Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shiny Eevee en beste Eevee moveset aanraders in Pokémon Go

Haal het meeste uit deze Community Day.

Eevee is de focus van de Community Day in augustus 202 in Pokémon Go. Dat betekent dat je deze veelzijdige Pokémon veel vaker zal zien tijdens het gehele weekend.

Waarom een volledig weekend in plaats van maar één dag? Dat is omdat er verschillende Eevee evoluties zijn die je kan verzamelen. Je kan op deze Community Day dus niet alleen alle verschillende soorten evoluties verzamelen en een paar stappen dichterbij die volledige Pokédex geraken, je kan ook nog eens een shiny versie van Eevee vinden. Misschien vang jij dit weekend wel een shiny versie van elke Eevee evolutie?

Nadat je de best mogelijke Eevee gevangen hebt, zal je deze waarschijnlijk willen evolueren en ervoor willen zorgen dat je de best mogelijke moves krijgt. Er zijn hier veel verschillende opties, maar wij gaan je helpen bij je beslissing.

Hieronder vind je overigens ook een voorsmaakje van hoe shiny Eevee eruit ziet en wat Eevee's beste moveset is, zodat je kan beslissen wat je gaat doen met al die Eevee evoluties.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokemon Go Eevee Evolutions How-To Guide

Eevee moves en beste moveset aanraders in Pokémon Go uitgelegd

Er zijn verschillende Eevee evoluties beschikbaar, en elke heeft een eigen moveset die het best bij zijn type past.

Om het simple te houden hebben we onze aanraders in onderstaande table gezet. Ook geven we de exclusieve Community Day moves die (enkel) beschikbaar zijn tijdens dit event:

PokémonCommunity Day moveAangeraden fast moveAangeraden charge move
EeveeLast Resort *Quick AttackLast Resort
VaporeonScaldWater GunHydro Pump
JolteonZap CannonVolt SwitchDischarge
FlareonSuperpowerFire SpinOverheat
EspeonShadow BallConfusionPsychic
UmbreonPsychicSnarlFoul Play
LeafeonBullet SeedRazor LeafLeaf Blade of Solar Beam
GlaceonWater PulseIce ShardAvalanche
SylveonPsyshockCharmDazzling Gleam

* Last Resort is beschikbaar voor alle Eevees die je vangt of uitbroedt tijdens het event.

Eevee is standaard niet zo'n goede Pokémon in competities. Er zijn namelijk veel betere Normal Pokémon beschikbaar in de game. Maar net zoals de verschillende starter Pokémon zijn de evoluties van Eevee wél erg goed in hun respectievelijke types en is hen in je team zetten altijd een goede optie.

Zoals we echter in bovenstaande tabel zien is het echter niet zo dat de event-exclusieve moves het beste zijn voor elke evolutie. Dat zien we zelden op Community Days. Als je overigens na het event beslist om één van deze unieke moves aan te leren, dan kan dat enkel nog via een Elite Charged TM.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe ziet shiny Eevee eruit in Pokémon Go?

Community Days zijn hét moment om op shiny versies van een Pokémon te jagen. De Pokémon die centraal staat tijdens de Community Day komt namelijk zoveel vaker voor dan normaal dat de kans hoog ligt dat je een shiny versie te zien krijgt. Daarnaast is het op Community Days zo al meer waarschijnlijk dat je shiny Pokémon tegenkomt, maar ook is het zo dat hoe meer exemplaren van dezelfde Pokémon je vangt, hoe groter de kans is dat de game je een shiny voorschotelt van die Pokémon. Dat zijn een hoop bonussen!

Als je een shiny Pokémon tegenkomt, kan je het moeilijk missen. Het gevecht start namelijk met vele sterren op je scherm, een 'shiny' icoontje verschijnt naast de naam van de Pokémon, en uiteraard zijn de kleuren van de Pokémon ook verschillend.

Shiny Eevee is niet nieuw in de game. We hadden namelijk in augustus 2018 al eens een Eevee Community Day. Als je toen al speelde is de kans groot dat je misschien al een paar shinies hebt. Toch is hier nog eens een herinnering van hoe die shiny Eevees eruit zien:

Normal vs Shiny Eevee (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Vaporeon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Jolteon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Flareon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Espeon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Umbreon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Leafeon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Glaceon (Image copyright: Niantic)
Normal vs Shiny Sylveon (Right image credit: VozMicke)

Als je een shiny Eevee wil evolueren en die evolutie wil gebruiken om competitief te spelen, dan raden we aan om te wachten tot de laatste uren van de Community Day. Zo kan je veel verschillende Eevee vangen en degene met de beste IV's kiezen. Je kan zien welke Eevee de beste is door in je Pokémon-collectie te zoeken met 3* en 4*.

Meer informatie over het bovenstaande process lees je in deze gidsen:

En niet vergeten: je hebt tot 19u 's avonds maandag om die exclusieve move te krijgen via evolutie. Daarna kan het enkel nog met een Elite Charged TM.

Uiteindelijk zijn deze Community Days het perfecte moment om veel Candy te krijgen van een Pokémon zodat je deze volledig kan evolueren en sterker kan maken. Door goed te plannen kan je tijdens een Community Day echt een heel sterke Pokémon ontwikkelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties