Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go server status: is de game down?

Weet meteen of de servers down zijn.

Pokémon Go biedt talloze uren plezier in de buitenlucht. Je leert je omgeving beter kennen, komt nieuwe mensen tegen. Tenminste, als de Pokémon Go servers niet down of offline zijn.

De eerste week na de launch kregen de servers het erg zwaar te verduren, maar sindsdien zijn ze stabieler geworden. Maar te vaak krijg je nog de melding dat je niet kunt verbinden. Het is niet altijd duidelijk of dit altijd aan de server status of aan een ander probleem te danken is.

Daarom is het handig om te weten waar je altijd de Pokémon Go server status kunt raadplegen om te weten of de game down is.

Waar Pokémon Go server status checken?

Allereerst kun je snel zien of de servers offline zijn, dankzij een expliciete boodschap in de trant van 'we zijn bezig om het probleem op te lossen', inclusief een schattig Pokémon artwork. Als je dat ziet, is de kans groot dat je Pokémon Go eventjes niet kunt spelen.

Het is echter niet altijd duidelijk en zijn er dus verschillende manieren om te erachter te komen of de servers in je regio daadwerkelijk offline zijn.

De eerste website die we aanraden, heet simpel weg "Pokémon Go Server Status". Hier zie je in één oogopslag de status. Als alles mooi groen ziet is de server online. Bovendien toont de pagina ook de latency tussen de servers. Als je dus vertragingen ondervindt, is dit niet meteen een reden tot paniek.

De tweede website is niet specifiek voor Pokémon GO gemaakt, maar biedt wel een ton aan informatie. "MMO Server Status" toont goed de latency verschillen van land tot land. Als je login wat langer duurt dan normaal, is deze site handig om te kijken hoe de latency zich tegenover jouw wachttijd verhoudt.

De derde website is van gebruiker Jooas en toont eveneens de latency van Pokémon Go. Daarnaast zie je in een oogopslag of de Pokémon Go servers online zijn.

De vierde website is een crowd-sourced website van cmmcd, waarbij gebruikers kunnen aangeven of de servers van Pokémon Go goed werken. Daarnaast vind je daar ook de status van de Pokémon Trainer Club terug.

Tot slot is er nog een handige website die aangeeft of je wel of niet een Lure kunt gebruiken. Daarnaast geeft de website de Pokémon Go server status en latency weer.

Al die websites tonen dat de Pokémon Go servers online zijn, maar je ondervindt toch nog problemen? Raadpleeg dan onze andere pagina met een uiteenzetting over de meest voorkomende Pokémon Go errors, crashes en oplossingen


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Als je bovendien op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent Pokémon Go, inclusief de status van de servers, volgt dan het officiële Pokémon Go Twitter-kanaal.

Hier vind je naast nieuws over gepland server onderhoud of onverwachte outages, ook algemeen nieuws. Zo lees je bijvoorbeeld nieuwe aankondigingen over landen waar de app nu beschikbaar is. Altijd handig als je op reis vertrekt en een exotische Pokémon wilt vangen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next