Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon GO Plus - Alles wat we weten

Word een echte Pokémon meester met je Pokémon GO Plus!

We twijfelen er geen moment aan dat je op het internet al afbeeldingen hebt gezien van de Pokémon Go Plus. De hype rond Pokémon GO is op dit moment namelijk zo enorm, dat er een enorme nieuwshierigheid is naar dit speciale accessoire. Mocht het je toch niks zeggen: Pokémon GO Plus is een blauwe armband met daarop een soort pin die lijkt op een kruising tussen een Pokéball en de bekende locatiepijl van Google. Maar de Plus is meer dan een gewone armband. Het maakt je niet alleen knapper en charismatischer, maar heeft het ook daadwerkelijk een functie die je kan helpen bij het spelen van Pokémon GO. Het helpt je namelijk op enkele belangrijke manieren bij je jacht op Pokémon! Hoe? Dat leggen we je uit!

Hoe werkt de Pokémon GO Plus?

De Pokémon GO Plus verbind je via Bluetooth met je smartphone. Vanaf dat moment neemt de Plus enkele belangrijke zaken van je mobieltje over. Zo trilt de Pokémon GO Plus als je in de buurt van een PokéStop bent. Je weet dus meteen dat je je op een locatie bevindt waar je voorwerpen zoals Pokéballs en Eggs kunt krijgen. Op die manier moet je niet steeds met je smartphone in de hand rondlopen. Let wel op: om de items van een Pokéstop te claimen moet je nog steeds je smartphone bovenhalen en gebruiken.

Daarnaast licht er een lichtje op de Pokémon GO Plus op als er een Pokémon in je buurt is. Je kunt dan met een simpele druk op de knop van de Plus een Pokéball gooien. Het accessoire laat je met een kleine trilling weten of je de Pokémon succesvol hebt gevangen of niet. Let wel: je kunt dat alleen doen als de Pokémon al in je Pokédex zit. Kom je een nieuwe Pokémon tegen, dan moet je die dus nog steeds via het scherm van je mobieltje vangen.

Er zijn twee manieren om de Plus te dragen. Ofwel maak je gebruik van de armband die wordt geleverd met het product, ofwel gebruik je het als een pin op je kledij. Zo kan je steeds de meest stijlvolle optie kiezen. Voor de duidelijkheid: de Plus heeft geen enkele gebruiksfunctie, behalve dat het werkt met de Pokémon GO app.

De Pokémon GO Plus zorgt er dus voor dat je minder met je smartphone open moet rondlopen op jacht naar Pokémon. Het accessoire voegt op zich niks nieuws toe aan Pokémon GO, maar maakt de ervaring wel een stuk relaxer. Zo ben je zeker dat je geen enkele PokéStop of Pokémon mist én heb je aanzienlijk minder kans om tegen een muur aan te lopen. De absolute grote troef is echter dat de batterij van je mobieltje een stuk langer mee gaat. Al kun je uiteraard ook nog steeds onze Pokémon GO batterij tips gebruiken!

Het is nog niet duidelijk of de Plus ook een ingebouwde pedometer heeft. Op die manier zou je namelijk nog efficiënter Eggs kunnen hatchen, gewoon door de speld te dragen tijdens het dagelijkse leven en de Pokémon GO app niet eens te activeren. Laat ons alvast hopen van wel!

Door zijn kleine afmetingen en lage gewicht lijkt de Pokémon GO Plus de perfecte aanvulling op het arsenaal van de gedreven Pokémon-trainer. Het accessoire meet 46 x 33 x 17,5 millimeter en weegt 13 gram, inclusief batterij. Een pak compacter dan een riem met zes Pokéballs dus!

Stijlvol én functioneel!

Support voor Android en iPhone

Pokémon GO Plus is compatibel met de volgende iPhones:

  • 5
  • 5C
  • 5S
  • SE
  • 6
  • 6S
  • 6 Plus
  • 6S Plus

De Plus ondersteunt iOS 8 en 9. Er komt eerst wel nog een update voor de Pokémon GO app om dit te activeren.

Voor spelers met een Android-apparaat is er minder duidelijkheid. Nintendo laat namelijk weten dat de compatibiliteit van de Plus met Android operating systems nog in ontwikkeling is. Het is dus nog niet zeker welke apparaten de Plus kunnen gebruiken.


Meer over Pokémon GO

Pokémon GO app - Tips en tricks voor beginners en experts

Pokémon GO map, trackers en locaties - waar vind je welke Pokémon?

Pokemon GO - Nieuwe baby Pokémon: Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Elekid, Magby en Smoochum


Pokémon GO Plus releasedatum en prijs

De Pokémon GO Plus kost 39,99 euro. Oorspronkelijk ging het eind juli uitkomen. Het gadget werd echter uitgesteld. Volgens Nintendo zodat Pokémon GO enkele updates kan krijgen en de Plus er efficiënter op werkt.

De nieuwe Pokémon GO Plus release is nu 16 september. Wie de Plus bestelde vòòr het uitstel bekend raakte maar toch zijn pre-order behoudt, krijgt het ten laatste op 30 september en ontvangt daarbij eveneens een korting van vijf euro om in de toekomst in de Nintendo shop te gebruiken.

Belangrijk is dat aankopen via Nintendo zelf beperkt zijn tot één-per-klant, zodat er geen schaarste optreedt. Het is nog niet duidelijk of deze regel ook gaat gelden voor retailers zoals Amazon.

Read this next