Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go photobomb:hoe Smeargle en andere Pokémon vinden in Snapshot mode

Zo vang je Smeargle in Pokémon Go

Pokémon Go's Smeargle is één van de games meer mysterieuze Pokémon, maar er is een manier om toch zeker een te vangen.

Smeargle was lang afwezig in de game, ook al waren zijn mede-Pokémon uit gen 2 al twee jaar beschikbaar. Het is pas toen de Snapshot feature in Pokémon Go geïntroduceerd werd, dat Smeargle ook verscheen.

Het gevolg is dat de stappen die je moet nemen om Smeargle te vangen in Pokémon Go bij de meest unieke zijn in de hele game. En je hebt ook een goede portie geluk nodig voordat hij verschijnt in een photobomb.

De photobomb is in het verleden al een manier geweest om andere Pokémon te vangen, zoals met de Ash Pikachu en Detective Pikachu photobomb die tijdens speciale evenementen voorkomen.

Op deze pagina:

Hoe Smeargle vangen met Pokémon Go photobombs samengevat

Smeargle vangen, of eender welke andere Pokémon die tijdelijk via photobombing te vinden is, gaat via de Snapshot feature, waarin de Pokémon soms ineens bij je op de foto staat. Dit is wat je daarvoor moet doen:

 • Open de Snapshot mode met een Pokémon naar keuze
 • Neem foto's van de Pokémon - zet AR+ uit om dit gemakkelijker te maken
 • Verlaat Snapshot mode zodat je de foto's die je gemaakt hebt kunt bekijken
 • Op dit punt kan het zijn dat Smeargle ineens te zien is op één van je foto's
 • Als Smeargle op een foto te zien is, is deze in het wild te vangen zoals elke andere Pokémon
 • Als Smeargle niet verschenen is, moet je blijven foto's maken tot hij verschijnt

Daar komt het eigenlijk op neer: blijf de Snapshot feature gebruiken tot Smeargle verschijnt. Er komt een tikje meer bij kijken dan dat, maar dat leggen we zo meteen uit.

Hoe de Pokémon Go Snapshot feature gebruiken en Smeargle krijgen

Eerst en vooral moet je foto's nemen met Pokémon Go's Snapshot feature. Hiermee gebruik je de camera van je smartphones om foto's te nemen van gevangen Pokémon in de echte wereld.

Er zijn twee manieren om deze mode te openen. Je kan via je inventory gaan, daar zit een Camera in. Als je deze selecteert gevolgd door een Pokémon naar keuze ga je in Snapshot mode. Je kan ook naar je Pokémon Box gaan en daar op het Camera-icoontje klikken in de rechterbovenhoek.

Er zijn twee manieren om de Pokémon Go Snapshot feature te starten.

Je camera zal dan activeren en je krijgt een beeld te zien van de echte wereld met een Pokémon in. Positioneer de Pokémon hoe je ook wilt in de wereld en trek maar foto's!

Als je AR+ gebruikt, zet je dat het beste af, want het zal de kansen vergroten dat Smeargle verschijnt.

Wanneer je genoeg foto's genomen hebt, verlaat je de Snapshot mode door op het deur icoontje te tikken linksboven.

Om je foto's te bekijken en te zien of Smeargle ertussen zit, tik je op de Exit-knop in de hoek van het scherm.

Nu krijg je de foto's te zien die je zojuist genomen hebt. Het is op dit punt dat Smeargle kan verschijnen.

Als Smeargle verschijnt, dan is het in één van de onderste hoekjes, net zoals bij een photobomb. De game zal ook pauzeren om je aandacht op hem te vestigen. Als je nu terug naar de map gaat, zal Smeargle te zien zijn in het wild. Je kan hem nu vangen zoals elke andere Pokémon.

Als Smeargle niet verschijnt, moet je terug in Snapshot mode gaan en opnieuw proberen tot hij verschijnt.

Voor zover we weten maakt het niet uit welke Pokémon je gebruikt en hoeveel foto's je trekt. Neem dus zo veel of zo weinig foto's als je wil voordat je Snapshot mode verlaat.

Hoeveel foto's moet je nemen om Smeargle te krijgen in Pokémon Go?

Voor zover we al gemerkt hebben, varieert hoe vaak Smeargle op je foto's verschijnt in Pokémon Go heel sterk.

Bij de drie personen in ons team die het probeerden, had één iemand 30 foto's nodig (verdeeld over 10 Snapshot sessies van drie foto's elk) voordat Smeargle erop stond. Een ander teamlid had Smeargle al van de eerste keer en het ander team heeft honderden foto's getrokken en kwam geen enkele keer Smeargle tegen.

Er valt dus geen lijn in te trekken. De enige oplossing is om te blijven proberen en niet te vergeten dat je het op een andere dag altijd opnieuw kunt proberen als het echt niet wil lukken.

Aangezien je ook meer dan één Smeargle kunt vangen in de game, is er geen haast bij. Overweeg om gewoon dagelijks een paar foto's te trekken in Snapshot mode tot Smeargle verschijnt. Uiteindelijk lukt het wel.

Wat je nog meer moet weten over Smeargle in Pokémon Go

Er zijn nog een aantal dingen die je moet weten over Smeargle vangen in Pokémon Go:

 • Je kan maximum één Smeargle per dag vangen, om middernacht start een nieuwe dag.
 • Smeargle krijgt de moveset van de Pokémon in de foto. Dus als je wil dat je Smeargle specifieke moves leert, kies dan een Pokémon met die moves.
 • Maar er zijn uitzonderingen. Sommige moves zoals Transform van Ditto kan je niet leren en een tweede Charged move wordt ook niet overgezet.
 • Wanneer Smeargle in je foto verschijnt, verschijnt deze meteen ook in het wild. Als je op het openbaar vervoer zit, kan dit een probleem zijn. We hebben de onze eens op een trein gezien, maar we moesten hem heel snel aantikken voordat hij uit het zicht verdween.
 • Smeargle blijft een uur lang staan op zijn plek in het wild, dus geen zorgen als je niet onmiddellijk tijd hebt.
 • Ja, Smeargle kan verschijnen in een foto van een Smeargle.
 • Als je Smeargle een bug bevat waardoor hij twee moves genaamd Charged Beam heeft, dan zal dit zichzelf oplossen als je de app heropstart.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe werkte de photobomb met Ash Pikachu voor Pokémon Go April Fool's?

Voor April Fool's 2019 deed Niantic iets nieuws en maakte ze dankbaar gebruik van de Snapshot feature om verschillende photobombende Pokémon te introduceren.

Normaal kan enkel Smeargle photobomben, maar op 1 april 2019 kon di took door twee andere mogelijke personages, namelijk Ash Pikachu en Ash zelf.

Ash Pikachu verscheen maximum vijf keer per dag.

Dit is hoe het werkte:

 • Het werkte op dezelfde manier als Smeargle krijgen. Veel foto's nemen, en als je de foto's herbekijkt, is er een kans dat ze in de foto te zien zijn. Door AR+ uit te schakelen ging dit een stuk gemakkelijker.
 • Smeargle is vrij zeldzaam maar Ash Pikachu kwam best vaak voor, tot wel vijf keer per dag.
 • Net zoals bij Smeargle, verscheen Ash Pikachu in het wild wanneer hij in je foto verscheen en kon je hem vangen. Er verscheen maar één per keer, dus je moest hem wel vangen voordat je terug foto's ging maken. Je kan niet foto's maken in de hoop dat je vijf Ash Pikachu in één keer kon vangen.
Vergeet niet dat Ash Pikachu in het wild verschijnt na een photobomb, maar wel maar één tegelijk!
 • Ja, Ash Pikachu kan Shiny zijn. Shiny Ash Pikachu is één van de meest zeldzame Pokémon.
 • Naast Ash Pikachu kan ook Ash zelf tevoorschijn komen. Maar door een raar foutje is het mogelijk dat dit enkel gebeurd bij Android-gebruikers en niet bij iOS-gebruikers.
 • Ash kan meerdere poses aannemen op de foto. Je ziet ze allemaal hier!

En dat is het. Ash Pikachu en Ash zullen normaal gezien enkel op 1 april verschijnen dus waag zeker een poging als het weer zover is.

Maar niet getreurd want je hoeft niet perse een jaar te wachten. Ash Pikachu is al tijdens meerdere evenementen verschenen en zal dat zeker nog vaker doen. Al blijft de kans dat je een shiny versie tegenkomt, ontzettend klein.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties