Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Stardust en Star Pieces uitgelegd: hoe snel Stardust krijgen om je Pokémon sterker te maken

De beste manieren om Stardust te verzamelen, en wat Star Pieces precies doen.

Stardust in Pokémon Go is een item dat teveel genegeerd wordt. Spelers kijken vooral naar Pokémon Candy, maar stardust speelt ook een centrale rol. Hoe je beslist om Stardust te gebruiken kan het verschil maken tussen een gemiddelde speler en de beste speler.

Stardust gebruik je om Pokémon een Power Up te geven en te evolueren. Daarnaast heb je ook Stardust nodig om een Pokémon trade in Pokémon Go te doen. Stardust wordt steeds kostbaarder naarmate je verder in de game geraakt, aangezien het steeds belangrijker wordt om Pokémon een Power Up te geven en te evolueren wanneer mogelijk.

Daarnaast is het ook integraag voor het berekenen van je Pokémon maximum CP, IV en algemene kracht, dingen die je moet weten als je echt alles uit Pokémon Go wil halen.

We hebben een hele gids geschreven over wanneer Pokémon evolueren of een Power Up geven als je daar meer informatie over wil, maar als je alles wil weten over Stardust ben je op de juiste plek.

De beste manier om Stardust te krijgen in Pokémon Go

Er zijn verschillende manieren om meer Stardust te krijgen in Pokémon Go, maar de snelste en gemakkelijkste manier is door Pokémon te vangen.

Sinds de Gen 2 update, krijg je meer Stardust (en Candy) naarmate je Pokémon hoger in de evolutieketen is:

  • Pokémon in startvorm - 100 Stardust, 3 Candy
  • Pokémon na eerste evolutie - 300 Stardust, 5 Candy
  • Pokémon na tweede evolutie - 500 Stardust, 10 Candy

Welke Pokémon je ook vangt, met het gemak waar je Pokémon mee vangt in steden en andere plekken met veel mensen, is buiten wandelen en Pokémon vangen je beste optie.

Ga voor gebieden met lage level Pokémon, zodat je gemakkelijk veel van de zwakkere Pokémon kunt vangen. Een veld vol Pidgeys, Zubats en Rattatas verkennen is dus een goede optie. Door lures en incense te gebruiken, kan je veel halen in een korte sessie.

Elke minuut een Pokémon vangen is haalbaar, dus als je erover nadenkt kan je, met 100 Stardust per Pokémon, op een half uur 3000 Stardust verzamelen. Niet slecht.

Ook moet je in je achterhoofd houden dat er regelmatig evenementen plaatsvinden waarbij de hoeveelheid Stardust die je krijgt na elke vangst, verdubbeld.

Wat zijn Star Pieces in Pokémon Go

Star Pieces werden geïntroduceerd in Pokémon Go met de Christmas 2017 update, samen met 20 nieuwe Gen 3 Pokémon. Star Pieces zijn items die je kan kopen.

Star Pieces verhouden zich tot Stardust zoals Lucky eggs zich verhouden tot XP. Als je een Star Piece gebruikt krijg je de komende 30 minuten een boost van 50 percent op alle Stardust die je ontvangt.

Net zoals Lucky Eggs is het slim te wachten met ze te gebruiken tot het juiste moment. Zo wacht je bijvoorbeeld best tot je op het punt staat een egg uit te broeden, een Daily Bonus streak van zeven dagen te krijgen of een stevige Pokémon vang-sessie te starten, want dan haal je echt het maximum uit je Stardust oogst. Zeker als er nog eens een evenement bezig is dat je dubbele Stardust geeft.

Je kan ze ook combineren met Lucky Eggs als je dat wilt.

In tegenstelling tot Lucky Eggs zijn ze wel enkel te kopen in de winkel van Pokémon Go en kun je ze niet krijgen tijdens het levellen. Het kan ook zijn dat ze enkel tijdelijk verschijnen tijdens speciale evenementen zoals Super Incubators.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Andere manieren om Stardust te krijgen in Pokémon Go

Een andere goede methode om meer Stardust te krijgen is door Pokémon Eggs uit te broeden. Je krijgt verschillende hoeveelheden Stardust afhankelijk van wat voor type egg je uitbroedt. Voor een 10km egg krijg je 2000 Stardust, maar voor eggs van 2 en 5km krijg je stukken minder. Meer info daarover vindt je in onze Pokémon Go Eggs gids.

Eggs uitbroeden is zonder twijfel de beste manier om grote hoeveelheden Stardust in één keer te krijgen, maar je moet er wel tijd in investeren en je hebt maar een beperkt aantal Incubators om eggs mee uit te broeden tegelijk. Daarom heeft het een minder grote prioriteit dan Pokémon vangen. 2000 Stardust is een mooie beloning, maar het is onwaarschijnlijk dat je 10 kilometer in een half uur kunt wandelen.

Sinds in de zomer van 2017 Pokémon Go gyms herwerkt zijn, kun je ook daar kleine hoeveelheden Stardust verdienen. Elke Berry die je geeft aan een verdedigende Pokémon, levert je 20 Stardust op, samen met wat Gym Badge XP en een Candy.

Een andere update introduceerde ook de Pokémon Go Daily Bonus, waarbij je 600 Stardust krijgt voor de eerste Pokémon vangst van de dag, en nog meer als je zeven dagen op een rij Pokémon vangt.

Als laatste kan je ook meer Stardust krijgen door Pokémon van een bepaald type te vangen als ze geboost worden door de weersomstandigheden. Je krijgt dan 25 extra Stardust, bovenop de 100 die je normaal krijgt.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next