Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Pewter City Collection Challenge: Hoe Clefairy, Onix en Rhyhorn vangen

Tijd om uit te zoeken welke Pokémon zich nabij Pewter City schuilhouden.

De Pewter City Collection Challenge is een van de Collection Challenges van het Pokémon Go Tour: Kanto event.

Voor deze Collection Challenge moet je Pokémon in en rond Pewter City in de Kanto regio vangen.

Er zijn in totaal 10 Collection Challenges om te voltooien voor de Pokémon Go Tour: Kanto - Pallet Town, Cerulean City, Fuchsia City, Pokémon League, Raid, Research, Evolve, Trade and Incense. De laatste twee zijn verschillend voor de Red of Green versies van het event.

Hieronder vind je elke Pokémon uit de Pewter City Collection Challenge en je hebt tot zondag 28 februari 19:59u om deze challenge te voltooien.

Op deze pagina:

Pokémon Go - Go Beyond Update en Gen 6 teaserBekijk op YouTube

Lijst van Pokémon en beloningen voor de Pewter City Collection Challenge in Pokémon Go

De Pewter City Collection Challenge maakt deel uit van het Pokémon Go Tour: Kanto event, maar blijft beschikbaar tot zondag 28 februari 19:59u . Deze Collection Challenge is enkel beschikbaar als je een ticket voor het event hebt gekocht.

Tijdens deze challenge moet Gen 1 Pokémon vangen die vlakbij Pewter City in de Kanto regio leven. Je vindt de Pokémon in het wild en ze komen vaker voor tijdens de Pewter City uren.

Dit is de lijst van de 10 Pokémon uit de Pewter City Collection Challenge:

Onix.
 • Nidoran - Vrouwelijk
 • Nidoran - Mannelijk
 • Clefairy
 • Paras
 • Diglett
 • Geodude
 • Magnemite
 • Onix
 • Voltorb
 • Rhyhorn

Belangrijk - Pokémon uit eggs en Shadow Pokémon tellen niet mee voor deze Collection Challenge.

Voor het voltooien van de Pewter City Collection Challenge, krijg je een beloning: 151 Stardust, 20 Great Balls en een unieke encounter.

Tips voor het voltooien van de Pewter City Collection Challenge in Pokémon Go

Dit zijn enkele tips om de Pewter City Collection Challenge in Pokémon Go succesvol te voltooien:

 • Als je de Pewter City Collection Challenge tijdens het Pokémon Go Tour: Kanto event wilt voltooien, speel dan tussen 10.00u tot 11.00u of 15.00u tot 16.00u. Tijdens deze periodes verschijnen Pokémon van Pewter City vaker in het wild.
 • Je hebt tot zondag 28 februari 19:59u om deze challenge te voltooien. Doe het dus rustig aan en geniet van de ervaring!
 • Als je problemen hebt om een specifieke Pokémon te vinden, gebruik dan Incense om deze naar je locatie te lokken. Let wel op, welke Pokémon op de Incense afkomen, hangt van je welke versie je speelt.
 • Je kunt ook Pokémon volgen door een Lure Module bij een PokéStop te plaatsen. Er zijn speciale Lure Modules - Glacial, Magnetic en Mossy - die specifieke Pokémon types aantrekken.
 • Vergeet niet Razz en Nanab berries te gebruiken om Pokémon makkelijker te vangen.
 • Als je PokéBalls wilt sparen, focus dan op Pokémon met een lagere CP level, deze zijn namelijk makkelijker te vangen.
 • Hou de Pokémon radar rechts beneden op je scherm goed in het oog. Hier kun je zien welke Pokémon bij welke PokéStop schuilhouden.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe de Pewter City Collection Challenge werkt in Pokémon Go

Collection Challenges in Pokémon Go werden in januari 2021 geïntroduceerd en lopen tegelijk met bepaalde in-game events. Voor elke Collection Challenge moet je een aantal specifieke Pokémon vangen die tijdens het event vaker in het wild verschijnen.

Als je de Collection Challenge hebt voltooid door alle Pokémon te vangen, krijg je als beloning een aantal items en vooruitgang voor je Elite Collector medal.

De Pewter City Collection Challenge maakt deel uit van het Pokémon Go Tour: Kanto event en tot een week na het event beschikbaar. Dit betekent dat deze vanaf zaterdag 20 februari 09.00u tot zondag 28 februari 19:59u beschikbaar is.

Collection Challenges vind je onder de 'Today View', die je opent door op de field research knop te drukken (de kleine verrekijker) rechts beneden in het scherm. Afhankelijk van of je naar je huidige field research of special research taken aan het kijken bent, moet je naar links scrollen.

In de 'Today View' vind je een lijst van Pokémon die je moet vangen om de Collection Challenge te voltooien. Als je een Pokémon uit de lijst vangt, wordt deze afgevinkt dus je kunt makkelijk je voortgang bijhouden.

Pokémon worden afgevinkt op Collection Challenge lijst van zodra je ze vangt.

Het is belangrijk om te weten dat Shadow Pokémon en Pokémon uit eggs niet meetellen voor je voortgang in de Collection Challenge.

Vergeet niet, hebt tot zondag 28 februari 19:59u om deze challenge te voltooien. Anders kun je ze nooit meer aan je Elite Collector badge toevoegen.

Veel succes met voltooien van Pewter City Collector's Challenge!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties