Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Sun Stone - Zo evolueer je Gloom in Bellossom en Sunkern in Sunflora en hoe je de Sun Stone krijgt

Zo vind je deze kostbare steen.

De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Bellossom en Sunflora, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Sun Stone.

Als gevolg daarvan zijn er nieuwe manieren om te evolueren. In de normale Pokémon-games gebruik je de Sun Stone om Gloom en Sunkern te evolueren. Bij Sunkern kun je de item er gewoon op gebruiken, maar In het geval van Gloom moet je het monter de item geven en ruilen. Die methode zit echter niet in Pokémon Go.

De vraag is dus: hoe evolueer je Gloom in Bellosom en evolueer je Sunkern in Sunflora? En hoe krijg je de Sun Stone in Pokémon Go? Het antwoord lees je hieronder.

Naast de Sun Stone heb je ook nog de:

Hoe Gloom naar Bellossom evolueren in Pokémon Go

In de normale Pokémon-games evolueer je Gloom naar Bellossom via een opgespliste evolutieketen. Om Vileplume te krijgen moet je Gloom met een Grass Stone combineren. Voor Bellossom gebruik je een Sun Stone.

Evolutie stenen zitten nog maar pas in Pokémon Go. De Grass Stone is zelfs nog niet beschikbaar. De manieren hoe je deze evolutie items gebruikt, verschilt echter van de andere games.

In Pokémon Go evolueer je Gloom in Bellossom door een Sun Stone samen met de vereiste aantal Pokémon Go Candy te gebruiken. Dit doe je in hetzelfde menu als waar je alle andere Pokémon evolueert.

  • Gloom in Bellossom evolueren - 1 Sun Stone en 100 Oddish Candy

Hoe Sunkern naar Sunflora evolueren in Pokémon Go

Origineel was het niet helemaal duidelijk hoe dit zou gebeuren aangezien het onduidelijk was of Sunflora zou evolueren met Candy zoals bijvoorbeeld Raichu, of dat Sunflora ook een Sun Stone zou nodig hebben zoals Bellossom.

Uiteindelijk is gebleken dat je inderdaad een Sun Stone nodig hebt om Sunkern in Sunflora te evolueren, en dat kan zoals gebruikelijk gedaan worden via de in-game menu's.

  • Sunkern in Sunflora evolueren - 1 Sun Stone en 50 Sunkern Candy

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe een Sun Stone in Pokémon Go krijgen

De Sun Stone vind je in Pokémon Go op dezelfde manier als Pokémon Go Eggs. Net als voor alle nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade en Dragon Scale moet je dus naar de Pokéstops.

Wel krijg je gegarandeerd een dergelijk special evolution item op de zevende dag van een PokéStop Daily Bonus streak. Je weet nooit op voorhand welk evolution item je gaat ontvangen, maar aangezien er maar een beperkt aantal in de game zitten, zou het niet te lang mogen duren voordat je het item krijgt dat je nodig hebt.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties