Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic werkt aan mobiele AR Pikmin-game

Nieuwe samenwerking met Nintendo.

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic en Nintendo werken samen aan een mobiele AR Pikmin-game die later in 2021 uitkomt. Dat maakt Niantic bekend via zijn blog.

Voorlopig blijft Niantic nog erg vaag over wat je in de applicatie moet doen. Het enige wat de studio tot nu toe loslaat, is dat de game activiteiten bevat die je motiveren om te wandelen en dat ook leuker maken.

Het persbericht insinueert dat beide partijen voor meer dan één mobiele AR-game in zee gaan. Over hoeveel games het gaat en of die allemaal rond de franchises van Nintendo draaien, is voorlopig onbekend. Wat wel bekend is, is dat al die applicaties gebruik maken van de 'real-world AR technologie' van Niantic.

Dat Nintendo opnieuw met Niantic samenwerkt, is geen grote verrassing gezien de blijvende populariteit van Pokémon Go. Zo raakte vorig jaar bekend dat Pokémon Go winstgevender dan ooit is en in 2020 meer dan een miljard dollar opbracht.

Ben jij een fervente Pokémon Go-speler en wil je graag beter worden? Check dan zeker onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids. Zoek je daarentegen meer informatie over de laatst uitgekomen Pikmin-game, check dan zeker Bruce zijn Pikmin 3 Deluxe review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pikmin 3 Deluxe

Nintendo Switch

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties