Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon GO Party Hat Pikachu - starttijd Pokémon Day event

Alles wat je over Pikachu zijn nieuw hoedje moet weten.

Alsof februari met de Gen 2 update nog niet genoeg in het teken van Pokémon Go stond, kun je vanaf 27 februari de Party Hat Pikachu verdienen om 'Pokémon Day' te vieren.

Net als de Santa Hat Pikachu en Surfing Pikachu kun je deze promotionele Pokémon maar tijdelijk vangen. Hier vind je alle details over wanneer en waar Party Hat Pikachu verschijnt en andere dingen waar je rekening mee moet houden.

Party Hat Pikachu in Pokémon Go - wanneer is de starttijd?

Party Hat Pikachu komt langs om Pokémon Day op 27 februari te vieren. Het verjaardagsfeestje loopt echter wat uit en Party Hat Pikachu blijft langer dan die ene dag rondhangen.

Je kunt Party Hat Pikachu vanaf 26 februari om 22.00u beginnen vangen tot 6 maart 22.00u. Hoewel in het verleden de periode van Santa Hat Pikachu werd verlengd, raden we toch aan om Party Hat Pikachu zo snel mogelijk tijdens de aangeduide periode te vangen.

Wat weten we over Party Hat Pikachu in Pokémon Go?

Buiten de vernoemde data en het feit dat alle wilde Pikachu in deze periode een Party Hat zullen dragen, heeft ontwikkelaar Niantic echter niet meer informatie over het event gegeven. We gaan er echter van uit dat de Party Hat op ongeveer dezelfde manier als de Santa Hat in december werkt:

Zo zag Santa Hat Pikachu er in december uit.
  • Als het hetzelfde is als de vorige keer, dan mag je ervan uitgaan dat Party Hat Pikachu tijdens het event veel vaker voorkomt dan de gewone Pikachu. Niantic kondigde toen aan dat Santa Hat Pikachu "in grote hoeveelheden" zou verschijnen en we gaan ervan uit dat dit ook nu weer het geval is.
  • Pikachu behoudt zijn Party Hat wanneer hij naar Raichu evolueert. We raden dus aan om er twee te vangen: een om te evolueren en een om zo te houden.
  • Ditto kan niet in een Party Hat Pikachu vernderen. Dit betekent dat als je met een Ditto een Gym aanvalt hij in een gewone Pikachu verandert.
  • De veranderingen aan Pikachu zijn puur kosmetisch. Pikachu vereist nog steeds evenveel Candy of te evolueren.

Meer over Pokémon Go en nieuwe Pokémon uit de Gen 2 update weten? Raadpleeg dan ons handig overzicht van alle Pokémon GO tips. Denk er ook aan dat deze nieuwe update twee nieuwe Pokémon Go Eevee evoluties en nieuwe Pokémon Go Eggs bevat. Tenslotte willen we je er ook nog aan herinneren dat je handige Pokémon Go maps kunt gebruiken om sneller de nieuwe Pokémon te vinden en te vangen.


Dat is alles dat we voorlopig over Party Hat Pikachu weten. Dit event start slechts dagen na het Valentijns event en de komst van de Gen 2 update met Johto Pokémon die je met Pokémon GO Special Items moet evolueren. Pokémon Go spelers hebben de komende weken een maanden dus genoeg te doen om zich bezig te houden.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties