Skip to main content

Pokémon Go Palkia vangen: counters, zwakke plekken en moveset uitgelegd

Zo vang je de Spatial Pokémon in Pokémon Go!

Palkia, de heerser over de ruimte in het Pokémon universum kan nu gevangen worden in Pokémon Go.

Als je Palkia wil vangen, dan moet je hem eerst verslaan in een raid. En om dat te doen moet je weten wat zijn zwakke plekken en counters zijn.

Net zoals vorige legendary Pokémon, zoals Dialga en en Giratina is Palkia enkel beschikbaar in vijf sterren raids. Als je deze Pokémon dus wil toevoegen aan je Pokédex, dan zal je de hulp van andere trainers moeten inroepen om hem te verslaan.

Pokémon Go Palkia inhoudsopgave

Palkia counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Hieronder kan je de zwakke plekken en counters vinden voor Palkia in Pokémon Go:

 • Palkia type - Water en Dragon
 • Palkia is zwak tegen - Dragon en Fairy
 • Palkia counters - Dragonite, Granbull, Gardevoir, Salamence, Rayquaza, Dalgia, Palkia, Togekiss, Garchomp en Zekrom
 • Meer Palkia tips - Dragon Pokémon zijn ideal om Palkia te verslaan, en je kan daar gemakkelijk de oude favorieten voor gebruiken zoals Dragonite.
Palkia, de mascotte van Pokémon Pearl, is nu ook te vangen in Pokémon Go.

Palkia CP in Pokémon Go

Wanneer je vecht tegen Palkia en hem probeert te vangen in Pokémon Go, zal hij de volgende CP waarden hebben:

 • Raid Boss CP - 54.793 CP
 • CP als je hem probeert te vangen - 2184 tot 2274 CP
 • CP met Weather Boost (Windy of Rain) als je hem probeert te vangen - 2730 tot 2843 CP
Bekijk op YouTube

Palkia Moveset in Pokémon Go

Palkia op zijn meest intimiderend.

Palkia kan verschillende Fast en Charged moves gebruiken in Pokémon Go, zoals:

Mogelijke Fast Moves:

 • Dragon Breath (Dragon)
 • Dragon Tail (Dragon)

Mogelijke Charged Moves:

 • Aqua Tail (Water)
 • Draco Meteor (Dragon)
 • Fire Blast (Fire)
 • Hydro Pump (Water)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat we weten over Palkia

Palkia is lid van het zogenaamde creation trio, waar ook Dialga en Giratina deel van uitmaken. Deze drie Pokémon werden gemaakt door Arceus om hem te helpen bij het beheren van bepaalde dimensies.

Palkia kreeg de controle over ruimte, en het is waarschijnlijk dat hij een Water Pokémon is omdat het volume van water vaak gebruikt wordt om te meten hoeveel ruimte een gebied in beslag neemt. In het verleden toonde Palkia al zijn kunnen door een woud in een piepklein huisje te verplaatsen en doorgangen te verbinden die mijlenver van elkaar waren verwijderd. Als hij die toverkunsten beu wordt, is Palkia ook in staat een hele nieuwe realiteit te fabriceren.

Palkia zijn legendarische maatjes.

De inspiratie voor Dialga en Palkia's achtergrondverhaal komt mogelijk van verschillende Shinto legendes over Izanami, de godin van creatie en de dood, en Izanagi.

De legends zeggen dat deze twee goden een speer kregen, die Amenonuhoko heet. Daarmee maakten ze het eiland Onogoroshima. Op dit eiland zouden ze volgens een pilaar gemaakt hebben waar ze hun relatie...geconsummeerd hebben. Dat leidde vervolgens tot het ontstaan van alle Japanse eilanden en de andere Shinto goden.

Palkia's uiterlijk komt dan weer van een Europese draak waar enkele parels op werden gestrooid. GameFreak haalde ook inspiratie uit dinosaurussoorten zoals de Oviraptor en de Gigantoraptor.

Zowel Dialga als Palkia werden gemaakt bij Spear Pillar in de Sinnoh-regio, dus het lijkt er sterk op dat deze legendes zeker invloed hebben gehad op de ontwikkeling van deze twee legendary Pokémon. Eigenaars van Pokémon Pearl bestrijden hem tijdens het verhaal, Platinum spelers krijgen pas een kans om Palkia te vangen nadat ze de Elite Four een lesje hebben geleerd.

Read this next