Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go naam en stijl veranderen: zo verander je je nickname, doe je andere kleren aan en verander je je uiterlijk

Zo maak je jezelf in Pokémon Go.

Pokémon Go is in de kern een erg sociale game, maar toch komt het een aantal sociale features te kort. Zo kan je niet met je vrienden praten in de game, en zie je maar een beperkte hoeveelheid informatie in hun scherm. Toch kan je gelukkig nog je eigen identiteit tonen aan andere Trainers. In Gyms en Friend Lists wordt je nickname en het uiterlijk van je gemaakte personage tentoongesteld aan iedereen.

Gelukkig dus maar dat er een hoop mogelijkheden zijn om je naam en uiterlijk te veranderen. Initieel moet je een look voor je Trainer bepalen als je de game voor het eerst opstart, maar dit kan je gelukkig veranderen. Daarnaast heeft Niantic het ook mogelijk gemaakt om van Pokémon Go Team te veranderen.

Hoe je naam veranderen in Pokémon Go

Elke speler moet een unieke nickname invoeren wanneer ze voor het eerst Pokémon Go beginnen spelen. Terwijl je deze later wel kan veranderen, moet je ook weten dat je dit maar één keer kunt veranderen. Denk dus goed na voordat je het doet!

Om je nickname te veranderen in Pokémon Go, ga je naar het Settings scherm (klik eerst op de Pokéball in het midden, dan op het tandwieltje rechtsboven) en scroll dan naar beneden tot je de optie 'Change nickname' ziet.

De game zal je op dit punt eraan herinneren dat je dit maar één keer kunt doen, dus denk goed na.

Niantic liet vroeger ook al toe om je nickname te veranderen, maar dan moest je het bedrijf zelf contacteren en een verzoek indienen om je naam te veranderen. Dit mocht enkel in uitzonderlijke omstandigheden zoals wanneer je per ongeluk je echte naam had ingegeven of andere persoonlijke gegevens te grabbel gooide. Het systeem is nog niet perfect, maar toch alvast handiger dan dat!

Het uiterlijk van je Trainer veranderen in Pokémon Go

Om je uiterlijk te veranderen, ga je naar je Trainer scherm via het icoontje linksonder op de kaart. Dat is ook de plek waar je je huidige XP, Trainer Level, je Team en Medals kunt bekijken. Daar zie je ook een knopje genaamd 'Style'.

Sinds de zomer van 2016 kunnen spelers ook het uiterlijk van hun Trainer veranderen.

Hier kan je nieuwe kleren aandoen, en kopen met PokéCoins. Je kan kiezen uit hoedjes, brillen, tshirts, broeken, zelfs je sokken kan je aanpassen. Linksboven heb je ook een icoontje om je gezicht te veranderen. Wanneer je tevreden bent met je nieuwe look, kan je uit het scherm gaan. Je kan ook gewoon kijken wat de opties zijn zonder iets te veranderen natuurlijk.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Kan je van team veranderen in Pokémon Go?

Het kon heel lang niet, maar daar is eindelijk verandering in gekomen! Het systeem om van team te wisselen is echter niet zo eenduidig. Daarom hebben we een speciale gids geschreven over het veranderen van team in Pokémon Go.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties