Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Team Rocket: hoe Team Go Rocket PokéStops vinden en wat Invasions zijn uitgelegd

Dit is alles wat we weten over Team Rocket in Pokémon Go.

Team Go Rocket verschijnt in Pokémon Go als deel van de Invasions. Ze brengen de Shadow Pokémon met zich mee.

De komst van Team Go Rocket werd eerst gehint op Pokémon Go Fest in Chicago in 2019 toen Team Rocket Go Grunts verschijnden op de snapshots die festivalgangers van hun Pokémon hadden genomen.

Wat later dat jaar tijdens het Pokémon Go Fest in Dortmunt kwamen de Team Go Rocket Grunts niet enkel terug op snapshots, maar vloog er ook een echte Team Go Rocket luchtballon over het publiek.

Op deze pagina:

Update van 25 juli 2019 - Team Go Rocket is terug in Pokémon Go na een afwezigheid van twee dagen. Ze brengen de nieuwe A Troubling Situation Special Research Quest met zich mee. Daarnaast worden Shadow Pokémon ook moeilijker te vangen en tonen deze meer agressief gedrag wanneer je ze probeert te vangen.

Hoe Team Rocket vinden in Pokémon Go

Eerst en vooral moet je Trainer Level 8 of hoger zijn voordat Team Go Rocket in je game kan verschijnen.

Team Go Rocket verschijnt bij PokéStops die 'Invaded' zijn. Deze PokéStops zien er anders uit dan normaal. Ze zijn wat donkerder en bewegen op een vreemde manier.

Kan je geen speciale Team Go Rocket PokéStops zijn? Geen zorgen, ze zijn nog steeds relatief zeldzaam.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Team Go Rocket zonder waarschuwing een willekeurige PokéStop in handen neemt en dat ze na dertig minuten automatisch weer verdwijnen.

Het is dus een kwestie van de PokéStops in je buurt goed in de gaten te houden en te wachten tot er eentje zich verdacht begint te gedragen. Deze Team Go Rocket PokéStops verschijnen voor alle spelers in de buurt, dus het kan helpen als je in contact staat met andere Pokémon Go Spelers in je buurt via een WhatsApp groep of Discord. Dan kan je elkaar waarschuwen als het zover is.

Wanneer je dichterbij een PokéStop bent die een Team Go Rocket Invasion ondergaat komt, zal een Team Rocket logo verschijnen boven de PokéStop en zal er een Team Go Rocket Grunt naast staan.

Hoe werken Team Go Rocket Invasions in Pokémon Go

Interacteren met een Team Go Rocket PokéStop werkt als volgt:

 1. Team Go Rocket zal een Invasion doen van een PokéStop voor 30 minuten lang.
 2. Ga naar de PokéStop, en je zal een battle kunnen doen tegen de Team Go Rocket Grunt door op hem te tikken.
 3. Als je de Team Go Rocket Grunt's team van Shadow Pokémon kunt verslaan, dan zal de Grunt een Shadow Pokémon achterlaten.
 4. Je krijgt vervolgens de kans om deze Shadow Pokémon te vangen.
 5. Als je de Shadow Pokémon kunt vangen, mag je deze houden en moet je een Purify doen.

Tegen een Team Go Rocket Grunt een Battle doen werkt op dezelfde manier als een Trainer Battle. Elke Team Go Rocket Grunt gebruikt ook een specifiek Pokémon type. De dialoog die je te zien krijgt voor het gevecht start, zal je een hint geven naar welk Pokémon Type er gebruikt zal worden. Bijvoorbeeld:

 • "These waters are treacherous!" - Water Pokémon
 • "Do you know how hot Pokemon fire breath can get?" - Fire Pokémon
 • "Don't tangle with us!" - Grass Pokémon

Een Shadow Pokémon vangen werkt ook op dezelfde manier als een Raid Boss vangen na een Raid. Je hebt een beperkt aantal Premier Balls ter beschikking om te gebruiken voordat je je kans verliest.

Bekijk op YouTube

Pokémon Go Team Go Rocket beloningen

Als de battle voorbij is, krijg je 500 Stardust en de kans om een Shadow Pokémon te vangen.

De Shadow Pokémon die je kan vangen is de eerste Pokémon die de Pokémon Go Rocket Grunt gebruikte in de Battle tegen jou.

Om de Shadow Pokémon te vangen, krijg je een bepaald aantal Premier Balls. Je start met 5 Premier Balls als basis, en krijgt extra Premier Balls daarbovenop op basis van de volgende zaken:

 • Hoeveel van je Pokémon nog leven hebben na de Trainer Battle
 • Je 'Purify Pokémon' medal rank
 • Je 'Defeat Team Rocket' medal rank

De kans om de Shadow Pokémon te vangen is ongeveer evengroot als die om een Raid Boss te vangen, dus als je het er lastig mee hebt, zal die extra medal rank zeker helpen.

Als je Premier Balls op zijn, dan zal je opnieuw tegen de Grunt moeten vechten om opnieuw een kans te krijgen om de Shadow Pokémon te vangen.

Als je de Pokémon vangt, zal deze aan je collectie toegevoegd worden met een aantal andere stats en aanvallen dan normal. Onze pagina over Shadow Pokémon en hoe je Purify gebruikt legt je daar alles over uit.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Team Go Rocket en Invasions in Pokémon Go

Wat we hierboven schrijven zijn de essentiële dingen die je moet begrijpen over Team Go Rocket en Invasions in Pokémon Go, maar er zijn nog veel andere details die nuttig zijn:

Team Rocket tegenkomen in Pokémon Go

 • Je kan een Team Go Rocket Grunt maar één keer tegenkomen bij een specifieke PokéStop per dag, maar er staat geen limiet op hoeveel Battles je in totaal op een dag tegen Pokémon Go Rocket kunt doen.
 • Er is geen regel over hoe dichtbij verschillende Team Rocket PokéStops bij elkaar kunnen zijn. Het gebeurt dat twee PokéStops die vlak naast elkaar ligt toevallig tegelijk een Invasion kennen. Dan heb je erg veel geluk!
 • In tegenstelling tot Raids kunnen Invasions van PokéStops door Team Go Rocket op elk moment van de dag gebeuren. Dus ook 's nachts of in de heel vroege uurtjes!
 • Als je verliest tegen de Team Go Rocket en de battle verlaat, of gewoon weigert een Battle te houden, dan zal de Team Go Rocket Grunt meteen verdwijnen. Het is niet duidelijk of dit de bedoeling is, maar dat is hoe het momenteel is. Als je van plan bent om te winnen ben je dus maar best goed voorbereid!
 • Als je een battle tegen een Team Go Rocket Grunt verliest, kan je wel onmiddellijk opnieuw proberen. Je kan items gebruiken om je sterkste Pokémon te reviven en hun HP terug te vullen. Je kan blijven proberen tot de Battle wint, of opgeeft door het gevecht te verlaten.

Team Rocket Medals

 • Er zijn twee medals beschikbaar die gerelateerd zijn aan Team Go Rocket. Deze houden twee statistieken bij. Hoe hoger de Medal rank, hoe meer Premier Balls je krijgt als je Shadow Pokémon probeert te vangen:
  • Purifier: Purify [aantal] Shadow Pokémon.
  • Hero: Versla [aantal] Team Go Rocket Grunts.

Wat kunnen we nog verwachten van Team Rocket en Invasions in Pokémon Go?

 • Dataminers hebben nog twee Special Research quests ontdekt, naast Jump-Start Research en A Troubling Situation. We weten bijvoorbeeld van de volgende Field Research opdrachten:
  • Battle Team Rocket
  • Purify Pokémon
 • Als laatste weten we ook dat er iets genaamd 'Route Marker' komt. Dit is een item dat een route zou aanduiden op de in-game map. Wat er verder mee gedaan wordt, daar hebben we nog het raden naar!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next