Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Suicune vangen: counters, zwakke punten en aanvallen uitgelegd

Alles wat je over Suicune moet weten.

Suicune keert tijdelijk terug in de raids in Pokémon Go.

De legendarische Pokémon is onderdeel van het het legendarische honden-trio, net zoals Raikou en Entei.

Je hebt het in het verleden misschien al meerdere keren gedacht, maar je wil inderdaad een Suicune met hoge CP of IV. Die heb je misschien al via Field Research gekregen, maar het is toch handig om de counters en zwakke punten van Suicune te weten.

Op deze pagina:

Suicune counters en zwakke punten in Pokémon Go

Als je van plan bent om tegen Suicune te vechten, is het handig om zijn counters en zwakke punten te kennen:

 • Suicune type: Ice
 • Suicune is zwak tegen: Grass, Electric
 • Suicune counters: Raikou, Electivire, Zapdos, Roserade, Alolan Exeggutor, Breloom
 • Wat je nog over Suicune moet weten: Twee zwakke punten geven je meerder Pokémon om Suicune te counteren, waaronder de legendarische Pokémon Raikou!

Suicune CP in Pokémon Go

Suicune moet de volgende CP hebben:

 • Suicune baas CP - 37.761
 • Max Suicune CP met 100% IVs op level 40 - 2983

Suicune's aanvallen in Pokémon Go

Suicune heeft de mogelijkheid om de volgende aanvallen in Pokémon Go te leren:

Mogelijke Fast aanvallen:

 • Extrasensory (Psychic)
 • Snarl (Dark)

Mogelijke Charged aanvallen:

 • Bubble Beam (Water)
 • Hydro Pump (Water)
 • Ice Beam (Ice)
 • Water Pulse (Water)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Alles wat we over Suicune weten

Suicune prijkt met zijn kop op het hoesje van Pokémon Crystal. Hij krijgt daarom ook een grotere rol in het verhaal van dat spel. In Pokémon Gold en Silver racet hij net zoals zijn twee andere gereïncarneerde maatjes door Johto. In FireRed en LeafGreen vind je hem op een willekeurige plek in Kanto als je Charmander als eerste Pokémon kiest. In Crystal, HeartGold en SoulSilver jaag je samen met de excentrieke Eusine op de blauwe wolf. Als je je hoofd er een beetje bijhoudt, moet je Suicune uiteindelijk zelf wel zien te vinden. Hint: hij is nog steeds tuk op zijn (weder)geboorteplaats.

Suicune, the Aurora Pokémon, vervolledigt Johto's legendarische trio. Ho-oh haalt voor deze heropstanding zijn inspiratie uit de regenvlaag die het vuur van de Brass Tower uitdoofde. Daardoor heeft de blauwe legendary de krachten van zowel Jezus als de god van de Greenpeace-activisten. Hij kan namelijk op het water lopen en vervuilde stromen met een simpele aanraking zuiveren. Van de drie legendarische honden zou Suicune het dichtst bij papa Ho-oh staan, en ook met de eeuwenoude Pokémon Unown is er een band.

De naam Suicune is van de Japanse woorden 'sui' (water) en 'kun' (monarch) afkomstig. Een andere denkpiste leidt de naam van het woord 'suishō' af, wat kristal betekent. Zijn vorm is op de Qilin gebaseerd, een oosterse legende waarin delen van een draak, een eenhoorn, een hert en een kat kunnen worden teruggevonden. Suicune kreeg ook kenmerken van een luipaard, een dier dat ook in vele Aziatische mythes voorkomt. Nog een leuk weetje: Suicine is de eerste Pokémon met een eigen gevechtsthema.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties