver versie van dit event, de Collection Challenges doen, een extra special research quest unlocken en, als dit voltooid is, ook een nieuwe Masterwork quest starten.

Je krijgt ook een bundel van drie Remote Raid passes in de in-game store en door Gyms te bezoeken kan je nog negen bonus Raid Passes krijgen.

Er zijn ook extra bonussen voor spelers met een ticket. Eggs worden uitgebroed op maar één vierde van de normale afstand en je krijgt er dubbele candy voor. Ook bij het vangen van specifieke Pokémon krijg je extra Candy.

Hoe koop je een ticket voor Pokémon Go Tour: Johto

Om mee te doen met de volledige Pokémon Go Tour: Johto, moet je een ticket kopen. Dit kost je 11,99 euro. Je kan dit ticket niet kopen met PokéCoin.

Tickets koop je in de in-game Pokémon Go shop.

Om een ticket te kopen moet je de Pokémon Go Store bezoeken. Die bereik je via het main menu. Scroll tot je het ticket ziet staan onder de grote Pokémon Go Tour: Johto banner.

Klik op de banner om meer informatie te krijgen over het event. Op dit scherm kan je ook op de 'Buy'-knop drukken om je ticket te kopen.

Na de aankoop van het ticket verschijnt deze in je Item Bag. Door deze te selecteren, kan je kiezen tussen de Gold of Silver versie van het event.

Veel plezier tijdens het Pokémon Go Tour: Kanto event!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties