Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Raikou vangen: counters, zwakke punten en aanvallen uitgelegd

Alles wat je over Raikou moet weten.

Raikou keert tijdelijk terug in de raids in Pokémon Go.

De legendarische Pokémon is onderdeel van het het legendarische honden-trio, net zoals Suicune en Entei.

Je hebt het in het verleden misschien al meerdere keren gedacht, maar je wil inderdaad een Raikou met hoge CP of IV. Die heb je misschien al via Field Research gekregen, maar het is toch handig om de counters en zwakke punten van Raikou te weten.

Op deze pagina:

Raikou counters en zwakke punten in Pokémon Go

Als je van plan bent om tegen Raikou te vechten, is het handig om zijn counters en zwakke punten te kennen:

 • Raikou type: Electric
 • Raikou is zwak tegen: Ground
 • Raikou counters: Groudon, Rhyperior, Golem, Donphan
 • Wat je nog over Raikou moet weten: Ground Pokémon zijn een goede manier om van Raikou te winnen. Geodude en Rhydon zijn makkelijk te vinden en zijn krachtige Pokémon counters als ze geëvolueerd zijn.

Raikou CP in Pokémon Go

Raikou moet de volgende CP hebben:

 • Raikou baas CP - 45.435
 • Max Raikou CP met 100% IVs op level 40 - 3452

Raikou's aanvallen in Pokémon Go

Raikou heeft de mogelijkheid om de volgende aanvallen in Pokémon Go te leren:

Mogelijke Fast aanvallen:

 • Thunder Shock (Electric)
 • Volt Switch (Electric)

Mogelijke Charged aanvallen:

 • Shadow Ball (Ghost)
 • Thunder (Electric)
 • Thunderbolt (Electric)
 • Wild Charge (Electric)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Alles wat we over Raikou weten

De tweede generatie Pokémon-games introduceert de zogenaamde 'roaming legendaries.' Raikou is er daar één van. Hij loopt in Gold, Silver, Crystal, HeartGold en Soulsilver door Johto rond en is zeer moeilijk te vatten. Daarnaast vlucht hij erg snel wanneer hij een gevecht met een trainer aangaat. De gluiperd loopt ook in FireRed en LeafGreen in Kanto rond, maar enkel als je aan het begin van je reis Squirtle koos.

Raikou, the Thunder Pokémon, is uit de bliksem die de Brass Tower verwoestte ontstaan. Hij is de reïncarnatie van één van de drie naamloze Pokémon die tijdens die ramp stierven. De sabeltandtijger kan vliegen door stormwolken op te roepen. Het is als mens erg moeilijk om zijn vertrouwen te winnen. Enkel Frontier Brain Anabel wist vriendschap te sluiten met Raikou. Wanneer andere Pokémon (en dan vooral van het elektrische type) in gevaar zijn, springt deze legendarische lieverd wel te hulp. Wanneer die jongen huilt, hoort men donderslagen.

Raikou stamt af van een Japanse donderdemoon, raijū. Dat wezen, waar Raikou's naam van is afgeleid, kan onder meer in een tijger, aap of blauwe wolf omgeven door bliksem transformeren. De vorm van de Pokémon is afgeleid van de Smilodon fatalis, een uitgestorven katachtige met sabeltanden. Gamefreak vond zijn kleuren in de Bengaalse en Siberische tijgers. Zijn manen kregen de vorm van een cumulonimbus wolk. Die vind je vooral tijdens donderstormen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next