Skip to main content

Pokémon Go Pumpkaboo: Gourgeist vangen, Pumpkaboo size en Pumpkaboo Collection Challenge uitgelegd

Zo vang je deze speciale Halloween Pokémon.

Pumpkaboo en Gourgeist, zijn evolutie, zijn twee van de Gen 6 Pokémon die samen met Phantump en Trevenant in de loop van oktober 2021 in Pokémon Go hun opwachting maken.

In tegenstelling tot andere Pokémon zijn er verschillende Pumpkaboo groottes om te zoeken en vangen. Let dus goed op welke soort Pumpkaboo je precies gaat vangen.

Om deze unieke feature te vieren wordt ook de Pumpkaboo Collection Challenge ingeroepen als deel van het 2021 Halloween event.

Hieronder ontdek je hoe je Pumpkaboo vang en evolueert in in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Pumpkaboo vangen in het recentste Pokémon Go event

Pumpkaboo en Gourgeist komen uit Gen 6 en verschenen in oktober 2021 voor het eerst in 2021.

Pumpkaboo werd uitgebracht als deel van het Halloween event en kan op verschillende manieren gevangen worden:

  • In het wild
  • Eén ster raids

je kan een Pumpkaboo vangen in raids tijdens het 2021 Halloween Event, maar toch raden we aan om je raid passes te sparen voor meer speciale Pokémon en vooral in het wild te zoeken. Behalve natuurlijk als je een Pumkaboo van 'average size' nodig hebt voor de Pumpkaboo Collection Challenge.

Pumpkaboos zouden vrij regelmatig moeten verschijnen tijdens het 2021 Halloween event, al zijn sommige groottes zeldzamer dan andere. Maar de Pokémon aan je Pokédex toevoegen zou in elk geval geen probleem moeten zijn.

Op het moment van schrijven is het nog onduidelijk wat de spawn rate zal zijn van Pumpkaboo na het 2021 Halloween event, maar zoals de meeste recente Pokémon mogen we er van uit gaan dat ze vrij zeldzaam zullen zijn. Het kan ook zijn dat deze enkel nog tijdens de volgende Halloween events zullen verschijnen zoals Yamask.

Pumpkaboo evolutie Gourgeist in Pokémon Go uitgelegd

Als je Pumpkaboo in een Gourgeist wil evolueren, dan heb je 200 Pumpkaboo candy nodig. Met een trade evolutie kan je ook een Pumpkaboo krijgen van een andere speler en dan krijg je een gratis evolutie naar Gourgeist.

Als je geen gebruik kunt maken van een trade evolutie, moet je dus 200 Pumpkaboo Candy verzamelen. Gelukkig is er tijdens het Halloween event een bonus zodat je dubbel zoveel Candy krijgt bij het vangen en transferren van Pokémon waardoor dit een stuk sneller zal gaan. Pinap Berries zijn ook een geweldige manier om meer Candy te krijgen bij het vangen van Pumpkaboo.

Nog een manier om Pumpkaboo candy te verdienen is door deze in te stellen als je buddy en 5 km te wandelen. Als je echt wanhopig bent om een Gourgiest te krijgen kan je natuurlijk ook altijd een Rare Candy gebruiken.

Een laatste optie is om een opdracht uit te voeren in de elfde stap van de Misunderstood Mischief special research quest. Daar krijg je 10 Pumpkaboo Candy voor als beloning.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pumpkaboo groottes in Pokémon Go uitgelegd

Wat Pumpkaboo zo special maakt in vergelijking met andere Pokémon in Pokémon Go is dat deze in vier groottes komt: small, average, large en super. Ofwel klein, gemiddeld, groot en super dus.

Wanneer je een Pumpkaboo evolueert dan zal deze een Gourgeist worden met dezelfde grootte. Een Pumpkaboo met een 'average size' zal dus evolueren in een Gourgeist met eveneens een 'average size'.

Om te ontdekken welke grootte een Pumpkaboo heeft moet je deze proberen vangen. Vervolgens zie je, net zoals bij shiny Pokémon, welke grootte de Pumpkaboo heeft. Een kleine Pumpkaboo zal duidelijk vrij klein zijn en de super Pumpkaboo is echt groot.

Je kan ook altijd je Pokédex openen en zien welke Pumpkaboo groottes je al gevangen hebt.

Let goed op de grootte van de Pumpkaboo die je probeert te vangen.

Als je een trade wil doen, dan is het belangrijk te weten dat als je een Pumpkaboo krijgt van een grootte die je nog niet hebt in je Pokédex, die trade zal tellen als een dagelijkse special trade.

Pumpkaboo Collection Challenge Pokémon lijst in Pokémon Go

De Pumpkaboo Collection Challenge werkt anders dan de andere Collection Challenges die al geweest zijn in Pokémon Go want in plaats van vele verschillende Pokémon te vangen, moet je je nu focussen op één soort Pokémon.

Dat is omdat voor deze Collection Challenge je tenminste één Pumpkaboo moet vangen van elke grootte. Tik dus zeker op elke pompoen die je ziet (in de game althans).

Als je deze challenge wil voltooien dan moet je dat doen voor zondag 31 oktober om 20u 's avonds. Daarna is de Collection Challenge voorbij.

Hier zijn alle Pumpkaboo groottes die je moet vangen om de Pumpkaboo Collection Challenge te voltooien:

  • Small Size (klein) - Komt vaak voor in het wild
  • Average Size (gemiddeld) - Komt vaak voor in het wild en in één ster raids
  • Large Size (groot) - Komt in het wild voor maar zeldzaam
  • Super Size (super) - Komt in het wild voor maar zeldzaam

Als je deze challenge succesvol afsluit dan krijg je vijf Rare Candies.

Hoe werkt de Pumpkaboo Collection Challenge in Pokémon Go?

De Pumpkaboo Collection Challenge loopt tijdens de tweede helft van het 2021 Halloween event - Ghoulish Pals - in Pokémon Go. Specifiek is dat van vrijdag 22 oktober tot zondag 31 oktober 20u).

Net zoals bij de vorige Collection Challenges moet je alle verschillende Pumkaboo ofwel in het wild vangen of krijgen door één ster raids te winnen. Daarna krijg je beloningen voor het voltooien van de Collection Challenge en krijg je uiteraard ook een Elite Collector medal.

Collection Challenges kan je vinden in het 'Today View' scherm. Je komt daar terecht door op de field research knop te tikken, je weet wel de kleine verrekijker, rechtsonder aan het scherm. Je moet mogelijk naar links scrollen als je laatst naar de field research of special research gekeken hebt.

Als je een Pokémon gevangen hebt voor de Collection Challenge, dan zal deze van de lijst geschrapt worden, zodat je gemakkelijk kan volgen welke Pumpkaboo je nog mist.

De Pokémon worden afgevinkt als je ze vangt.

Je moet de Pumpkaboo Collection Challenge voltooien voor 20u op Halloween als je alle beloningen wil krijgen.

Veel succes met het vangen van alle Pumpkaboo!

Read this next