Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Pikachu: hoe Pikachu als starter Pokémon krijgen en in het wild vangen

Zo krijg je Ash's favoriete Pokémon in de plaats van Charmander, Bulbasaur en Squirtle.

Wanneer je je reis start in Pokémon Go, na het maken van een Trainer en je username instellen, zal Professor Willow je de keuze geven uit drie Pokémon waar je eentje van mag kiezen.

Draai letterlijk je rug naar deze jongens om Pikachu te vinden.

De drie starters zijn Bublasaur, Charmander of Squirtle. Iedereen herkent deze ongetwijfeld nog als dezelfde Pokémon waar Professor Oak ons uit laat kiezen in Pokémon Red en Blue.

Maar als leuke knipoog naar de fans van Pokémon Yellow en de animatiereeks, is het ook mogelijk om Pikachu als starter Pokémon te hebben in Pokémon Go.

Het is niet de enige manier om Pikachu te vangen in Pokémon Go. Pikachu kan je ook in het wild vinden op verschillende locaties, en kan ook uit bepaalde Eggs komen. Toch is het een leuke manier om Pikachu al van het begin af aan in je collectie te hebben. Daarnaast heb je ook nog een leuke easter egg als je Pikachu als je buddy instelt.

Hoe Pikachu als starter krijgen in Pokémon Go

Wanneer je de game opstart, krijg je de keuze uit de drie traditionele starter Pokémon. Je hoeft ze echter niet te kiezen. Je kan ze negeren en wegstappen zodat ze verder en verder van je gaan op de kaart. (Je moet dus de game buiten spelen, doe je schoenen maar aan!)

Na een tijdje zullen ze terug verschijnen in de hoop dat ze nu wel je aandacht trekken. Loop opnieuw verder van ze weg, tot ze opnieuw verschijnen.

Doe dit een paar keer, drie of vier keer moet voldoende zijn, en de volgende keer dat het trio verschijnt, zal Pikachu ze vervoegen.

Als je het in actie wil zien, is hier een uitleg video van GameExplain:

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe Pikachu en andere starters in het wild vangen

Welke Pokémon je ook start om mee te beginnen, je zal de andere starters vanzelf weer tegenkomen in de game. Elke starter Pokémon is een zeldzame Pokémon, maar aangezien hun evoluties elk bij de best Pokemon in Pokemon Go horen, is het wel de moeite. Pikachu vooral is een goede vangst, aangezien je daar ook nog eens een Pokémon Go medal voor krijgt.

De truuk om ze te vinden is niet anders dan bij andere Pokémon. Zorg dat je de regelt volgt van hoe je Pokémon moet vinden om je kansen te verhogen. Ze kunnen ook gevonden worden in Eggs, dus blijf wandelen terwijl die Incubators hun werk doen. Als je geluk hebt en in het goede gebied woont, ben je misschien zelfs in de buurt van een Pokémon nest.

Als je uiteindelijk genoeg Pokémon gevangen hebt van je gekozen type, kan je deze evolueren in hun respectievelijke evoluties. Hopelijk kan je dan eindelijk die Charizard aan je collectie toevoegen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties