Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Throwback Challenge Champion 2020 opdrachten, beloningen en ticket prijs uitgelegd

Alles wat je moet weten over de grote finale van de Throwback quests.

'Throwback Challenge Champion' is de laatste van de Throwback Challenges special research quests die de voorbije weken te vinden waren in Pokémon Go.

Terwijl de vorige Throwback Challenge quests telkens een specifieke regio als thema zoals Kanto, Johto, Hoenn en Sinnoh in de kijker zetten, is 'Throwback Challenge Champion' meer gefocust op het bereiken van grootse dingen in Pokémon Go.

De Special Research quest introduceert ook verschillende Galarian Pokémon, zoals Galarian Meowth, die, net zoals de Alolan Pokémon, Pokémon zijn met een uiterlijk dat je enkel in de Galar regio vindt.

Op deze pagina:

Hoe werkt 'Throwback Challenge Champion' in Pokémon Go, en wanneer start en eindigt het

'Throwback Challenge Champion' is een unieke research quest in Pokémon Go aangezien het zowel betalend kan zijn, zoals A Drive to Investigate dat was, maar tegelijk ook gratis is voor spelers die de Kanto, Johto, Hoenn en Sinnoh quests volledig voltooid hebben.

De 'Throwback Challenge Champion' research quest kan gekocht of gestart worden vanaf woensdag 3 juni tot maandag 8 juni 2020. Het start en eindigt telkens om 13u.

Als je de vorige vier Throwback Challenges niet volledig voltooid had, dan kan je meedoen met dit event door een ticket te kopen. De Special Research zal dan beschikbaar worden kort nadat je het ticket gekocht hebt.

'Throwback Challenge Champion' werkt verder net zoals alle andere Special Research questlines zoals bijv. A Colossal Discovery in oktober 2019.

De quest is verdeeld in verschillende stappen, en elke stap bestaat uit drie individuele opdrachten die je moet doen. Je krijgt een beloning voor elke opdracht die je uitvoert en een extra beloning voor elke stap die je afwerkt.

Als je er niet in slaagt om 'Throwback Challenge Champion' te voltooien binnen de aangegeven periode, moet je niet stressen. Je moet de Special Research starten voor maandag 8 juni maar eenmaal gestart heb je wel alle tijd om het af te werken.

Zorg dus zeker dat je ofwel een ticket koopt of 'Throwback Challenge Champion' start voor maandag 8 juni 13u want anders zal je niet meer kunnen meedoen.

Wat je moet doen in 'Throwback Challenge Champion' in Pokémon Go

Hieronder staan de vijf stappen waar 'Throwback Challenge Champion' uit bestaat, en telkens de drie aparte opdrachten die elke stap heeft.

Wees wel gewaarschuwd dat dit gedeelte vol spoilers staat want we verklappen alles: alle challenges en alle beloningen die je krijgt.

'Throwback Challenge Champion' stap 1 van 5

 • Doe 15 Great Throws - kans om Galarian Meowth te vangen
 • Vang 15 Pokémon - x1 Incense
 • Transfer 15 Pokémon - x30 Ultra Balls

Beloning: kans om Gothita te vangen, 500 Stardust en 500 XP

'Throwback Challenge Champion' stap 2 van 5

 • Evolueer 5 Pokémon - x5 Rare Candy
 • Broed 15 eggs uit - kans om Oshawott te vangen
 • Win 15 raids - x10 Max Revive

Beloning: kans om Darumaka te vangen, 500 Stardust en 500 XP

'Throwback Challenge Champion' stap 3 van 5

Beloning: kans om Blitzle te vangen, 500 Stardust en 500 XP

'Throwback Challenge Champion' stap 4 van 5

Beloning: kans om Audino te vangen, 500 Stardust en 500 XP

'Throwback Challenge Champion' stap 5 van 5

 • Neem beloning - x1 Fast TM
 • Neem beloning - kans om Galarian Stunfisk te vangen
 • Neem beloning - x1 Charged TM

Beloning: kans om Genesect te vangen, x5 Rare Candies en Prof. Willow Glasses

Bekijk op YouTube

Alles wat je nog meer moet weten over 'Throwback Challenge Champion' in Pokémon Go

Zelfs als je niet meedoet aan de 'Throwback Challenge Champion' research quest, zijn er nog steeds verschillende bonussen waar je handig gebruik van kunt maken tijdens dit event.

De eerste is dat de Gen 5 Pokémon vaker zullen voorkomen in Pokémon Go.

Ten tweede verschijnt Galarian Stunfisk in het wild en in raids. Je kan deze Pokémon dus toevoegen aan je Pokédex ookal heb je niet de 'Throwback Challenge Champion' research voltooid.

Je kan Pokémon uit Galar ook uit 7km eggs krijgen.

Ten laatste zullen tijdens dit event de 7km eggs verschillende Galarian Pokémon bevatten, naast normale Pokémon.

De Pokémon beschikbaar in 7km eggs zijn:

 • Galarian Meowth
 • Galarian Zigzagoon
 • Galarian Darumaka
 • Galarian Stunfisk
 • Meowth
 • Zigzagoon
 • Darumaka

Hoeveel kost 'Throwback Challenge Champion' in Pokémon Go?

Als je 'Throwback Challenge Champion' niet gratis kan starten omdat je de vorige Throwback Challenges niet afgewerkt hebt, dan zal een ticket 7.99 euro kosten.

Dit ticket kan niet gekocht worden met PokéCoins en je kan je geld niet terugkrijgen als je het eenmaal gekocht hebt.

De tickets zullen te koop zijn vanaf de start van het event op woensdag 3 juni 13u tot maandag 8 juni 13u. Als je de research quest niet gratis krijgt, kan je dus op eender welk moment tijdens het event dat ticket kopen.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe koop je een ticket voor 'Throwback Challenge Champion' in Pokémon Go

Je kan een ticket voor de 'Throwback Challenge Champion' research quest kopen in de in-game Pokémon Go winkel.

Je gaat naar deze winkel door naar het hoofdmenu te gaan door op icoontje dat lijkt op een Poké Ball te klikken. Wanneer je in de winkel bent, scroll je omlaag tot je de reclame ziet voor het event genaamd 'Throwback Challenge Champion.'

Klik op 'Learn More' onder deze reclame en je krijgt de optie 'Purchase'. Als je daarop tikt ga je verder naar het aankopen van het ticket.

Als je dit succesvol gedaan hebt, krijg je een melding in de game dat je een ticket hebt gekocht voor de 'Throwback Challenge Champion' en dat deze nu in je Item Bag zit.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next