Skip to main content

Pokémon Go Rotom vangen en alle Rotom Forms uitgelegd

Zo vang je de mysterieuze Plasma Pokémon.

Pokémon Go's Rotom was voorheen een van de meer mysterieuze Pokémon. Terwijl andere Gen 4 Pokémon komen en kwamen, bleef het wachten om de eerste verschijning van Rotom.

Daar kwam verandering in in juli 2020 toen Rotom voor het eerst tevoorschijn sprong tijdens de Go Fest 2020 vieringen.

Deze pagina legt uit hoe je eindelijk Rotom vangt in Pokémon Go, welke Rotom Forms momenteel beschikbaar zijn en alle andere dingen die we weten over Rotom uit de andere Pokémon-games.

Pokémon Go Rotom inhoudsopgave

Hoe Rotom vangen in Pokémon Go

Rotom werd voor het eerst uitgebracht in Pokémon Go als deel van Go Fest 2020 en kan gelukkig gevangen worden vanuit je eigen huis. Best passend voor een Pokémon die lijkt op elektrische huishoudapparaten.

Eerst en vooral moet je zorgen dat je je Pokémon Go Fest 2020 ticket hebt en wacht tot het event begonnen is. Dat is vanaf 10u 's morgens op zaterdag 25 juli. Dan pas kan je Rotom zien in je game.

Vanaf dan kan je Rotom vangen via een Snapshot Photobomb. Zo verschijnen in het verleden al meer zeldzame Pokémon zoals Smeargle, dus misschien is deze methode niet meer helemaal nieuw voor je.

Zo nee, dan zijn hier de stappen om Rotom te vangen in Pokémon Go:

  1. Open de Snapshot mode met een Pokémon naar keuze
  2. Neem foto's van de Pokémon (Zet AR+ uit om dit gemakkelijker te maken!)
  3. Verlaat Snapshot mode, zodat je de foto's die je net gemaakt hebt kan bekijken
  4. Op dit punt kan Rotom verschijnen in één van je foto's
  5. Als Rotom in je foto te zien is, zal deze nu op de kaart te zien zijn om te vangen, net zoals een andere Pokémon
  6. Als Rotom niet verschijnt, herhaal dan het proces

Daar komt het op neer. Blijf de snapshot mode gebruiken tot je Rotom ziet. Als het werkt zoals de Snapshot Pokémon van de voorbije jaren, zal je tot vijf Rotoms kunnen vangen op de eerste dag van Pokémon Go Fest 2020.

Welke Rotom Forms zijn beschikbaar in Pokémon Go?

Rotom, ook wel gekend als de Plasma Pokémon, heeft een unieke eigenschap waardoor hij eruit kan zien als verschillende elektrische huishoudapparaten.

De form waarin Rotom zijn debuut maakt in Pokémon Go is Wash Rotom, een Electric en Water Pokémon, die uitgebracht werd op 25 juli 2020 als deel van Pokémon Go Fest.

Wash Rotom.

De officiële Pokédex beschrijving van Wash Rotom beschrijft deze Pokémon als volgt:

"Deze form van Rotom geniet ervan om poetsen te bakken met water. Wees er voorzichtig mee als je niet wil dat je kamer overstroomt. "

De verrassende verschijning van Rotom betekent dat we geen idee hebben of er andere Rotom Forms naar de game zullen komen in de nabije toekomst. Maar dankzij de andere Pokémon-games weten we wel welke andere forms er nog bestaan.

Bekijk op YouTube

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alle Rotom Forms: Heat, Wash, Frost, Fan en Mow Rotom uitgelegd

Rotom maakte zijn debuut in Gen 4 en kan verschillende elektrische huishoudapparaten innemen.

In het process neemt hij ook nieuwe forms aan en verandert van Pokémon type.

Hier zijn de verschillende Rotom Forms die we al kennen uit de vorige Pokémon-games. Voor de duidelijkheid: deze zitten nog niet in Pokémon Go op dit moment, maar geven je wel een idee wat we in de toekomst mogen verwachten:

Rotom FormType
Rotom
Electric / Ghost
Heat Rotom
Electric / Fire
Wash Rotom
Electric / Water
Frost Rotom
Electric / Ice
Fan Rotom
Electric / Flying
Mow Rotom
Electric / Grass

Als je er niet in slaagt om Wash Rotom te vangen op Go Fest 2020, hoef je je niet teveel zorgen te maken. De vorige photobom Pokémon keerden ook al vrij snel terug in andere events, dus je krijgt ongetwijfeld nog een kans!

Read this next