Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Promo Codes-lijst: Zo verzilver je codes van weggeefacties en promoties

Zo werken Promo Codes en waar je ze vandaan haalt.

Met Pokémon Go Promo Codes kunnen spelers verschillende bonus items ontvangen. Die Promo Codes worden tijdens speciale promoties weggeven.

De mogelijkheid om codes in te wisselen kan zowel voor Android als iOS, maar de methode verschilt tussen beide platformen.

Ondanks de lancering van de promo codes in 2017, zijn er tot nu toe maar weinig promoties geweest. In 2020 is ontwikkelaar Niantic zelf begonnen met het weggeven van promo codes. Dat heeft waarschijnlijk met de Covid-19-pandemie te maken. Zo helpt de ontwikkelaar geïsoleerde spelers om toch nog items te krijgen.

Update voor Pokémon Go Fest 2020: op zoek naar de promo codes en oplossingen van de raadsels die Niantic op Twitter zette? Bekijk dan onze speciale pagina met de Pokémon Go Fest 2020 puzzel hints en antwoorden

Op deze pagina:

Hoe verzilver je Promo Codes op iOS en Android in Pokémon Go?

Het inwisselen van promo codes verschilt per platform.

Promos is momenteel alleen op Android beschikbaar.

Het proces om promo codes op Android in te wisselen, is vrij eenvoudig. Tik op het Pokéball-menu op het hoofdscherm en tik dan op Shop. Scroll vervolgens naar beneden tot je een invoerveld ziet. Daar kun je de code invoeren.

Als alternatief kunnen Android-spelers ook dezelfde methode als iOS-gebruikers gebruiken.

Eigenaren van iPhones kunnen geen codes via de app invoeren. Apple laat dat simpelweg niet toe.

Om promo codes op iOS in te wisselen, moet je naar de officiële Niantic rewards website gaan.

Daar log je in met hetzelfde account waarmee je Pokémon Go speelt en voer je vervolgens de promo code in het veld in.

Je moet er rekening mee houden dat accounts van Pokémon Trainer Club niet op de website werken. In plaats daarvan moet je je account aan een ander accounttype - zoals Facebook of Google - koppelen.

Nadat je de code hebt ingewisseld, ontvang je de volgende keer dat je de game speelt een melding.

Voor spelers van Niantics games is dat proces niet nieuw. Ingress op iOS maakt voor promo codes gebruik van hetzelfde systeem.

Als je om wat voor reden dan ook geen toegang hebt tot de interface, als iOS-gebruiker kun je ook op een Android-apparaat inloggen en op die manier de code inwisselen. Het is omslachtig, maar het is een optie.

Go Fest 2020 Pokémon Go promo codes lijst

Van tijd tot tijd geeft Niantic nieuwe Pokémon Go Promo Codes vrij. Die kan de community inwisselen voor verschillende bonus items. Het gaat dan om een code per account. Bovendien zijn ze voor een beperkte tijd geldig.

Als je tijdens het Go Fest 2020 weekend aan het spelen bent, met of zonder ticket(!), dan zijn er vier promo codes die je kan gebruiken voor het event eindigt:

  • MQE4PFNYVRM6M (uitgebracht op zondag)
  • 9FC4SN7K5DAJ6 (uitgebracht op zondag)
  • UWJ4PFY623R5X (uitgebracht op zaterdag)
  • 5PTHMZ3AZM5QC (uitgebracht voor het event startte)

Zoals altijd kunnen promo codes maar één keer per account gebruikt worden en blijven ze niet actief. Wees er dus snel bij.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat is de geschiedenis van Promo Codes in Pokémon Go?

In 2017 erkende Niantic het bestaan van promo codes door een tekst op de officiële support website:

"Pokémon GO biedt af en toe promotiecodes aan via onze partners en speciale evenementen. Promo codes kunnen worden gebruikt om voor items zoals Poké Balls, Lure Modules, Lucky Eggs en meer in te wisselen."

Wat betekent dat in de praktijk? We hebben ondertussen de bron van verschillende codes gezien, waaronder:

Zoals je ziet zijn er niet zoveel codes weggeven. Wat voor promoties zijn er in de toekomst mogelijk?

Ten eerste is het mogelijk dat Niantic met verschillende partners blijft samenwerken. Net zoals de ontwikkelaar met Sprint heeft gedaan. Daarbij moet je denken aan Starbucks in de Verenigde Staten en 7-Eleven in Zuid-Korea.

Die samenwerkingen draaien vooral om PokéStops en Gyms, maar het is gemakkelijk om situaties te bedenken waarin gratis promo codes worden uitgedeeld.

Ook de aanpak van Niantics andere game Ingress geeft ons enkele aanwijzingen. De ontwikkelaar geeft namelijk via sociale media en evenementen regelmatig promo codes weg.

Een code varieert van eenmalig gebruik tot meermaals gebruik voor meerdere accounts. Dat heeft er al voor gezorgd dat spelers van Ingress de codes via Reddit en pastebin met elkaar delen. Al hebben sommige codes na verloop van tijd wel een beperkte bruikbaarheid.

Ook worden promo codes in de vorm van versleutelde puzzels tijdens officiële fanbijeenkomsten weggegeven. Of dat ook voor Pokémon Go geldt, zal de toekomst uitwijzen.

Het lijkt er in ieder geval op dat je de promo codes zowel voor gratis items als betaalde items kunt inwisselen. Lucky Eggs en Lure Modules zijn altijd handig om te hebben.

Er is binnen de community ook nog altijd hoop dat promo codes gebruikt kunnen worden voor substantiële zaken, zoals zeldzame Pokémon. Al is daar momenteel geen sprake van.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties