Skip to main content

Pokémon Go Phantump vangen en evolueren naar Trevenant uitgelegd

Zo evolueer je deze spruit in een boom in Pokémon Go.

Phantump en Trevenant, zijn evolutie, zijn samen met Pumpkaboo en Gourgeist de meest recente Gen 6 Pokémon die hun debuut maken in Pokémon Go.

Deze Ghost en Grass Pokémon die op een enge boom lijkt, werden uitgebracht als deel van het Halloween event dat liep tijdens oktober 2021.

Hieronder ontdek je hoe je een Phantump vangt tijdens dit event en vervolgens deze evolueert in een Trevenant in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Zo vang je Phantump tijdens het laatste Pokémon Go event

Phantump en Trevenant zijn twee van de Gen 6 Pokémon die voor het eerst in Pokémon Go verschenen in oktober 2021.

Phantump werd uitgebracht tijdens het Halloween event en kan op verschillende manieren gevangen worden:

  • In het wild
  • Door 7km eggs uit te broedden die je krijgt tijdens de tweede helft van het 2021 Halloween event (van vrijdag 22 oktober tot zondag 31 oktober 20u

Als je Phantump wil toevoegen aan je Pokédex, dan raden we aan om deze in het wild te vangen. Hij zit dan wel in 7km eggs, maar zelfs als je zo'n egg hebt, kan het zijn dat je één van de andere zes Pokémon krijgt die in deze eggs zitten.

Phantump zal enkel in 7km eggs zitten die je krijgt van gifts ontvangen tijdens de tweede helft van het 2021 Halloween event. Kijk dus goed naar je eggs voordat je ze in een incubator zet als je Phantump op deze manier wil krijgen.

Op het moment van schrijven weten we niet hoe zeldzaam Phantump zal zijn na het 2021 Halloween event. Maar als we kijken naar de andere Pokémon die recent werden uitgebracht, mogen we verwachten dat deze toch vrij zeldzaam zal zijn. Het kan ook zijn dat, zoals Yamask bijvoorbeeld, deze Pokémon enkel jaarlijks zal verschijnen tijdens Halloween.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Phantump evolutie Trevenant in Pokémon Go uitgelegd

Om een Phantump in een Treveant te evolueren in Pokémon Go moet je 200 Phantump candy verzamelen of de trade evolutie doen om een Phantump te krijgen die geen Candy nodig heeft om te evolueren.

Als je niet in staat bent om een trade te doen met een andere speler, dan is de gemakkelijkste manier om genoeg candy te verzamelen voor Trevenant Pinap Berries gebruiken tijdens het vangen van Phantump tijdens het 2021 Halloween event. Er is namelijk een bonus waardoor je dubbel zoveel candy krijgt voor het vangen en transferen van Pokémon.

Je kan natuurlijk ook Rare Candy gebruiken als je er hebt, of met Phantump gaan wandelen als je buddy voor 5 km.

Als laatste kan je ook 10 Phantump candy krijgen door een opdracht te voltooien in de elfde stap van de Misunderstood Mischief special research quest.

Veel succes met het vangen van Phantump!

Read this next