Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Swablu: evolueren naar Altaria en een gele Swablu krijgen uitgelegd

Wat moet je doen met al die Swablu die je vangt in Pokémon Go.

Swablu was één van de laatste Pokémon uit Gen 3 die arriveerde in Pokémon Go. Hij arriveerde met de Flying en Dragon update in februari 2018.

Swablu heeft verschillende aspecten die hem uniek maken. Hij is één van de weinige Pokémon die meer dan de gebruikelijke 25, 50 of 100 Candy nodig heeft om te evolueren. Hij heeft ook een zeldzame shiny versie die de gele Swablu genoemd wordt.

Wat is er belangrijk aan Swablu en evolutie Altaria in Pokémon Go

Swablu is een Normal en Flying Pokémon en komt, op het moment van schrijven, vooral veel voor overdag, los van de weersomstandigheden of de locatie.

Sommige spelers melden dat Swablu vaker voorkomt als het hard waait, maar dat is niet iets dat we bevestigd krijgen.

Swablu werd geïntroduceerd tijdens een event dat moest vieren dat de laatste Gen 3 Pokémon toegevoegd werden aan de game. Tijdens dat event waren alle Pokémon die je tegenkwam van Gen 3 maar Swablu is sindsdien eigenlijk nooit minder veelvoorkomend geworden.

En gelukkig maar want het kost 400 Candy om Swablu te evolueren. Daarmee hoort hij samen met Magikarp en Wailmer in de groep van veelvoorkomende Pokémon die enorme hoeveelheden nodig hebben om te evolueren.

Wanneer je genoeg Candy hebt, evolueert Swablu in Altaria en verandert hij van een Normal / Flying Pokémon in een Flying / Dragon Pokémon. Maar ook al is hij een Dragon Pokémon en heeft hij tonnen Candy nodig om te evolueren, is Altaria toch een relatief zwakke Pokémon dus maak je er niet druk om als je geen Swablu hebt met hoge IV.

Ook al komt Swablu veel voor in de juiste omstandigheden, er zijn een aantal dingen die je moet weten als je Swablu wil farmen:

  • Swablu komen minder vaak voor in de avond en in de nacht.
  • Swablu komt vaak voor en is gemakkelijk te vangen dus met een Pokémon Go Plus kan je het een stuk gemakkelijker maken om Candy te verzamelen.
  • Swablu is ook beschikbaar in één ster Raids (met maar 2766 CP), erg handig om een Swablu te vangen met een hoge IV die je kan evolueren met de Candy die je krijgt van andere Swablu.
  • Als Buddy Pokémon heeft Swablu maar 1 km nodig om Candy te geven.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe krijg je een gele Swablu in Pokémon Go

Swablu is beschikbaar als shiny Pokémon en valt te herkennen aan de gele kleur in plaats van blauw. Als je Swablu evolueert in Altaria zal de gele kleur blijven, zoals te zien is in deze video van Cychreus Gaming:

Shiny Swablu is even zeldzaam als andere Shiny Pokémon: heel zeldzaam dus. Verwacht dus niet dat je direct een gaat vangen.

Er zijn ook nog geen meldingen geweest van gele Swablu in Raids, dus net zoals met Aggron is het een kwestie van zoveel mogelijk Swablu vangen en hopen dat je ooit een Shiny tegenkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties