Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Solstice event: research opdrachten, Solrock en Lunatone locaties uitgelegd

Waar zijn Solrock en Lunatone?

De Solstice event research opdrachten zijn een reeks tijdelijke opdrachten in Pokémon Go, die te maken hebben met de zomerzonnewende.

Die opdrachten kun je vinden als je de PokéStops ronddraait, naast de maandelijkse research opdrachten die momenteel beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar een specifieke taak, moet je misschien een aantal verschillende PokéStops bezoeken!

Het evenement staat in het teken van Solrock en Lunatone. Beide Pokémon zijn regionaal exclusieve Pokémon en wisselen van halfrond. Als onderdeel van het evenement zal je beide Pokémon makkelijker in het wild tegenkomen.

Op deze pagina:

Solstice event research opdrachten en beloningen in Pokémon Go

Hieronder vind je alle Solstice event research opdrachten en de beloningen. De opdrachten zijn beschikbaar van vrijdag 19 juni tot en met woensdag 24 juni, vanaf 8 uur en 22 uur (lokale tijd.)

Die research opdrachten kun je alleen tijdens het evenement verzamelen, maar zolang je ze vindt, heb je tot het eind van het evenement de tijd om ze te voltooien.

Solstice event research opdrachten:

 • Vang 3 Fire Pokémon beloning - Solrock
 • Vang 3 Dark Pokémon beloning - Lunatone
 • Vang 7 verschillende soorten Pokémon beloning - Alolan Vulpix
 • Geef je buddy een traktatie beloning - Clefairy
 • Verdien candy tijdens een wandeling met je buddy beloning - Sunkern
 • Gebruik 4 berries om Pokémon te vangen beloning - 1000 Stardust

Met dank aan SliphScience via reddit voor het delen van die informatie!

Solrock en Lunatone locaties in Pokémon Go uitgelegd

Solrock en Lunatone zijn twee van Pokémon Go's regionaal exclusieve Pokémon en gewoonlijk komt er een op het oostelijk halfrond voor, terwijl de ander op het westelijk halfrond voorkomt. Tijdens het Solstice event wisselen de twee Pokémon van halfrond.

Ze wisselen vrij traag van halfrond, dus daardoor heb je tijdens het Solstice event de mogelijkheid om beide Pokémon te vangen. Zowel Solrock als Lunatone komen vaker voor.

Van vrijdag 19 juni tot en met 23:59 (lokale tijd) op zaterdag 20 juni, zal Lunatone vaker voorkomen in Europa, Azië en Australië, terwijl Solrock makkelijker te vinden zal zijn in Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Hierna verschijnen beide Pokémon op beide halfronden van zondag 21 juni tot en met maandag 22 juni.

Tot slot, op dinsdag 23 juni om 12:00 (lokale tijd) gaan Solrock en Lunatone van plaats verwisselen; Solrock komt dan alleen in Europa, Azië en Australië voor, terwijl Lunatone alleen Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika voorkomt.

Beide Pokémon zullen na afloop van het evenement tot deze locaties worden beperkt.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat moet je nog meer weten over het Solstice event in Pokémon Go?

Zelfs als je al in het bezit bent van een Solrock en Lunatone, heb je tijdens het Solstice event nog een aantal bonussen waar je gebruik van kunt maken. Waaronder extra stardust, om in het thema van het evenement te blijven.

Het evenement is ook handig voor spelers die op zoek zijn naar shiny Pokémon. De shiny Cleffa, Clefairy en Clefable maken tijdens het Solstice event hun debuut.

Je kunt nu shiny-varianten van Cleffa, Clefairy en Clefable vinden.

Tot slot komen de volgende Pokémon vaker voor:

 • Clefairy
 • Vulpix
 • Growlithe
 • Magmar
 • Sunkern
 • Murkrow
 • Sneasel
 • Teddiursa
 • Houndour
 • Lunatone
 • Solrock

Succes en geniet van het Solstice event!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties