Skip to main content

Pokémon Go Terrakion vangen: counters, zwakke plekken en aanvallen uitgelegd

Het tweede of lid van de Swords of Justice is hier.

Terrakion, bekend als de cavern Pokémon, heeft zijn debuut gemaakt in Pokémon Go.

De Pokémon is onderdeel van het legendarische Swords of Justice-kwartet - net zoals Cobalion. Terrakion is rock en fighting Pokémon.

Net zoals alle andere Legendary Pokémon in Pokémon Go, is Terrakion in vijf sterren raids te vinden. Als je de Pokémon dus aan je Pokédex wil toevoegen, zal je de hulp van andere trainers moeten inroepen.

Op deze pagina:

Terrakion counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Hier is een lijst van alles wat je moet weten over Terrakions zwakke plekken in Pokémon Go en de counters die je kunt inzetten:

 • Terrakion type: Rock en fighting
 • Terrakion is zwak tegen: Fighting, ground, water, grass, psychic en fairy
 • Terrakion counters: Machamp, Gyarados, Mewtwo, Swampert, Groudon, Kyogre, Latios, Lucario, Rhyperior, Roserade, Tangrowth, Togekiss, Garchomp en Conkeldurr
 • Andere Terrakion tips: Aangezien Terrakion meerdere zwakke plekken heeft, kun je heel gemakkelijk een team samenstellen. Al is het wel een goed idee om met grass Pokémon of met een sterke psychic Pokémon, zoals Mewtwo, te beginnen.

Terrakion CP in Pokémon Go

Terrakion heeft de volgende CP waarden:

 • Raid Boss CP - 48.457 CP
 • Normal CP bij het vangen van Terrakion - 2113 CP
 • CP van Terrakion met Weather Boost (Cloudy and Partly Cloudy) - 2641 CP

Terrakion aanvallen in Pokémon Go

Terrakion kan verschillende aanvallen, waaronder Fast Moves en Charged Moves, gebruiken:

Mogelijke Fast Moves:

 • Smack Down (Rock)
 • Zen Headbutt (Psychic)

Mogelijke Charged Moves:

 • Close Combat (Fighting)
 • Earthquake (Ground)
 • Rock Slide (Rock)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Bekijk op YouTube

Alles wat we weten over Terrakion

Terrakion maakt samen met Cobalion, Virizion en Keldeo deel uit van de Swords of Justice, een groep legendarische Pokémon die in de Unova-regio voorkomen.

De Swords of Justice beschermen andere Pokémon voor de mensen, die hun leefgebied bedreigen.

Andere leden van de Swords of Justice - Cobalion, Virizion en Keldeo.

Tijdens een oorlog tussen de mensen en Pokémon ontstond er een bosbrand in de Moor of Icirrus. De Swords of Justice kwamen opdagen om de wilde Pokémon te beschermen. Gezamenlijk zorgden ze ervoor dat de Pokémon ontsnapten. Terrakion manipuleerde de aarde zodanig dat er een veilig pad ontstond.

De Swords of Justice zijn gebaseerd op De Drie Musketiers, geschreven door Alexandre Dumas. Terrakion is gebaseerd op Porthos. Terrakion lijkt daarom op een os, aangezien Pothos de grootste en sterkste musketier was.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next