Skip to main content

Pokémon Go Silent Schemes quest stappen en beloningen uitgelegd

Stil nu.

Silent Schemes is het nieuwste deel in de verhaallijn over Team Go Rocket in Pokémon Go. Deze begon reeds enkele jaren geleden in juli 2019 met A Troubling Situation.

We hebben een tijd moeten wachten op dit nieuwe deel in de reeks. De laatste keer dat we iets hoorden van Team Go Rocket op deze manier was in 2021. Je kan je nu echter opnieuw verwachten aan verschillende trainer battles met Team Go Rocket Grunts en Shadow Pokémon vangen voor je het moet opnemen tegen de Team Rocket Leaders en uiteindelijk grote baas Giovanni.

Je wordt ook beloond met XP en verschillende items voor elke stap die je voltooit in deze quest.

Op deze pagina:

Silent Schemes quest uitgelegd in Pokémon Go

Hieronder ontdek je alle zes stappen voor deze quest, inclusief de individuele uitdagingen en de beloningen die je krijgt, voor Silent Schemes in Pokémon Go.

Niet vergeten, je moet elke voorgaande Team Go Rocket research quest voltooid hebben om deze te starten. De verhaallijn start met A Troubling Situation uit 2019.

Silent Schemes stap 1 van 6

Beloningen: 1000 XP, 15 Pokéballs, 3 Rare Candy

Silent Schemes stap 2 van 6

Beloningen: 1500 XP, 1000 Stardust, 10 Great Balls

Silent Schemes stap 3 van 6

Beloningen: 2000 XP, 15 Great Balls, Rocket Radar

Silent Schemes stap 4 van 6

Beloningen: 2500 XP, 1000 Stardust, Super Rocket Radar

Silent Schemes stap 5 van 6

 • Vind Team Go Rocket Boss Giovanni - 5 Max Potion
 • Battle tegen Team Go Rocket Boss - 20 Ultra Balls
 • Versla Team Go Rocket Boss - 5 Max Revives

Beloning: 3000 XP, 1x Lucky Egg, 2 Golden Razz Berry

Silent Schemes stap 6 van 6

 • Claim beloning - 2500 XP
 • Claim beloning - 2500 XP
 • Claim beloning - 2500 XP

Beloningen: 1x Fast TM, 1x Charged TX, 2 Silver Pinap Berry

Hoe Silent Schemes werkt in Pokémon Go

Silent Schemes begint in maart 2022 aan de start van het All-Hands Rocket Retreat event en samen met het debuut van Salandit en Salazzle. Het is de laatste in een reeds lange lijn Team Go Rocket quests.

Om deze research quest te starten moet je eerst alle vorige Team Go Rocket quests voltooid hebben, te beginnen met A Troubling Situation. Andere Team Go Rocket quests zijn An Inter-egg-sting Development en The Shadowy Threat Grows.

Maar geen zorgen als je veel in te halen hebt. Zodra je je huidige Team Go Rocket quest voltooid hebt, spring je automatisch over naar Silent Schemes.

Elke Team Go Rocket quest draait rond het verslaan van de Team Go Rocket Grunts en het purifying van Shadow Pokémon. Je kan deze vinden in overgenomen PokéStops over de hele wereld.

Je zal ook moeten vechten tegen Leaders Arlo, Cliff en Sierra. Als afsluiter heb je een battle tegen Giovanni.

Naast deze specifieke opdrachten werkt Silent Schemes net zoals alle andere research quests. Zoals altijd moet je een aantal opdrachten uitvoeren in een specifieke volgorde.

Er staat gelukkig geen tijdslimiet op Silent Schemes. Na het voltooien van Silent Schemes start automatisch de volgende Team Go Rocket research quest. Als deze er al is uiteraard.

In april 2022 zien we het Silent Schemes event, waarin je best de nieuwe Leader counters en Giovanni counters leert. Verder hebben we in dit Season of Alola ook nieuwe Ditto disguises gezien, een research quest genaamd An Akala Adventure, en nieuwe Gen 7 Pokémon zoals Fomantis en Tapu Lele. En wie graag lang werkt aan een quest heeft na de Go Tour Johto ook een nieuwe Masterwork Research Apex om te voltooien.

Tips voor het voltooien van Silent Schemes

Hier zijn nog wat tips die je zullen helpen met het voltooien van Silent Schemes in Pokémon Go:

 • Vergeet niet om Pinap Berries te gebruiken bij het vangen van Shadow Pokémon. Zo krijg je extra Candy om een Purify uit te voeren op de Shadow Pokémon achteraf.
 • Voordat je de battles start tegen de drie Team Go Rocket Leaders en Giovanni, bekijk je best eerst de mogelijkheden voor hun lineups zodat je een effectief team kunt klaarzetten dat uit counters bestaat.
 • Aangezien zowel de Leaders als Giovanni verschillende types Pokémon in hun teams hebben, is het geen slecht idee om eerst wat te verkennen. Ga een gevecht met ze aan dat je niet perse wil winnen, maar wel kunt gebruiken om inlichtingen te winnen. Weet je eenmaal welke Pokémon ze hebben, pas dan je team aan met de goede counter Pokémon. Vergeet wel niet dat hun Pokémon team anders kan zijn bij elke PokéStop!
 • Als je het lastig hebt met drie Nice Throws na elkaar te doen, probeer dan een Pokémon te vinden met een grote catch cirkel. Vooral de grote Pokémon hebben deze. Geduld loont!
 • En zeker niet te vergeten: je kan een Remote Raid pass gebruiken om mee te doen aan raids van thuis uit

Veel geluk met het voltooien van Silent Schemes, de nieuwste Team Go Rocket research quest!

Read this next