Skip to main content

Pokémon Go Rocket Straight to Victory uitgelegd: zo vang je Victini en Shadow Mewtwo

Zo vang je Victini op Go Fest 2020.

Rocket Straight to Victory is de Special Research quest die uitgebracht werd op zondag 26 juli 2020, de tweede dag van Go Fest 2020 in Pokémon Go. Als je deze succesvol ten einde brengt, krijg je de kans om de mythical Pokémon Victini te vangen.

De eerste release van Victini maakt deel uit van Go Fest 2020, en dat betekent dat je een ticket voor het event moet kopen om deze Special Research te krijgen, maar uiteindelijk zal Victini beschikbaar worden gemaakt aan elke Pokémon Go trainer via een nieuwe Special Research quest. Afwachten dus!

Dit gebeurde eerder ook al met zowel Celebi als Jirachi, die hun debuut maakten in respectievelijk de Go Fests van 2018 en 2019 voordat ze beschikbaar werden voor alle Pokémon Go spelers.

Pokémon Go Rocket Straight to Victory inhoudsopgave

Hoe werkt Rocket Straight to Victory in Pokémon Go, met start- en einddatum

Rocket Straight to Victory is de Special Research questline die uitgebracht werd op Day Two, de tweede dag van Pokémon Go Fest 2020. Deze viel op zondag 26 juli 2020. Door deze questline te voltooien kan je de mythical Pokémon Victini vangen.

Maar als je wil meedoen aan deze Special Research moet je wel eerst een ticket kopen voor Go Fest 2020.

Wanneer je je ticket gekocht hebt, moet je ervoor zorgen dat je Pokémon Go speelt op Zondag 26 juli tussen 10u en 20u. Zo krijg je automatisch Rocket Straight to Victory en kan je beginnen met de challenges.

Als je geen ticket hebt voor Go Fest 2020, of vergeet om de game te spelen op zondag 26 juli, dan zal je Rocket Straight to Victory niet kunnen starten.

Het goede nieuws is weld at er geen tijdslimiet staat op het voltooien van Rocket Straight to Victory als je er eenmaal aan begonnen bent. Je kan dus wel je tijd nemen met deze Special Research quest.

Bekijk op YouTube

Los van dat werkt Rocket Straight to Victory exact zoals de andere Special Rsearch quest lines die je toelaten om mythical Pokémon te vangen zoals Mew, Celebi en Jirachi.

De quest is opgedeeld in verschillende stappen, en elke stap bevat drie individuele challenges die je moet uitvoeren. Elke keer als je een challenge of een stap in de quest voltooid, krijg je een mooie beloning.

Rocket Straight to Victory stap voor stap uitgelegd

Hieronder vind je de zes stappen van Rocket Straight to Victory, samen met de beloningen die je krijgt na het uitvoeren van elke opdracht.

Let wel op dat dit gedeelte de volledige quest volledig spoilt, dus als je niet wil weten wat je moet doen en wat je krijgt op het einde, stop je best met lezen!

Rocket Straight to Victory stap 1 van 6

 • Neem een Snapshot - x2 Incense
 • Gebruik 3x Power Up op een Pokémon - x100 PokéBalls
 • Verstuur 3 Gifts naar Friends - 2020 Stardust

Beloningen: x20 Max Revives, 2020 XP en een kans om Machamp te vangen

Rocket Straight to Victory stap 2 van 6

Beloningen: 2020 Stardust, x20 Rare Candy en een kans om Golem te vangen

Rocket Straight to Victory stap 3 van 6

 • Versla Team Leader Cliff - kans om Shadow Articuno te vangen
 • Versla Team Leader Arlo - kans om Shadow Moltres te vangen
 • Versla Team Leader Sierra - kans om Shadow Zapdos te vangen

Beloningen: x20 Revive, x1 Super Rocket Radar en 5000 Stardust

Rocket Straight to Victory stap 4 van 6

 • Versla Team Go Rocket Boss Giovanni - kans om Shadow Mewtwo te vangen

Beloningen: x20 Ultra Balls, x2 Incense en een kans om Victini te vangen

Rocket Straight to Victory stap 5 van 6

 • Neem je beloning - 2020 Stardust
 • Neem je beloning - 2020 XP
 • Neem je beloning - 2020 Stardust

Beloningen: x20 Ultra Balls, x20 Victini Candy en x2 Incense

Rocket Straight to Victory stap 6 van 6

 • Neem een Snapshot van Victini - x20 Victini Candy
 • Vang 20 verschillende Pokémon - x10 Rare Candy
 • Stuur 3 Gifts naar Friends - x1 Super Incubator

Beloningen: Victini Shirt, x2 Premium Battles Passes en x2 Star Pieces

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat je moet weten over Victini

Victini/

Victini is een Fire en Psychic Pokémon die voor het eerst te zien was in Pokémon Black en White. Net zoals de meeste mythical Pokémon was hij enkel te vinden op een speciaal event. Voor Victini te krijgen moesten spelers de Liberty Pass hebben bijvoorbeeld.

Victini is de Victory Pokémon en volgens de Pokédex van Pokémon Black is het zo dat Trainers met een Victini altijd winnen, los van welke battle het ook is.

Deze verbinding tussen Victini en het concept van winnen wordt alleen maar sterker als je wat verder kijkt. Victini lijkt op Victory natuurlijk, maar Victini lijkt ook sterk op de naam Victoria, de naam van de Romeinse godin van de overwinning.

Victini heeft daarnaast nog meer connecties met de Romeinen. Zijn oren lijken op een V, wat naast de eerste letter van zijn naam ook het romeinse teken voor vijf is. Aangezien Victini deel was van Gen 5 is het waarschijnlijk dat deze designkeuze daar een knipoog naar is.

Victini neemt ook een unieke plek in in zowel de Unova als de National Pokédex.

In de Unova Pokédex is Victini Pokémon nummer 000. Daarmee is Pokémon de enige Pokémon die ooit boven de starter Pokémon stond in een regionale Pokédex, maar is het ook de enige Pokémon die ooit dit nummer gekregen heeft.

Read this next