Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Team Go Rocket Balloons - luchtballonnen en hoe je ze kunt vinden uitgelegd

Staar naar de hemel.

Team Go Rocket Hot Air Balloons zijn luchtballonnen die je kan zien zweven door de lucht in Pokémon Go.

Deze luchtballonnen laten je toe om tegen Team Go Rocket Grunts te vechten, of, als je aan de voorwaarden te voldoet althans, het zelfs op te nemen tegen één van de Team Go Rocket Leaders of zelfs tegen de grote baas van Team Rocket Giovanni.

Team Go Rocket's invasie in Pokémon Go begon toen ze PokéStops begonnen te bezetten met hun gevaarlijke Shadow Pokémon. Uiteindelijk werden spelers zo op een spoor gebracht richting Giovanni in een poging om een legendary Shadow Pokémon uit zijn handen te redden.

Net zoals Remote Raids zijn de Team Go Rocket Hot Air Balloons een manier om Pokémon Go toegankelijker te maken voor spelers in dunbevolkte gebieden of in COVID-19 lockdown.

Pokémon Go Team Rocket Hot Air Balloons inhoud

Team Go Rocket Hot Air Balloons in Pokémon Go uitgelegd

Team Go Rocket Hot Air Balloons zijn de nieuwe poging van de slechte organisatie om de wereld te veroveren in Pokémon Go!

Deze luchtballonnen vliegen hoog boven de map en gedragen zich gelijkaardig als de door Team Rocket ingenomen PokéStops. Je kan er dus op tikken om een gevecht te starten tegen een Team Go Rocket Grunt en, als je wint, één van hun Shadow Pokémon vangen.

Aangezien de Team Go Rocket Hot Air Balloons kunnen bewegen, kan het wel even duren voordat je zo'n luchtballon tegenkomt. Als je hier moeite mee hebt, dan raden we aan om zoveel mogelijk uit te zoomen op de map zodat je zoveel mogelijk van de map en de lucht ziet. Je doet dit door met beide vingers te knijpen op de map van Pokémon Go.

Als er een Team Go Rocket Hot Air Balloon in de buurt rondvliegt, zal er een kleine ronde schaduw verschijnen op de map om aan te duiden waar deze zich bevindt.

Wanneer je een Team Go Rocket luchtballon gevonden hebt, interacteer je ermee om het gevecht te starten en hun Shadow Pokémon te redden.

Ook handig om te weten is dat als je een grote, vliegende Pokémon buddy hebt die je volgt, zoals Rayquaza, dan kan het zijn dat deze Pokémon de luchtballon wegduwen. Dan wordt het moeilijker om deze te vinden.

RayRay giving no damn to Team Go Rocket's Balloons! from r/TheSilphRoad

Spawn rate voor Team Go Rocket Hot Air Balloons in Pokémon Go uitgelegd

Je hebt elke dag de kans om in totaal vier Team Go Rocket Hot Air Balloons tegen te komen in Pokémon Go.

Elke mogelijke luchtballon heeft zijn eigen periode van de dag waarin deze kan verschijnen. Dit zijn de tijdstippen:

  • Eerste luchtballon - Middernacht tot 05u59
  • Tweede luchtballon - 6u00 tot 11u59
  • Derde luchtballon - 12u00 tot 17u59
  • Vierde luchtballon - 18u00 tot 23u59

Dat betekent dat als je Pokémon Go niet speelt voor 12u 's middags, je nog maar maximum 2 hot air balloons kunt tegenkomen die dag. En als je om 14u een luchtballon van Team Go Rocket ziet, dan komt de volgende pas ten vroegste om 18u die dag.

Hoe vecht je tegen een Team Go Rocket Leader in een Rocket Hot Air Balloon in Pokémon Go

Om een Team Go Rocket Leader tegen te komen in een Rocket Hot Air Balloon is de Rocket Radar activeren het enige wat je moet doen.

Activeer de Rocket Radar, tik op de luchtballon, en vervolgens kom je in plaats van een Rocket Grunt, één van de Rocket Leaders tegen: Arlo, Cliff of Sierra.

Het is belangrijk om te weten dat de Team Leader die je tegenkomt volledig willekeurig gekozen wordt. Het kan dus even duren voordat je een specifieke leider tegenkomt.

Maar als je een extra Rocket Radar hebt liggen, dan is dit wel een goede manier deze in te zetten.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe vecht je tegen Giovanni in een Rocket Hot Air Balloon in Pokémon Go

Als je moeite had met het vinden van Giovanni bij PokéStops, dan bieden de Rocket Hot Air Balloons misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Het process is namelijk veel simpeler. Activeer de Super Rocket Radar zodra je een luchtballon ziet, en tik vervolgens op de luchtballon. Net zoals met de Team Go Rocket Leaders, zal je nu onmiddellijk Giovanni zien en tegen hem mogen vechten!

Nu is het enige wat je nog moet doen hem ook nog verslaan en vervolgens de Shadow Legendary Pokémon vangen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties