Skip to main content

Pokémon Go Spinda quest van november uitgelegd, plus een lijst van alle Spinda forms

Zo vang je Spinda in Pokémon Go.

Spinda in Pokémon Go was lang één van de Gen 3 Pokémon die nog niet in de game te vinden was, tot Spinda arriveerde in de zomer van 2018.

Spinda is één van de meest unieke Pokémon in de hele reeks. Deze Normal Pokémon die een beetje op een konijn lijkt is niet meteen de sterkste in gevechten, en evolueert ook niet in iets bijzonders, maar er zijn maar liefst vier miljard verschillende versies van Spinda in de gehele Pokémon-reeks te vinden. De patronen op zijn lichaam zijn namelijk altijd anders.

Pokémon Go heeft geen vier miljard versies van Spinda, maar biedt in de plaats negen Spinda forms die je kan vinden en vangen.

Op deze pagina:

Hoe krijg je Spinda in Pokémon Go met de Pokémon Go Spinda quest deze maand

Wat Spinda zo interessant maakt om te vangen is dat het de allereerste Pokémon is die enkel via Field Research te vangen is.

Wanneer je de specifieke Field Research krijgt en voltooid, zal Spinda beschikbaar zijn om te vangen.

Elke maand verandert de Field Research die je nodig hebt. In november 2022 is de quest 'Doe 5 Great Curveball Throws op een rij'. Doe die quest en je kunt Spinda form 5 vangen als beloning.

Wanneer Spinda eindelijk tevoorschijn springt, is het tijd om een Curveball te gooien. Ons artikel over Curveballs kan je helpen hiermee, maar samengevat moet je eerst de PokéBall draaien en dan in de cirkel gooien. Neem je tijd en wacht tot na een aanval van Spinda om je kans te verhogen.

Als je het hier lastig mee hebt, probeer dan eens te oefenen op een Legendary Pokémon die je krijgt van Field Research na zeven stempels. Deze hebben meestal grotere cirkels.

Spinda, net zoals andere Pokémon die tevoorschijn komen na Field Research, kan niet weglopen, dus neem je tijd. Met een Pinab Berry kan je trouwens het aantal Spinda Candy dat je krijgt verhogen.

Waar vind je de Spinda Field Research in Pokémon Go

Aangezien er zoveel Field Research quests bestaan, kan het even duren voordat je de Spinda Quest te pakken hebt. Vergeet niet dat als je een PokéStop bezocht hebt en een Field Research opdracht gekregen hebt, je deze kan verwijderen en naar een andere PokéStop kan gaan voor een andere opdracht.

Het is belangrijk dat je naar een andere PokéStop gaat want een PokéStop geeft die dag enkel één bepaalde Field Research opdracht. Als je meteen naar dezelfde PokéStop gaat, krijg je gewoon dezelfde quest opnieuw.

Je kan eventueel met vrienden coördineren welke PokéStops welke quests hebben die dag om het je gemakkelijker te maken.

Spinda quests zijn alsmaar moeilijker geworden om te vinden, maar je hebt een maand de tijd. In die periode moet het wel lukken om de quest te vinden en te voltooien.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Spinda forms in Pokémon Go uitgelegd

Zoals eerder vermeld heb je in de gehele Pokémon-reeks miljarden verschillende Spinda forms omdat ze andere patronen krijgen elke keer dat je ze tegenkomt.

In Pokémon Go gaat het er wat gemakkelijker aan toe. Er zijn maar negen forms die je kunt vangen.

Elke maand heeft een andere Spinda form die je kunt vangen. Sinds juni 2019 komen er ook terug oude forms in de game, waardoor je de versies die je gemist hebt, toch nog kunt vangen.

Sinds juni 2019 kan elke nieuwe Spinda form ook shiny zijn.

FormBeschikbaarheid
1
Oktober 2018, november en december 2019
2
maart tot april 2019
3
September 2018, september 2019
4
mei tot juni 2019
5
Januari tot februari 2019, juni 2020
6
December 2018, maart 2020
7
November 2018, januari, februari en mei 2020
8
Augustus 2018, juli 2019, april 2020
9
Valentijnsdag 2019, 2021 en 2022

Dat is elke form die momenteel te vinden is. Als je een gemist hebt kan je wachten tot hij terug tevoorschijn komt, of een trade doen met een vriend.

Mettertijd zullen er meer Spinda uitgebracht worden waarschijnlijk. In de Pokédex is er plaats voor maar liefst 20 verschillende Spinda forms. Hoe of wanneer deze echter zullen komen, weten we niet.

Voorlopig verwachten we echter dat ze om de zoveel maanden tevoorschijn zullen komen in Field Research.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next