Skip to main content

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic werkt aan mobiele AR Pikmin-game

Nieuwe samenwerking met Nintendo.

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic en Nintendo werken samen aan een mobiele AR Pikmin-game die later in 2021 uitkomt. Dat maakt Niantic bekend via zijn blog.

Voorlopig blijft Niantic nog erg vaag over wat je in de applicatie moet doen. Het enige wat de studio tot nu toe loslaat, is dat de game activiteiten bevat die je motiveren om te wandelen en dat ook leuker maken.

Het persbericht insinueert dat beide partijen voor meer dan één mobiele AR-game in zee gaan. Over hoeveel games het gaat en of die allemaal rond de franchises van Nintendo draaien, is voorlopig onbekend. Wat wel bekend is, is dat al die applicaties gebruik maken van de 'real-world AR technologie' van Niantic.

Dat Nintendo opnieuw met Niantic samenwerkt, is geen grote verrassing gezien de blijvende populariteit van Pokémon Go. Zo raakte vorig jaar bekend dat Pokémon Go winstgevender dan ooit is en in 2020 meer dan een miljard dollar opbracht.

Ben jij een fervente Pokémon Go-speler en wil je graag beter worden? Check dan zeker onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids. Zoek je daarentegen meer informatie over de laatst uitgekomen Pikmin-game, check dan zeker Bruce zijn Pikmin 3 Deluxe review.

Read this next