Skip to main content

Pokémon Go Power up PokéStops: Hoe je een power up op PokéStops of Gyms uitvoert

Alles wat we weten over de PokéStops en Gyms power up.

De PokéStop en Gym Power Up is een nieuwe Pokémon Go feature die momenteel in verschillende regio's getest wordt.

Door een AR scan uit te voeren krijg je locatiepunten en, door dat te doen, assisteer je bij het levelen van een bepaalde PokéStop of Gym. Als deze locatie sterker wordt krijg je een aantal bonussen.

Hieronder leer je hoe je een power up op een PokéStop of Gym uitvoert en waar deze feature nu beschikbaar is.

Op deze pagina:

Waar is de PokéStop of Gym Power Up in Pokémon Go live?

Geïntroduceerd op 13 oktober 2021, de mogelijkheid om Pokéstops en Gyms van een Power Up te voorzien is op het moment van schrijven alleen beschikbaar avoor spelers in Nieuw-Zeeland.

Aangezien deze feature zich nog in een testfase bevindt weten we niet wanneer de feature wereldwijd beschikbaar komt, als het al door de testfase komt. Zelfs al wordt de feature aan de game toegevoegd, kunnen alleen specifieke PokéStops en Gyms een Power Up krijgen.

Hoe doe je een power up op een PokéStop of Gym in Pokémon Go

Om een power up uit te voeren op een PokéStop of Gym in Pokémon Go, moet je eerst in de buurt zijn van een PokéStop of Gym met deze feature. Deze herken je aan de Power Up knop rechts onderin het scherm en aan de ring van de Photo Disc.

PokéStops en Gyms level je door locatiepunten bij te dragen. Aan de ring rondom de Photo Disc kun je zien hoeveel er al zijn toegevoegd.

Je ziet de huidige bijgedragen location points door naar de Photo Disc van een PokéStop of Gym te kijken.

Dankzij een datamine door lewymd op de The Silph Road subreddit, weten we ook hoeveel location points er momenteel nodig zijn om een PokéStop of Gym een Power Up te geven:

  • Level 1 - 50 location points
  • Level 2 - 100 location points
  • Level 3 - 250 location points

Deze informatie kan nog veranderen wanneer de proefperiode voltooid is.

Om location points te verzamelen, moet je eerst op de power up knop drukken en, afhankelijk van de stop op 'Scan PokéStop' of 'Scan Gym.' drukken. Als dit de eerste keer is dat je een scan uitvoert, moet je eerst de veiligheidsinformatie lezen.

Dan moet je de betreffende PokéStop of Gym inscannen.

Om dit te doen druk je op de record knop en gedurende 20 tot 30 seconden het gebied scannen, met de Stop goed in beeld. Idealiter loop je rond het object terwijl je de boven- en onderkant goed in beeld houdt, maar daar moet het wel veilig genoeg voor zijn.

Zodra de scan is voltooid druk je op 'Upload Now' om bij te dragen aan het Power Up-proces, maar je kunt ook op 'Upload Later' drukken. Onthoudt dat je alleen de punten krijgt als de upload voltooid is, dus als je op 'Upload Later' drukt vertraagt dit proces.

Nu dat de scan is geüpload worden je location points aan de PokéStop of Gym toegevoegd en kun je zien hoeveel punten er nog nodig zijn tot er een level up plaatsvindt.

Let op - niet elke PokéStop of Gym heeft de mogelijkheid tot een Power Up, dus wees niet verbaast als je favoriete plekje deze feature niet heeft.

Met dank aan BoltexGaming van Reddit voor deze video van een Gym die een Level up krijgt.

Video van een gym die level 1 bereikt. Het lijkt 2 dagen te duren. De blauwe ring wordt groter als je het vanuit de lucht bekijkt. Van r/The Silph Road

Voordelen van een power up of PokéStops or Gyms in Pokémon Go

Elke PokéStop of Gym die een Power Up kan krijgen in Pokémon Go kan drie levels bereiken - een, twee of drie. Wanneer de PokéStops of Gyms een level stijgen verandert hun uiterlijk op de map. Zo kun je ze makkelijker vinden en krijg je meer beloningen als je aan de Photo Disc draait.

Het uiterlijk van een PokéStop of Gym verandert na een level up.

De PokéStop of Gym houdt zijn power up voor een bepaalde periode en, zodra de tijd op is, daalt het met een level.

Met dank aan lewymd die de datamie op de The Silph Road subreddit, waardoor we nu de tijdspanne en bonussen per level weten. Het is belangrijk om te onthouden dat deze details kunnen veranderen tot de testfase van deze feature voorbij is.

Hieronder zie je hoe lang elk level blijft:

  • Level 1 - 48 uur
  • Level 2 - 12 uur
  • Level 3 - 12 uur

Op Level 1 ontvang je bonus items wanneer je aan de Photo Disc van een PokéStop of Gym draait. Op level 2 blijf je deze items krijgen maar ontvangt je buddy ook een extra hartje.

Tenslotte op level 3 hou je de items en het extra hartje maar: als het een PokéStop betreft spawnen er extra Pokémon, en als het een Gym is krijg je extra Premier Balls voor een succesvolle raid.

Veel plezier met het levelen van PokéStops of Gyms!

Read this next